Skip to main content

Εύκολο πέρασμα από τα Τρίκαλα

Ο Ολυμπιακός νίκησε 84-70 εκτός έδρας τα Τρίκαλα για την 23η αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ο Ολυμπιακός νίκησε 84-70 εκτός έδρας τα Τρίκαλα για την 23η αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος.

Το παιχνίδι άρχισε με τους Back2Back Πρωταθλητές Ευρώπης να «χτυπάνε» μέσα από το καλάθι. Ντάνστον και Πέτγουεϊ ήταν ασταμάτητοι και έτσι οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν με 14-20  στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Στη δεύτερη περίοδο ο Ματ Λοτζέσκι ανέλαβε δράση επιθετικά. Παπαπέτρου και Σίμονς έδωσαν και αυτοί λύσεις και έτσι στο 17’ η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά στο +16 (21-37) στο 17’. Στο τελευταίο τρίλεπτο Παπαπέτρου και Αγραβάνης έστειλαν τη διαφορά στο +17 (29-46), σκορ που ήταν και το τελικό του πρώτου ημιχρόνου.

Στην τρίτη περίοδο ο Ολυμπιακός κυριάρχησε απόλυτα. Σε αυτό το διάστημα οι Πειραιώτες πέτυχαν 29 πόντους και έστειλαν τη διαφορά πάνω από τους 20 (51-75). Στην τελευταία περίοδο ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξεκούρασε παίκτες που έχουν επιβαρυνθεί τελευταία, έδωσε χρόνο συμμετοχής σε άλλους που δεν αγωνίζονται συχνά και τελικά οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν στη νίκη με 84-70.

Δεκάλεπτα: 14-20, 29-46, 51-75, 70-84.
Τρίκαλα (Φλεβαράκης): Έβανς 17 (2), Περούνισιτς 12 (3), Γιούινγκ 9, Γιαννακίδης 2, Πέτροβιτς 3, Πορίνι 2, Σαπ 3 (1), Δεληγιάννης 14, Ματαλόν 3, Φουντάς, Πάνος 5
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 21 (4), Ντάνστον 6, Παπαπέτρου 12 (2), Σλούκας 9 (1), Κόλινς 5 (1), Σίμονς 6, Λοτζέσκι 10 (1), Αγραβάνης 3 (1), Μάντζαρης, Καββαδάς 2.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ: «Συγχαρητήρια στον κόουτς και τα Τρίκαλα για την ομάδα που έχουν δημιουργήσει φέτος. Έχουν φυσιογνωμία ως ομάδα και σκληρή έδρα. Χαίρομαι όταν το επαρχιακό μπάσκετ πηγαίνει καλά. Όταν η διαφορά πήγε στους 30 πόντους, οι νέοι μας παίκτες κινήθηκαν λάθος σε άμυνα και επίθεση. Τώρα εμείς κοιτάζουμε το επόμενο παιχνίδι μας. Είναι σημαντικό ότι δεν κουράσαμε τους βασικούς παίκτες. Ο Ολυμπιακός πάντα χαίρεται να παίζει στην επαρχία, σήμερα, όμως, όπως είχε πει και ο Κώστας Φλεβαράκης ήταν μια γιορτή αυτό το παιχνίδι, αλλά στις γιορτές εγώ δεν έχω δει να φτύνουν παίκτες και προπονητές στο τέλος του ματς, να πετάνε αντικείμενα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο φυσιοθεραπευτής της ομάδας μας, αλλά και να υπάρχουν ρατσιστικές συμπεριφορές. Προχθές στη Μάλαγα τέλειωσε το παιχνίδι, σε ένα οριακό ματς για την ομάδα τους που τελείωσε με ήττα, παρόλα αυτά περίμεναν τους παίκτες μας για να φωτογραφηθούν οι φίλοι της Μάλαγα. Αν εδώ ο σύνδεσμος φιλάθλων Σακαφλιά κρίνουν ότι πρέπει να γίνονται τέτοια πράγματα, τότε πάω πάσο».

ΚΩΣΤΑΣ ΦΛΕΒΑΡΑΚΗΣ: «Δεν έχουμε να πούμε πολλά για το παιχνίδι. Ήταν ευκαιρία να έρθει ο κόσμος να δει μια μεγάλη ομάδα που έχει πάρει τα τελευταία δύο πρωταθλήματα Ευρώπης. Θεωρώ πως σε ένα τέτοιο παιχνίδι που ενώ υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες κάποιοι είχαν μεγάλες προσδοκίες, μαρτυρά την προσπάθεια που έχουμε κάνει φέτος. Έχουμε ακόμη ματς να δώσουμε που είναι σημαντικά και θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας. Ο κόσμος όλη τη χρονιά έχει δείξει ένα πολύ καλό πρόσωπο. Βέβαια υπάρχουν και εξαιρέσεις. Για να το λέει ο Γιώργος, έτσι είναι και το καταδικάζουμε».  

ΣΤΙΒ ΠΑΝΟΣ:  «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό έπαιξε εξαιρετικό μπάσκετ. Εμείς δεν παίξαμε όσο σκληρά μπορούμε στην άμυνα και τους επιτρέψαμε να κάνουν το παιχνίδι τους. Τώρα πρέπει να κοιτάξουμε την επόμενη προπόνηση, να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα γίνεται για το επόμενο παιχνίδι με την Ελευσίνα».

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ: «Για τρία δεκάλεπτα σήμερα δείξαμε πολύ καλή εικόνα. Ήμασταν απόλυτα σοβαροί σε άμυνα και επίθεση. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, όμως, χαλάσαμε την εικόνα μας και αυτό μας προβληματίζει. Τώρα κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι-τελικό με την Εφές για την Ευρωλίγκα».


ΚΩΣΤΑΣ ΣΛΟΥΚΑΣ: «Κρατάμε τα πρώτα τρία δεκάλεπτα και από εκεί και πέρα έγινε διαχείριση ώστε να ξεκουραστούν κάποια παιδιά που έχουν επιβαρυνθεί και να βρουν ρυθμό και άλλοι. Όλες οι ομάδες κάνουν σκαμπανεβάσματα, εμείς θέλουμε να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι και αυτό κοιτάμε».

Photo Gallery... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157644380990602, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}