Skip to main content

Εύκολα το 1-0 με Ρέθυμνο

Ο Ολυμπιακός νίκησε 77-62 το Ρέθυμνο και έκανε το 1-0 στα ημιτελικά των play off. Επόμενο παιχνίδι την Παρασκευή (31/5, 18:15).

Ο Ολυμπιακός νίκησε 77-62 το Ρέθυμνο και έκανε το 1-0 στα ημιτελικά των play off. Επόμενο παιχνίδι την Παρασκευή (31/5, 18:15).

Οι Πειραιώτες δεν ήταν ιδιαίτερα εύστοχοι στο πρώτο δεκάλεπτο και έτσι ο ΑΓΟΡ κατάφερε να μείνει σε απόσταση βολής στο τέλος της πρώτης περιόδου (18-16). Στη δεύτερη περίοδο, όμως, οι Πρωταθλητές Ευρώπης ήταν απολαυστικοί. Με καταπληκτική άμυνα η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έκανε ένα επιμέρους 25-6 και έτσι προηγήθηκε με 43-22 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Η διαφορά στο τρίτο δεκάλεπτο έφτασε στους 30 πόντους (63-33) και από εκείνη τη στιγμή και μετά οι παίκτες του Ολυμπιακού είχαν ήδη αρχίσει να σκέφτονται το δεύτερο παιχνίδι. Έτσι έριξαν ρυθμούς με αποτέλεσμα το Ρέθυμνο να μειώσει τη διαφορά στο μισό και το ματς να λήξει 77-62

Τα δεκάλεπτα: 18-16, 43-22,  65-37, 77-62

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 12, Λο 4 , Άντιτς 6 (2), Σπανούλης 9 , Περπέρογλου 6 , Σερμαντίνι 2,  Σλούκας 8, Πάουελ 10, Γκετσεβίτσιους 3 (1), Πρίντεζης 8, Παπανικολάου 9 (1).

Ρέθυμνο (Γιαπλές): Χορν 13 (1), Καλλινικίδης 3, Προύιτ, Αγγελόπουλος 10 (1), Τσαρούχας, Τσόχλας, Ντούβνιακ 3, Κόμματος 8 (2), Κάρτερ 11 (2), Λάτοβιτς,  Πέτγουεϊ 12  (2), Σιζόπουλος 2. 

ΓIΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ: «Το Ρέθυμνο  έχει επιμονή και θέλει να μείνει στην κορυφή του ελληνικού μπάσκετ. Πιστοποιεί μια οργανωμένη δουλειά. Είναι ό,τι καλύτερο από τις επαρχιακές ομάδες. Εμείς παίζοντας συγκεντρωμένα για 18 λεπτά πήραμε μια μεγάλη διαφορά και έπειτα οι παίκτες μας “έσβησαν”. Δεν ήμασταν σοβαροί στο τελευταίο δεκάλεπτο, αλλά τους καταλαβαίνω. Φυσικά, θα θέλαμε να βρούμε ρυθμό από αυτά τα ματς. Ρέθυμνο και Πάτρα έχουν αθλητικότητα και μπορούν να σου δημιουργήσουν προβλήματα, αν δεν είσαι έτοιμος».

ΓΚΙΟΡΓΚΙ ΣΕΡΜΑΝΤΙΝΙ: «Παίξαμε καλά και είμαστε έτοιμοι γι' αυτή τη σειρά. Κάναμε καλή δουλειά στην άμυνα. Είμαι καλά, έχω ξεκινήσει προπονήσεις πριν τρεις μέρες και νιώθω καλά».

ΘΑΝΑΣΗΣ ΓΙΑΠΛΕΣ:  «Συγχαρητήρια για την Ευρωλίγκα. Είναι σημαντικό ότι ο τίτλος έμεινε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην Ελλάδα και με Έλληνα κόουτς. Δεν μπορώ να πω ψέματα για το παιχνίδι. Η ομάδα έχει αδειάσει και ψυχολογικά. Είναι δύσκολο να κρατήσεις τα παιδιά σε ανταγωνιστικό επίπεδο απέναντι στον Ολυμπιακό. Στο μυαλό μας είναι η τρίτη θέση και τα ματς με τον Πανιώνιο. Αντέχουμε λίγο. Παίζουμε πολύ συγκεκριμένα και ο Ολυμπιακός μπορεί να σε εκθέσει εύκολα μόλις διαβάσει το παιχνίδι σου, δηλαδή μετά το πρώτο δεκάλεπτο. Δεν είναι στο χέρι μας για την Ευρώπη. Δεν πληρούμε καμία προϋπόθεση ούτε για Eurocup ούτε για Eurochallenge. Αν γίνει κάποιο θαύμα δεν ξέρω. Αλλά δεν γίνεται να παίξουμε σε άλλη περιοχή της Κρήτης λόγω του τοπικισμού που υπάρχει».

ΑΚΗΣ ΚΑΛΛΙΝΙΚΙΔΗΣ:  «Χαιρόμαστε όλοι για Ολυμπιακό που πήρε την Ευρωλίγκα. Προσπαθήσαμε σήμερα να είμαστε συνεπείς και ανταγωνιστικοί, αλλά έχει να κάνει με το ποιος είναι απέναντι σου. Είχαμε απέναντι μας τον πρωταθλητή Ευρώπης σε μια στιγμή που είναι στο πικ της φόρμας του. Είναι πρωτόγνωρη εμπειρία για εμάς αυτή. Θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε όσο πιο πολλά λάθη μπορούμε την Παρασκευή».

Highlights...
Photo Gallely... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157633365388869, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}