Skip to main content

Χωρίς πρόβλημα νίκησε τον Κολοσσό Ρόδου

Ο Ολυμπιακός δεν συνάντησε δυσκολίες απέναντι στον Κολοσσό Ρόδου τον οποίο νίκησε 77-68.

Ο Ολυμπιακός δεν συνάντησε δυσκολίες απέναντι στον Κολοσσό Ρόδου τον οποίο νίκησε 77-68.

Το παιχνίδι δεν άρχισε καλά για την ομάδα μας και έτσι ο Κολοσσός Ρόδου κατάφερε να προηγηθεί με 10-16. Σπανούλης και Ντάνστον, όμως, ανέλαβαν δράση και με σερί 8-0 οι Back2Back Πρωταθλητές Ευρώπης κατάφεραν να προηγηθούν με 18-16 στο τέλος της πρώτης περιόδου με τον Βασίλη Σπανούλη να έχει πετύχει τους 10 πόντους.


Στο δεύτερο δεκάλεπτο η διαφορά, έπειτα από τρία λεπτά, έφτασε στο +8 (26-18) για πρώτη φορά για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα.  Οι «ερυθρόλευκοι» έσφιξαν την άμυνα τους στη δεύτερη περίοδο, Χριστοδούλου και Καββαδάς πήραν χρόνο συμμετοχής, ο Σπανούλης συνέχισε τα μαγικά του και ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 37-28 για να τελειώσει το ημίχρονο με 39-30 υπέρ των γηπεδούχων.


Ο Ιωάννης Παπαπέτρου ήταν σε καλή μέρα επιθετικά, Κόλινς και Μουν έδωσαν βοήθειες στον Έλληνα φόργουορντ και έτσι οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν στο +14 (50-36) στο 25’ και λίγο αργότερα με τρίποντο του Ιωάννη Παπαπέτρου διαμορφώθηκε το 53-38 με το τρίτο δεκάλεπτο να τελειώνει 60-45. 


Στην τελευταία περίοδο οι «ερυθρόλευκοι» διατήρησαν τη διαφορά πάνω από τους δέκα πόντους  στο μεγαλύτερο μέρος του δεκαλέπτου και έφτασαν τελικά στη νίκη με 77-68.

Τα δεκάλεπτα: 18-16,  39-30, 60-45, 77-68.
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας):  Μουν 11 (1), Ντάνστον 5, Σπανούλης 13 (3), Περπέρογλου 11 (1), Παπαπέτρου 12 (3), Σλούκας 2, Κόλινς 4,  Σίμονς 7, Χριστοδούλου 6, Μάντζαρης 2, Καββαδάς 4, Κατσίβελης.
Kολοσσός Ρόδου (Πρίφτης):  Παπαντωνίου 10, Τσαρ 7 (1), Γεωργαλής, Κόμματος 7 (1), Σμιθ 15, Στεφανίδης 4, Σίμπσον 8, Τσάμης 4, Όσμπι 6, Νάτζφεϊ 7 (1).

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ: «Το συγκεκριμένο παιχνίδι χρησιμοποιήθηκε από εμάς για προετοιμασία ενόψει της αναμέτρησης με την Αναντολού Εφές την ερχόμενη Πέμπτη. Θέλαμε να αφήσουμε έξω Μπέγκιτς, Πρίντεζη και Λοτζέσκι που είχαν κάποια προβλήματα. Ο Ολυμπιακός δεν έχει καμία διάθεση να διαλύσει κανέναν εδώ μέσα, σκεφτείτε ότι με Λαμποράλ Κούτσα και Μάλαγα νικήσαμε με μεγαλύτερες διαφορές από ό,τι στα δύο τελευταία εντός έδρας ματς της Α1. Το πήραμε απόφαση αυτό και έτσι αποφασίσαμε να βάλουμε κάποια παιδιά για να βρουν ρυθμό. Ο Κολοσσός έμεινε στο πλάνο του γιατί είναι σοβαρή ομάδα μέσω του προπονητή του και φυσικά θέλησε να βγάλει τα συμπεράσματα του γιατί είναι σημαντικά τα παιχνίδια που έρχονται για εκείνους».


ΑΝΤΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ:
  «Είμαι χαρούμενος που πάτησα παρκέ. Το κεφάλι κάτω τώρα, συνεχίζουμε τη δουλειά, δεν σημαίνει τίποτα αυτό. Μπήκαμε λίγο παγωμένοι στο παιχνίδι, αλλά τελικά παίξαμε όπως θέλαμε και φτάσαμε στη νίκη. Συνεχίζουμε τη δουλειά και κοιτάμε την αναμέτρηση με την Αναντολού Εφές. Σε αυτή τη φάση που είμαι τώρα πρέπει σε κάθε προπόνηση να είμαι όλο και πιο σκληρός για να βελτιώνομαι και εγώ και οι συμπαίκτες μου. Να παίζω όσο καλύτερα γίνεται στην άμυνα, να μην κάνω λάθη και μπροστά θα βγουν οι φάσεις στην επίθεση».


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΡΙΦΤΗΣ
:  «Για εμάς το συγκεκριμένο παιχνίδι είχε έναν πολύ απλό στόχο. Θέλαμε να εμφανιστούμε σοβαροί, ανταγωνιστικοί και αξιοπρεπείς απέναντι στον Ολυμπιακό. Είχαμε και καλά διαστήματα, αλλά και κάποια κενά διαστήματα. Εμείς έχουμε πολύ δύσκολη συνέχεια, κρίσιμα ματς και το μυαλό μας είναι εκεί. Καλή συνέχεια στον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα, αλλά και στην Ευρωλίγκα».


ΣΑΒΒΑΣ ΜΑΤΣΑΜΑΣ
: «Ήταν ένα παιχνίδι σήμερα το οποίο χρειαζόμασταν για να βελτιώσουμε την εικόνα μας, να δείξουμε ότι υπάρχουμε ως ομάδα μετά την ήττα από την Πάτρα. Έχουμε 15 ημέρες για να βελτιώσουμε την εικόνα μας, να δουλέψουμε για ένα κρίσιμο ματς και να πετύχουμε τους στόχους της ομάδας μας»

Highlights...
Photo Gallery... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157641859679914, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}