Skip to main content

Πρώτο βήμα για τον τελικό…

Ο Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του απέναντι στον Πανιώνιο και παίζοντας πολύ καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο έφτασε τελικά εύκολα στη νίκη με 83-67.

Ο Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του απέναντι στον Πανιώνιο και παίζοντας πολύ καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο έφτασε τελικά εύκολα στη νίκη με 83-67.

Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το 1-0 και την Πέμπτη υποδέχονται τους «κυανέρυθρους» για το δεύτερο ημιτελικό και με στόχο το 2-0.

Η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς ξεκίνησε χωρίς συγκέντρωση, κυρίως στην άμυνα, και όπως στο προηγούμενο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία έδωσε το δικαίωμα στον αντίπαλο να βρει ρυθμό. Λίγο πριν το τέλος του πρώτου μισού όμως, οι Πειραιώτες επέβαλλαν το ρυθμό τους και με το ξεκίνημα της επανάληψης ανέβασαν τη διαφορά σε επίπεδα ασφαλείας ως το τέλος του αγώνα.

Δεκάλεπτα: 23-23, 42-38, 67-54 , 83-67
Ολυμπιακός (Ιβκοβιτς): Χάινς 8, Λο 5, Αντιτς 9(1), Σπανούλης 13(6 κερδισμένα φάουλ), Ντόρσεϊ 13 (7 ριμπάουντ), Κέσελ 9(1), Γκετσεβίτσιους 10(2), Γλυνιαδάκης, Πρίντεζης 12, Παπανικολάου, Μάντζαρης 2, Σλούκας 2
Πανιώνιος (Μπαρτζώκας): Ξανθόπουλος 8(1), Κις 14(2), Αθανασούλας 2, Ντίμπλερ 17(2), Καββαδάς 6, Ιωάννου 5(1), Σαρικόπουλος 2, Νάτζφεϊ 7(1), Παραγυιός, Μπάρλος 6.

ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΣ: "Ήμασταν κακοί στο πρώτο ημίχρονο όπως και στο δεύτερο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, η άμυνα μας δεν ήταν καλή. Η άμυνα ήταν προβληματική ειδικά μετά τα πικ εν ρολ και κάπου ήταν λογικό για εμένα αυτό. Αλλάξαμε ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο και κερδίσαμε δίκαια, εγώ ετοιμάζω παιχνίδι-παιχνίδι την ομάδα και τώρα θα ετοιμαστούμε για το δεύτερο παιχνίδι. Συγχαρητήρια στον Πανιώνιο για την παρουσία του".

Όσο για την απόφαση του ΕΣΑΚΕ να μη γίνει κανένας τελικός πριν το Φάιναλ Φορ; "Εάν τελειώσει αυτή η σειρά 3-0, μπορεί βέβαια να πάει και στα πέντε παιχνίδια, αλλά αν τελειώσουν και οι δύο σειρές με 3-0, τότε δεν θα είναι καλό η ομάδα να έχει 12-13 μέρες χωρίς παιχνίδια. Ό,τι είχα να πω, το είπα στη Θεσσαλονίκη. Αν το Σάββατο αποφάσισε ο ΕΣΑΚΕ και η τηλεόραση να παίξουμε Τρίτη, τι να πω; Αφού δεν θα γίνει τελικός πριν το Final Four, τότε γιατί δεν παίζαμε ανά τρεις μέρες με Πανιώνιο. Δεν ξέρω ποια είναι η αλήθεια. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός ψήφισαν υπέρ στο να γίνουν τελικοί μου είπαν. Δηλαδή ο ΚΑΟΔ και ο ΠΑΟΚ παίζουν στο Final Four; Δεν μπορώ να καταλάβω, πραγματικά".

Στη συνέχεια ο προπονητής του Ολυμπιακού δήλωσε για την τοποθέτηση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς: "Δεν καταλαβαίνω τίποτα. Εγώ επέστρεψα μαζί με τον Ομπράντοβιτς το Σάββατο από τη Θεσσαλονίκη, είδαμε το ντέρμπι και είδαμε πως μπορεί να γίνουν ντέρμπι πριν από σημαντικά ματς. Και τώρα για τις φήμες και ποιος ψήφισε υπέρ και ποιος κατά, εγώ δεν έχω να πω κάτι άλλο. Δεν διαβάζω ούτε εφημερίδες, ούτε τίποτα. Τι να πω τώρα… Εγώ είμαι πάντα εδώ να μιλήσουμε και δεν κρύβομαι".

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ: Μετά την εκπλήρωση του στόχου που ήταν η είσοδος στην τετράδα και η έξοδος στο Eurocup καλούμαστε να παίζουμε απέναντι σε μια ομάδα που έχει υψηλούς στόχους. Πρέπει να είμαστε σκληροί με τον εαυτό μας και να έχουμε μεγάλο χρόνο ανταπόκρισης στο παιχνίδι,. Σε βάθος χρόνου μετράει η έλλειψη λύσεων. Κοιτάξαμε τον Ολυμπιακό στα ίσα στα ριμπάουντ. Είναι δύσκολο γήπεδο για τους σουτέρ μας, επειδή η κερκίδα είναι μακριά. Κάναμε καλή προσπάθεια, επειδή καταφέραμε να ζορίσουμε τον Ολυμπιακό. Δεν θέλουμε να είναι διαδικαστική η σειρά αυτή. Είναι καλό να παίζεις απέναντι στους καλύτερους όσο το δυνατόν περισσότερο.

Ο τεχνικός του Πανιωνίου ρωτήθηκε και για την απόφαση του ΕΣΑΚΕ να μη γίνουν τελικοί των πλέι οφ πριν το Φάιναλ Φορ: Το να μπεις στον ανταγωνισμό Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού σε βάζει κόντρα σε πολλούς. Κληθήκαμε να παίξουμε τρία ματς με το Ρέθυμνο σε μικρό διάστημα, ξέρω πόσο πολύ θέλουμε να τελειώσει νωρίς το πρωτάθλημα για την Εθνική. Αφού υπάρχει πίεση να τελειώσει νωρίς το πρωτάθλημα λόγω Εθνικής γιατί δεν έχουμε τελικούς πιο νωρίς; Και εμείς θα έχουμε μεγάλο κενό για τους μικρούς τελικούς με τον Κολοσσό. Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι η ανομία ή η ισονομία. Δεν ξέρω ακριβώς.

Highlights...
Photo Gallely... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157629527765242, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}