Skip to main content

Πρώτη ήττα στην Ευρωλίγκα

Ο Ολυμπιακός έκανε κακή εμφάνιση στο Μιλάνο και γνώρισε βαριά ήττα από την Αρμάνι Τζινς με 81-51 που είναι και η πρώτη του στη φετινή διοργάνωση.

Ο Ολυμπιακός έκανε πολύ κακή εμφάνιση στο Μιλάνο και γνώρισε βαριά ήττα από την Αρμάνι Τζινς με 81-51 που είναι και η πρώτη του στη φετινή διοργάνωση.

Στο πρώτο δεκάλεπτο οι Back2Back Πρωταθλητές Ευρώπης είχαν τον έλεγχο του ματς και με τους Σπανούλη, Μάντζαρη και Πρίντεζη να οδηγούν την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα στην επίθεση οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν 16-21.

Στη δεύτερη περίοδο η συγκέντρωση και το καθαρό μυαλό σε άμυνα και επίθεση χάθηκαν. Οι Ιταλοί ήταν εκνευριστικά εύστοχοι πίσω από τα 6.75, Λάνγκφορντ Χάκετ και Τζέρελς έκαναν μεγάλη ζημιά στον Θρύλο και έτσι η ομάδα του Λούκα Μπάνκι προηγήθηκε 39-32 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Λαβάλ δημιούργησε πολλά προβλήματα σε άμυνα και επίθεση, οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειχναν να χάνουν εντελώς τη συγκέντρωση τους, έδειξαν να μένουν από δυνάμεις και σε όλο το δεκάλεπτο σκόραραν μόλις 8 πόντους και έτσι βρέθηκαν στο -23 (63-40).

Οι παίκτες της Αρμάνι Τζινς Μιλάνο συνέχισαν να ευστοχούν πίσω από τα 6.75, από την άλλη στους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν έβγαινε τίποτα και έτσι οι Back2Back Πρωταθλητές Ευρώπης γνώρισαν την πρώτη τους φετινή ήττα στην Ευρωλίγκα με 81-51.

Δεκάλεπτα: 16-21, 39-32, 63-40, 81-51.

Αρμάνι Τζινς Μιλάνο (Μπάνκι): Τσερέλα 5 (1), Μέλι 3 (1), Χάκετ 17 (2), Κανγκούρ, Λάνγκφορντ 29 (5), Σάμουελς, Τουρέ, Γουάλας 2, Λαβάλ 10, Μος 2, Τζέρελς 13 (3).
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Ντάνστον 3, Σπανούλης 8 (6ασ), Περπέρογλου 3 (1), Σλούκας 7 (1), Κόλινς, Σίμονς 6 (6ριμπ, 1κοψ), Μπέγκιτς, Πρίντεζης 12 (6ριμπ), Μάντζαρης 7 (1), Κατσίβελης, Λοτζέσκι 5.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ: «Προφανώς και ήταν ένα πολύ άσχημο βράδυ για εμάς και ένα πολύ καλό για την Αρμάνι Τζινς Μιλάνο. Ειδικά στο τρίτο δεκάλεπτο χάσαμε την υπομονή και την επιμονή μας στο παιχνίδι. Δεν αποτελούν δικαιολογία οι απουσίες. Στο TOP-16 της Ευρωλίγκας το επίπεδο είναι πάρα πολύ υψηλό. Ο καθένας μπορεί να κερδίσει τον καθένα στο TOP-16. Πρέπει πάντα, σε αυτή τη φάση να ξεχνάς και την ήττα αλλά και τη νίκη. Πρέπει να δούμε, όμως, τι δεν κάναμε σωστά και δεν κάναμε πάρα πολλά πράγματα σωστά απόψε. Συγχαρητήρια στην Αρμάνι Τζινς Μιλάνο για τη νίκη και καλή συνέχεια».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ: «Θεωρώ πως κάναμε μια πάρα πολύ κακή άμυνα. Ήμασταν τραγικοί στην άμυνα, δεν θέλω να πω για την αστοχία στην επίθεση. Πέσαμε στην παγίδα, βρήκαν ρυθμό, είχαν πολλούς παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, ήμασταν πολύ κακοί στην άμυνα. Δεν είναι κακό να χάσεις ένα ματς, αλλά όχι όπως χάσαμε σήμερα. Η εμφάνιση ήταν πολύ κακή. Έχουμε κάνει κάποιες ήττες τις τελευταίες 20 ημέρες και πρέπει να μάθουμε πράγματα από αυτές. Καμιά ομάδα δεν έχει φτάσει αήττητη στο τέλος. Πρέπει να δούμε τι κάναμε, τι λάθη έγιναν, να βελτιωθούμε και να συνεχίσουμε. Το TOP-16 είναι μια πάρα πολύ δύσκολη διοργάνωση, το καλό είναι πως και ντεφορμάρισμα να έχεις, μπορείς να το ξεπεράσεις σε σχέση με το προηγούμενο σύστημα που ήταν 6 ματς. Έχει καλούς παίκτες, καλό υλικό, μπήκαν τα σουτ, πήραν ψυχολογία και νίκησαν. Έχουμε πολλούς τραυματισμούς, καλό είναι να μην στεκόμαστε στους τραυματισμούς, αλλά όταν υπάρχουν πολλοί τραυματισμοί και πολλά ταξίδια, υπάρχει κόπωση και ψυχολογική και σωματική. Χρειάζεται καιρό, χρειάζεται δουλειά και προσήλωση στον στόχο μας, δεν πρέπει να απογοητευόμαστε».

Highlights...
Photo Gallely... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157639812945974, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}