Skip to main content

Το παραμύθι συνεχίζεται…

Όποιος έλεγε στην αρχή της σεζόν ότι ο Ολυμπιακός θα έφτανε στον τελικό της Ευρωλίγκα θα τον έλεγα παραμυθά, αλλά φαίνεται πως τα παραμύθια στις μέρες μας είναι αληθινά.

Όποιος έλεγε στην αρχή της σεζόν ότι ο Ολυμπιακός θα έφτανε στον τελικό της Ευρωλίγκα θα τον έλεγα παραμυθά, αλλά φαίνεται πως τα παραμύθια στις μέρες μας είναι αληθινά.

Τα μωρά του Ίβκοβιτς έκαναν και πάλι το θαύμα τους απέναντι στους σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα και με ηγέτη τον εκπληκτικό Βασίλη Σπανούλη πήραν πανάξια την πρόκριση για τον τελικό του Φάιναλ Φορ.

Ο Ολυμπιακός έδειξε από το ξεκίνημα του αγώνα ότι δεν ήταν το αουτσάιντερ του παιχνιδιού κι έπαιξε σπουδαία άμυνα βάζοντας τις βάσεις για τη νίκη. Οι «ερυθρόλευκοι» παρότι δεν πήραν διαφορά ασφαλείας είχαν σ’ όλη τη διάρκεια τον έλεγχο του αγώνα και στο τέλος έδειξαν το χαρακτήρα που απαιτείται σ’ αυτά τα παιχνίδια.

Στο 36’21’’ ο Ολυμπιακός είχε προβάδισμα εφτά πόντων (63-56) αλλά οι Ισπανοί δεν παρέδωσαν τα όπλα και ενάμισι λεπτό πριν το τέλος μείωσαν στο καλάθι (63-61). Τότε μίλησε ο αρχηγός. Με τρίποντο του V-Span η διαφορά ανέβηκε και πάλι στους πέντε, αλλά οι Καταλανοί επέστρεψαν και πάλι με 3/4 βολές από τον N’Nτονγκ. 15’’ πριν το τέλος ο Τζόι Ντόρσεϊ πέτυχε σπουδαίο καλάθι γράφοντας ιστορία για τον Ολυμπιακό.

Δεκάλεπτα: 17-11, 33-29, 50-47, 68-64
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ίβκοβιτς): Χάινς 2, Άντιτς 4, Σπανούλης 21 (4), Ντόρσεϊ 8, Κέσελ, Πρίντεζης 14 (2), Παπανικολάου 9 (2), Μάντζαρης 4 (1), Σλούκας 2, Λο 4.
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πασκουάλ): Σάδα 6, Χουέρτας 4, Ναβάρο 18 (2), Πέροβιτς 2, Βάσκεθ 8, Ουάλας 3 (1), Ίνγκλς, Ν'Ντονγκ 10, Λόρμπεκ 9, Έιντσον, Μάικλ 4.

ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ: "Περίμενα ένα τόσο σκληρό ματς, αλλά πίστευα πως ο ρυθμός θα ήταν πιο υψηλός. Ήταν ένα ματς ανάμεσα σε μία νεανική και μία έμπειρη ομάδα. Αξίζαμε σίγουρα τη νίκη, γιατί ήμασταν καλύτεροι. Κερδίσαμε την Μπαρτσελόνα στο σετ παιχνίδι και σε λίγες κατοχές, ένα στυλ στο οποίο η Μπαρτσελόνα ίσως είναι η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη. Παίξαμε εξαιρετική άμυνα σε όλη τη διάρκεια του ματς διαβάζοντας τις κινήσεις του αντιπάλου και περιορίσαμε τους αντιπάλους μας σε χαμηλά ποσοστά. Η ομάδα μας έχει σαν μεγάλο ατού την ενέργεια. Αν δεν είχαμε χάσει 19 αμυντικά ριμπάουντ, θα ήταν πιο εύκολο το ματς.

Έχουμε πολύ λίγο χρόνο να προετοιμαστούμε για τον τελικό. Θα πρέπει να ξεκουραστούμε και να προετοιμαστούμε για ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι. Δυστυχώς ο Λο έχει ένα πρόβλημα, καθώς υπέστη ένα διάστρεμμα. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Κανείς δεν περίμενε τη Βούλα Πατουλίδου να πάρει το χρυσό μετάλλιο το 1992. Κανείς δεν περίμενε κι εμάς να είμαστε στον τελικο, αλλά τα καταφέραμε.

Αποφασίσαμε να πάρουμε κάποια ρίσκα στην άμυνα για να περιορίσουμε τον Ναβάρο κι αφήσαμε κάποια ελεύθερα σουτ τριών πόντων".

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ: "Είναι δύσκολο σε φάιναλ φορ να κάνεις ανοιχτό παιχνίδι, δεν μπορείς να βγάλεις πολλούς αιφνιδιασμούς. Εφαρμόσαμε το πλάνο μας, που ετοίμασαν άριστα οι προπονητές μας, απ' το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Είναι μεγάλη επιτυχία για μία ομάδα καινούρια και νεαρή σε ηλικία, όπως εμείς.

Δε δουλεύουμε μόνο για φέτος, αλλά αφήνουμε παρακαταθήκη για το μέλλον", ενώ σχετικά με το τρίποντο "μαχαιριά" που ευστόχησε σχεδόν ένα λεπτό πριν από το τέλος σημείωσε ότι "ο κόουτς μού είπε να κρατήσω τη μπάλα, μου έδωσε λίγο χώρο η Μπαρτσελόνα κι ευστόχησα".

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ: Πριν ξεκινήσει το παιχνίδι, αυτό που λέγαμε μεταξύ μας στα αποδυτήρια ήταν ότι θέλαμε να μπούμε μέσα και να απολαύσουμε το ματς. Δεν θέλαμε να τελειώσει το όνειρο που ζούμε. Δείξαμε καρδιά, πάθος, ενέργεια και είχαμε πολύ καλή άμυνα. Ειχαμε πει ότι θα δώσουμε ό,τι έχουμε και θα δούμε τι θα γράφει το ταμπλό στο 40ο λεπτό.

Μπορεί στους απέξω να φαινόταν περίεργο, η πορεία αυτής της ομάδας και στην αρχή της χρονιάς πολλοί μας αμφισβήτησαν. Όμως η δουλειά που έκανε ο καθένας προσωπικά ήταν μεγάλη και ως ομάδα εργαστήκαμε σκληρά και βάλαμε ψηλά τον πήχη. Εχουμε ακόμη ένα παιχνίδι και πρέπει να δείξουμε το ίδιο πάθος, την ίδια ενέργεια και να παίξουμε την ίδια άμυνα στον τελικό".

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ: "Όταν φτάνεις τελικό, πας μόνο για να πάρεις το τρόπαιο. Πιστεύω ότι ελέγξαμε το παιχνίδι απόλυτα. Μόνο με τα ριμπάουντ είχαμε θέμα. Διαβάσαμε καλά το παιχνίδι. Προσπαθήσαμε να κάνουμε αλλαγές στο πικ εν ρολ και βρέθηκαν αρκετά μιας που μας στοίχισαν. Έχουμε μάθει να είμαστε το αουτσάιντερ. Πάμε να το πάρουμε. Παίζουμε χωρίς άγχος και απολαμβάνουμε το παιχνίδι".

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ: "Ας κερδίζουμε και ας είμαστε αουτσάιντερ", δήλωσε ο διεθνής φόργουορντ ενώ αναφερόμενος στον ημιτελικό σημείωσε ότι "η Μπαρτσελόνα είναι μία καταπληκτική ομάδα. Κάναμε αυτό που λέγαμε εδώ και καιρό, δηλαδή να κλείσουμε τους παίκτες-κλειδιά των Ισπανών και να επιβάλλουμε το ρυθμό μας. Το κάναμε στο μεγαλύτερο μέρος του ματς και γι’ αυτό νικήσαμε. Από την αρχή της χρονιάς, παίξαμε με την Μπιλμπάο και μας είπαν αουτσάιντερ. Παίξαμε με την Καντού και πάλι μας είπαν αουτσάιντερ. Τώρα στον τελικό είμαστε πάλι αουτσάιντερ".

ΚΩΣΤΑΣ ΣΛΟΥΚΑΣ: "Είμαι πολύ χαρούμενος. Νιώθω δικαιωμένος αφού οι κόποι μιας ολόκληρης χρονιάς μας έδωσαν τους καρπούς. Είμαι ευχαριστημένος από την εμφάνιση μας την σημερινή και κυρίως γιατί με αυτή τη νίκη φτάσαμε στον τελικό της Ευρωλίγκας.

Ήμασταν συγκεντρωμένοι σε όλη την διάρκεια του ματς και διατηρήσαμε το πλάνο μας. Είναι μια ιστορική πρόκριση και ελπίζω να είμαστε το ίδιο χαρούμενοι μετά το ματς με την ΤΣΣΚΑ".

Highlights...
Photo Gallely... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157629875581552, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}