Skip to main content

Έσπασε το αήττητο της ΤΣΣΚΑ ο Θρύλος!

Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε 84-76 της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και ανέβηκε στην πρώτη θέση του ομίλου στο TOP-16, μια αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου. Πρώτος σκόρερ των Πειραιωτών ο αρχηγός, Βασίλης Σπανούλης.

Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε 84-76 της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και ανέβηκε στην πρώτη θέση του ομίλου στο TOP-16, μια αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου. Πρώτος σκόρερ των Πειραιωτών ο αρχηγός, Βασίλης Σπανούλης.

Στο πρώτο δεκάλεπτο οι «ερυθρόλευκοι» δεν άρχισαν καλά το ματς με αποτέλεσμα η ΤΣΣΚΑ Μόσχας να προηγηθεί με 11-17. Στο δεύτερο δεκάλεπτο, όμως, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου ήταν καταπληκτικοί. Λαφαγιέτ και Χάντερ μπήκαν στο ματς και άλλαξαν τη ροή του, το ίδιο και οι Κατσίβελης, Λοτζέσκι και Πρίντεζης. Έτσι, με επιμέρους σκορ 32-20 ο Θρύλος προηγήθηκε 43-37 στο ημίχρονο.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού συνέχισαν να ελέγχουν απόλυτα το παιχνίδι. Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Θρύλος ήταν κυρίαρχος και στις δύο μεριές του παρκέ με το σκορ να φτάνει σε διψήφια επίπεδα (64-53). Στην τελευταία περίοδο ο Θρύλος συνέχισε να σταματάει τη μια επίθεση μετά την άλλη της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, οι Ρώσοι, όμως, αντέδρασαν, μείωσαν στο τελευταίο δίλεπτο, αλλά οι Πειραιώτες έφτασαν τελικά εύκολα στη νίκη με 84-76.

Δεκάλεπτα: 11-17, 43-37, 64-53, 84-76.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ, Χάντερ 12, Ντάνστον 5 (11 ριμπ.), Σπανούλης 19 (1), Σλούκας 8 (2), Πρίντεζης 10 (1), Μάντζαρης 7 (1), Κατσίβελης 2, Λαφαγέτ 6 (2), Ντάρντεν 2, Λοτζέσκι 13 (2).

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ιτούδης): Ντε Κολό 13, Τεόντοσιτς 20 (5), Φριντζόν 10, Νίκολς 3 (1), Μαρκοϊσβίλι 9 (1), Κορόμπκοφ, Γουίμς, Ζοζούλιν 2, Βοροντσέβιτς 5, Καούν 2, Χάινς 12.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Είναι μία σημαντική νίκη, γιατί προέρχεται απέναντι σε έναν πολύ ισχυρό αντίπαλο και μιας ομάδας που είναι από τα φαβορί για να κατακτήσει τον τίτλο. Ηταν ένα παιχνίδι υψηλού επιπέδου και πιστεύω πως το απόλαυσε ο κόσμος. Πιστεύω πως δικαιούμασταν απόλυτα τη νίκη. Ξεκινήσαμε νευρικά και βιαστικά. Δεν μπορούσαμε να τελειώσουμε τις φάσεις κι αυτό μας στοίχισε πόντους. Στη συνέχεια ηρεμήσαμε και οι 32 πόντοι που βάλαμε στην δεύτερη περίοδο ήταν κλειδί για την έκβαση του παιχνιδιού. Στο δεύτερο ημίχρονο η άμυνά μας λειτούργησε ακόμα πιο καλά. Πήραμε μια διαφορά στην τρίτη περίοδο. Η ΤΣΣΚΑ μάς έφτασε στο τέταρτο δεκάλεπτο, αλλά ελέγχαμε το παιχνίδι. Εδωσα συγχαρητήρια στους παίκτες. Πρέπει, όμως, να παραμείνουμε ταπεινοί αρχή γενομένης από το παιχνίδι του ελληνικού. Θέλουμε να αφιερώσουμε τη νίκη στους προέδρους μας και στον κόσμο που γέμισε το γήπεδο. Θέλουμε να είναι αρωγός στις προσπάθειές μας. Ήταν καλό που υπήρχε η διακοπή του πρωταθλήματος. Είχαμε την ευκαιρία να δουλέψουμε πάνω στα λάθη μας», ενώ στη συνέχεια ρωτήθηκε για τα στοιχεία που δεν του άρεσαν στην εμφάνιση του Ολυμπιακού, «Στην αρχή ήμασταν αγχωμένοι και νευρικοί και βιαζόμασταν να τελειώσουμε κάποιες φάσεις. Σίγουρα, όμως, έχουμε την εμπειρία για να το διαχειριστούμε μέσα στο παιχνίδι.Στην διάρκεια της πρώτης περιόδου ζήτησε αλλαγή. Στο ημίχρονο έκανε ένεση, αλλά δεν μπόρεσε να συνεχίσει. Αύριο (06/02) θα δούμε πώς θα είναι η κατάστασή του».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΤΟΥΔΗΣ: «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό. Κέρδισε δίκαια, άξιζε τη νίκη και στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού ήταν καλύτερος. Ξεκινήσαμε καλά, αλλά μείναμε εκεί. Είχαμε κακή αμυντική συμπεριφορά και διάθεση στο δεύτερο δεκάλεπτο. Ο Ολυμπιακός είχε 13 κατοχές περισσότερες από εμάς. Εμείς θα δούμε τα λάθη μας και από την σημερινή εμφάνιση θα προσπαθούμε να παρουσιαστούμε καλύτεροι. Καταρχήν δεν θα ήθελα να αναφερθώ σε συναδέλφους που ήταν πριν στην ομάδα. Εμείς προσπαθήσαμε να είχαμε υγεία στην ομάδα και στα αποδυτήρια. Δεν είπαμε πως θα είμαστε όλο τον χρόνο αήττητοι. Η ομάδα δεν γίνεται να παίζει συνέχεια στο... πικ. Η χημεία έχει σχέση με τις προσωπικότητες των παικτών. Ο κάθε παίκτης προσπαθεί να μπει στο σύνολο. Εχεις να κάνεις, όμως, και με αντιπάλους που σου βάζουν προβληματισμούς, όπως έκανε σήμερα ο Ολυμπιακός».


ΜΠΡΑΙΑΝΤ ΝΤΑΝΣΤΟΝ: «Ο Ολυμπιακός πιστεύει ότι σε κάθε αγώνα ότι θα πάει καλά. Βάλαμε πολύ μεγάλα σουτ και πήραμε ένα παιχνίδι που θα  μας βοηθήσει πάρα πολύ για τη συνέχεια».

Highlights...
Photo Gallery... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157650251389580, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}