Skip to main content

Επίδειξη δύναμης κόντρα στον Ίκαρο

Ο Ολυμπιακός πήρε άνετη νίκη απέναντι στον Ίκαρο Καλλιθέας (85-63) και έφτασε στις 15 νίκες μετά από 16 αγωνιστικές στην Α1.

Ο Ολυμπιακός πήρε άνετη νίκη απέναντι στον Ίκαρο Καλλιθέας (85-63) και έφτασε στις 15 νίκες μετά από 16 αγωνιστικές στην Α1.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα μπήκε στο ματς αποφασισμένη να το καθαρίσει από νωρίς ώστε να στρέψει στη συνέχεια την προσοχή της στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. Το πρώτο δεκάλεπτο τελείωσε 20-15 και αυτό γιατί οι «ερυθρόλευκοι» δεν έπαιζαν την άμυνα που ξέρουν.

Όταν, όμως, βελτίωσαν την άμυνα τους και σε συνδυασμό με την άνοδο του Σπανούλη, η διαφορά άρχισε να ανεβαίνει. Το ημίχρονο τελείωσε 43-34, αλλά στην Τρίτη περίοδο οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν επιμέρους 25-10 και ουσιαστικά… κλείδωσαν τη νίκη (68-44).

Στην τελευταία περίοδο ο τεχνικός των Πρωταθλητών Ευρώπης και Ελλάδος έκανε δοκιμές ενόψει τελικού, έδωσε χρόνο συμμετοχής στους Μαυροειδή, Γκετσεβίτσιους και Κατσίβελη με τους Πειραιώτες να φτάνουν τελικά στη νίκη με 85-63.

Τα δεκάλεπτα:   20-15, 43-34, 68-44, 85-63.
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 4, Λο 9 (1), Σπανούλης 10 (2), Πεπέρογλου 5 (1), Σερμαντίνι 6, Σλούκας 10 (2), Μαυροειδής 2, Πάουλε 8, Γκετσεβίτσιους 3 (1), Πρίντεζης 15 (1) Παπανικολάου 11 (1), Κατσίβελης 2.
Ίκαρος Καλλιθέας (Πρίφτης): Στραντ, Λαρεντζάκης, Κυρίτσης 15, Φαγιέ 8, Γκίμπσον 13 (2), Γιαννακίδης 3 (1), Οικονομόπουλος, Σίμτσακ 4, Πάντιτς 16.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ: «Ήταν ένα ματς που έτυχε να γίνει ανάμεσα σε δυο σημαντικά  παιχνίδια. Δεν περίμενα να έχουμε καλή απόδοση. Ήθελα να μοιράσουμε το χρόνο συμμετοχής και να παίξουμε εναντίον μιας καλής ομάδας. Μας βοήθησε ο τρόπος που έπαιξε ο Ίκαρος. Δεν είχαμε εύκολο απόγευμα. Όσοι έπαιξαν έπρεπε να κάνουν καλύτερη δουλειά από ό,τι νόμιζαν πριν το ματς. Μπήκε και ο Κατσίβελης στο ροτέισον μετά τον τραυματισμό του ειδικά λόγω τη λειψανδρίας που έχουμε στα γκαρντ. Είναι πιο εύκολο να το προετοιμάσεις αν προέρχεσαι από ήττα. Ξέραμε ότι θα κερδίσουμε, δοκιμάσαμε κάποια σχήματα με τον Περπέρογλου και τον Πάουελ στο 4, αλλά και με τρεις δημιουργούς. Είχαμε καλή κυκλοφορία της μπάλας και απέναντι στη ζώνη. Ήταν πολλά μαζί. Λο, Πάουελ, Σερμαντίνι, Πρίντεζης, Κατσίβελης. Είναι φυσιολογικό όμως, όταν δεν ξεκουράζεσαι. Το θέμα είναι να βγεις αλώβητος. Αν εξαιρέσουμε το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ που μας στοίχισε περισσότερο λόγω Μάντζαρη.  Οταν προστεθεί έναν γκαρντ θα επιστρέψουμε στα γνωστά καλά επίπεδα. Κοιτάμε παράλληλα δίνοντας το χρόνο που αρμόζει. Είναι σημαντικό να πάρουμε καλό παίκτη. Έχουμε 15 μέρες ακόμα περιθώριο. Θα κάνουμε την προσθήκη και ελπίζουμε να έχει το μικρότερο δυνατό κόστος».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΣΙΒΕΛΗΣ: «Ήταν ένα ματς που έπρεπε να έχουμε συγκέντρωση. Ανάμεσα σε δυο σημαντικά παιχνίδι. Δεν ήμασταν δυνατοί στην άμυνα στο πρώτο ημίχρονο. Ήμασταν καλύτεροι στη συνέχεια και πήραμε τη νίκη».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΡΙΦΤΗΣ: «Ήταν ένα ματς δεδομένων απαιτήσεων. Σταθήκαμε αξιοπρεπώς στα τρία δεκάλεπτα. Στο τρίτο δεκάλεπτο το έκανε πολύ εύκολο ο Ολυμπιακός με σκορ 25-10. Ουσιαστικά ακολουθεί ένα ακόμα ματς με τον Παναθηναϊκό, το οποίο έχει σημασία για εμάς για να βελτιωθούμε και να είμαστε πιο συνεπείς στη συνέχεια. Καλή επιτυχία και στις δυο ομάδες στον τελικό Κυπέλλου. Έχω ακούσει και εγώ το ίδιο. Υπεύθυνα δεν μπορώ να πω κάτι επίσημο». Ο προπονητής του Ικάρου Καλλιθέας ρωτήθηκε και για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος και είπε πως «έχουν μια μοναδικότητα αυτά τα ματς. Πολλές φορές εμφανίζεται μια ομάδα δυνατή ενώ δεν είναι σε καλή κατάσταση. Είναι ιδιαίτερο το χρονικό σημείο που βρισκόμαστε. Ο Ολυμπιακός έχει δείξει ότι έχει μια υπεροχή, αλλά και ο Παναθηναϊκός έχει βαθύ ρόστερ με πολλές λύσεις και έχει βελτιωθεί».

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΙΜΤΣΑΚ: «Ήταν δύσκολο ματς. Ξέραμε τι θα αντιμετωπίζαμε. Σταθήκαμε καλά, εκτός από την Τρίτη περίοδο. Το ματς με τον Παναθηναϊκό έχει την ίδια σημασία για εμάς. Πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο και να προσπαθήσουμε για το καλύτερο βλέποντας το ματς με τη Δράμα».

Highlights...
Photo Gallely... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157632806971216, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}