Skip to main content

Πέρασε σαν σίφουνας από τη Βιτόρια

Ο Ολυμπιακός ήταν απολαυστικός στην Βιτόρια απέναντι στην Λαμποράλ Κούτσα την οποία νίκησε 89-70 και έφτασε στο 2-2 στο TOP-16 της Ευρωλίγκας. Εντυπωσιακοί εμφάνιση από όλους τους παίκτες του Θρύλου.

Ο Ολυμπιακός ήταν απολαυστικός στην Βιτόρια απέναντι στην Λαμποράλ Κούτσα την οποία νίκησε 89-70 και έφτασε στο 2-2 στο TOP-16 της Ευρωλίγκας. Εντυπωσιακοί εμφάνιση από όλους τους παίκτες του Θρύλου.

Oι Βack2Back Πρωταθλητές Ευρώπης άρχισαν εξαιρετικά το παιχνίδι με τους Σπανούλη, Λοτζέσκι και Πρίντεζη να κάνουν σπουδαία δουλειά επιθετικά. Έτσι η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα κατάφερε να προηγηθεί με 15-26 στο τέλος της πρώτης περιόδου.


Στη δεύτερη περίοδο οι «ερυθρόλευκοι» ήταν ακόμη πιο εντυπωσιακοί σε άμυνα και επίθεση. Πίσω από τα 6.75 οι Πειραιώτες ήταν «καυτοί», επέβαλαν τον ρυθμό τους μέσω της άμυνας τους ενώ τελείωσαν και πολλές φάσεις στον αιφνιδιασμό με το ημίχρονο να τελειώνει 38-59.


Στο τρίτο δεκάλεπτο η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε. Ο Ολυμπιακός ήταν ισοπεδωτικός και στις δύο μεριές του παρκέ, επέβαλε τον ρυθμό του και παίζοντας καταπληκτική άμυνα ο Θρύλος κατάφερε να στείλει τη διαφορά ακόμη και στους τριάντα πόντους με το τρίτο δεκάλεπτο να τελειώνει 53-78.


Ντάνστον, Κόλινς, Σλούκας και Περπέρογλου έκαναν και αυτοί φοβερή δουλειά, μαζί τους και ο Μπρεντ Πέτγουεϊ.  Έτσι ο Θρύλος διατήρησε πολύ εύκολα τη διαφορά πάνω από τους 20 πόντους στο μεγαλύτερο μέρος της τέταρτης περιόδου.  Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έδωσε ανάσες στο τέλος σε ορισμένους παίκτες, δοκίμασε πρόσωπα και σχήματα και τελικά οι Back2Back Πρωταθλητές Ευρώπης έφτασαν με χαρακτηριστική ευκολία στη νίκη με 89-70.


Δεκάλεπτα
:  15-26, 38-59, 53-78, 70-89
Λαμποράλ Κούτσα (Σκαριόλο):  Μαϊνόλντι, Νοτσιόνι 11 (2), Ποέτα 7 (1), Βαν Όοστρουμ 4, Χάμιλτον 1, Ντιόπ 10, Χοτζ 7, Μαρτίνεθ, Πλάις 4, Ερτέλ 12, Γέλινεκ 12, Κουζέρ 2.
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 3 (1), Ντάνστον 14, Σπανούλης 13 (2τριπ, 7ασ), Περπέρογλου 11, Σλούκας 9 (1), Κόλινς 5 (1), Σίμονς, Μπέγκιτς 4, Πρίντεζης 9 (1τριπ, 7ριμπ), Μάντζαρης 1, Κατσίβελης 3 (1), Λοτζέσκι 17 (3τριπ, 6ριμπ).

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ: «Κάναμε μια μοναδική εμφάνιση για 30 λεπτά αγώνα. Ευχαριστήθηκα ιδιαίτερα που έβλεπα τους παίκτες μου να παίζουν τόσο καλό και ομαδικό μπάσκετ. Αμυντικά και επιθετικά είχαμε σωστό διάβασμα για 30 λεπτά και ήταν σημαντικό ότι αυτή η εμφάνιση έγινε απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα όπως η Λαμποράλ Κούτσα. Η αλήθεια είναι πως ήμασταν βιαστικοί στο τελευταίο δεκάλεπτο, αλλά αυτό έως ένα σημείο ήταν λογικό. Το γκρουπ μας είναι πάρα πολύ δύσκολο και η συνέχεια θα είναι φοβερά δύσκολη, το γνωρίζουμε. Πρέπει λοιπόν να έχουμε πνευματική ηρεμία. Ανεξάρτητα εάν προερχόμαστε από ήττες ή νίκες. Πρέπει να προσεγγίζουμε κάθε αναμέτρηση ξεχωριστά έως το τέλος του TOP-16. Το TOP-16 είναι ένα μίνι πρωτάθλημα τεσσάρων μηνών και μπορείτε να τα δείτε όλα. Πρέπει να τα περιμένετε όλα. Είδατε τι έγινε στην Πόλη στο ματς της Αναντολού Εφές με την Αρμάνι και τι καλάθι μπήκε στο τέλος, είδατε πόσο πάλεψε η Μάλαγα χθες στη Βαρκελώνη απέναντι στη Μπαρτσελόνα, είδατε πως πέρασε η Γαλατάσαραϊ από το Μόναχο, αλλά και την ήττα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας από την Παρτιζάν την προηγούμενη αγωνιστική. Στο TOP-16 όλα μπορεί να συμβούν. Η Λαμποράλ Κούτσα δεν έπαιξε καλά σήμερα, αλλά το ΤΟP-16 είναι πολύ μεγάλο. Μπορείτε να δείτε τραυματισμούς που θα αλλάξουν ισορροπίες, να υπάρχει κακός τρόπος σκέψης και προσέγγισης ενός ματς, μπορεί να γίνουν πολλά πράγματα σε ένα μίνι πρωτάθλημα τεσσάρων μηνών. Ο Πέτγουεϊ είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης για την ομάδα μας, κρίσιμος θα έλεγα, όπως και για τους συμπαίκτες του. Είναι πολύ σημαντικός για εμάς και είμαι χαρούμενος που επέστρεψε, εύχομαι να έχει υγεία, επέστρεψε και μας βοήθησε πάρα πολύ. Τώρα σε ό,τι έχει να κάνει με τα ταξίδια και το γεγονός πως για αρκετές εβδομάδες δεν θα έχουμε ταξίδι, δεν μπορούμε να πούμε πολλά. Αυτή είναι η ζωή μας, παίζουμε παντού και θέλουμε να το διασκεδάζουμε. Η ατμόσφαιρα ήταν εκπληκτική σήμερα. Εύχομαι καλή συνέχεια στην Λαμποράλ Κούτσα και καλή τύχη στο παιχνίδι με τη Φουενλαμπράδα που ξέρω πως είναι αρκετά κρίσιμο».

Highlights...
Photo Gallely... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157640318598433, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}