Skip to main content

Ανατροπή και νίκη δια χειρός Μάντζαρη

Αν ο Ολυμπιακός δεν πει την τελευταία του λέξη κάποιο ματς δεν μπορεί να θεωρηθεί τελειωμένο. Με τρίποντο του Βαγγέλη Μάντζαρη στη λήξη οι Back2Back Πρωταθλητές Ευρώπης νίκησαν 79-77.

Αν ο Ολυμπιακός δεν πει την τελευταία του λέξη κάποιο ματς δεν μπορεί να θεωρηθεί τελειωμένο. Με τρίποντο του Βαγγέλη Μάντζαρη στη λήξη οι Back2Back Πρωταθλητές Ευρώπης νίκησαν 79-77.

Οι «ερυθρόλευκοι» αν και δεν έπαιξαν καλά νίκησαν 79-77 τη Ζιέλονα Γκόρα και ολοκλήρωσαν τον πρώτο γύρο της πρώτης φάσης της Ευρωλίγκας με 5-0 και συνεχίζουν αήττητοι εντός και εκτός συνόρων.

Από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο οι Πολωνοί εκμεταλλεύτηκαν την έλλειψη συγκέντρωσης στην άμυνα των «ερυθρολεύκων» και πήραν το προβάδισμα με την πρώτη περίοδο να λήγει 11-22. Πρίντεζης και Λοτζέσκι ανέλαβαν δράση στο δεύτερο δεκάλεπτο και οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα μείωσαν σε 29-33, αλλά οι Πολωνοί συνέχισαν να είναι απίστευτα εύστοχοι και έτσι το ημίχρονο τελείωσε 33-42 υπέρ των φιλοξενούμενων.

Η εικόνα δεν άλλαξε και στο τρίτο δεκάλεπτο. Οι Πολωνοί συνέχισαν να εκμεταλλεύονται την κακή άμυνα των Πειραιωτών και διατήρησαν το προβάδισμα στην τρίτη περίοδο 55-63. Στο τέλος, όμως, ήταν δεδομένο πως η ομάδα μας θα αντιδρούσε. Και το έκανε. Από το 64-69 Σπανούλης και Πρίντεζης ανέλαβαν δράση για να μειώσουν σε 70-71 με τρίποντο του Πρίντεζη 1:17’’ πριν το τέλος. Ο Εγιένγκα με ½ βολές έκανε το 70-72, αλλά ο αρχηγός του Θρύλου, Βασίλης Σπανούλης, με τρίποντο έκανε το 73-72 42’’ πριν το τέλος. Στη συνέχεια ο Βαγγέλης Μάντζαρης με ½ βολές διαμόρφωσε το 74-72, αλλά ο Σελ με τρίποντο έβαλε τη Ζιέλονα μπροστά με 74-75, ο Σπανούλης με λέι απ έκανε το 76-75 και ο Εγιένγκα με δικό του λέι απ του 76-77. Αλλά στο τέλος, ένα δεύτερο πριν τη λήξη, ο Μάντζαρης με τρίποντο έδωσε τη νίκη στην ομάδα μας με 79-77.

Τα δεκάλεπτα: 11-22, 33-42, 55-63, 79-77.
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας):  Πέτγουεϊ 2, Λο 6, Ντάνστον 6, Σπανούλης 18 (2τριπ, 9ασ), Περπέρογλου 5 (1), Παπαπέτρου, Μπέγκιτς 2, Πρίντεζης 21 (2τριπ, 7ριμπ), Αγραβάνης, Μάντζαρης 6 (1), Κατσίβελης, Λοτζέσκι 13 (3).
Ζιέλονα Γκόρα (Oύβαλιν): Σελ 15 (3), Γουόλκερ 8, Μπάρλοου, Τσάνας 5, Χριτσιανουκ, Εγιένγκα 13, Ντραγκίσεβιτς 18 (12ριμπ), Μπράκινς 7, Σρόκα 3 (1), Κόσζαρεκ 8.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ: «Είδατε όλοι ένα παιχνίδι με φοβερές εναλλαγές στο σκορ και πολύ έντονα συναισθήματα. Ένα παιχνίδι αρκετά ψυχοφθόρο για τους πρωταγωνιστές, αλλά πολύ ωραίο για τους θεατές. Θεωρώ πως υπάρχουν θετικά και αρνητικά στο ματς. Το θετικό είναι ότι παλέψαμε έως το τέλος. Η υπομονή και η επιμονή των παικτών μας έδωσε τη νίκη. Στα αρνητικά είναι ο τρόπος που προσεγγίσαμε το παιχνίδι ιδιαίτερα αμυντικά στο πρώτο ημίχρονο. Τους δώσαμε πολλά επιθετικά ριμπάουντ, αλλά και τρίποντα που είχαν 3/3 στο πρώτο ημίχρονα. Ταυτόχρονα σουτάραμε 30 τρίποντα και 27 δίποντα όταν στο δίποντο έχουμε ποσοστό 70%. Έπρεπε να επιτεθούμε διαφορετικά στο καλάθι. Θεωρώ ασέβεια να στεναχωριέσαι όταν κερδίζεις. Οπότε τη νίκη δεν την υποτιμάς. Ολοκληρώσαμε με 5-0 τον πρώτο γύρο, οπότε μπορούμε να είμαστε πιο άνετοι στη συνέχεια του πρώτου γύρου. Αλλά επαναλαμβάνω πως δεν υπάρχει κανένα εύκολο ματς. Είπαμε ξανά πως οι αντίπαλοι μας έχουν έξτρα κίνητρο. Μεταξύ μας αύριο στο βίντεο θα έχουμε αρκετά να πούμε. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου και στους φιλάθλους μας για την υποστήριξη. Σαφώς προσεγγίσαμε λάθος το παιχνίδι. Οι Πολωνοί μας έδιναν πολλά ελεύθερα τρίποντα, πολλά ανοιχτά και σουτάραμε χωρίς ρυθμό. Ήμασταν βιαστικοί, θέλαμε να κερδίσουμε γρήγορα το παιχνίδια, βιαζόμασταν. Δεν τους υποτιμήσαμε και μπορείτε να ρωτήσετε και τους παίκτες. Η Ζιέλονα είναι μια ομάδα πρωταθλήτρια στη χώρα της και αυτό σημαίνει πως έχει ταυτότητα και χαρακτήρα. Έχουν παίκτες με ποιότητα. Έδειξαν υπομονή, έπαιξαν καλά και μπορεί να πει κανείς πως έχασαν το παιχνίδι από συγκυρία. Τους αξίζουν συγχαρητήρια, αλλά επαναλαμβάνω πως δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι στην Ευρωλίγκα. Είναι γεγονός πως εκτός είμαστε πιο συγκεντρωμένοι σε άμυνα και επίθεση. Πετάξαμε 20 λεπτά σήμερα στο πρώτο ημίχρονο όταν δεχτήκαμε 42 πόντους. Νομίζω πως όλες οι ομάδες που είναι πετυχημένες υπάρχουν ματς που κερδίζουν εύκολα κάποια ματς και υπάρχουν και κάποια άλλα που γυρίζουν τα παιχνίδια. Οι νέοι παίκτες έχουν αποδείξει τον χαρακτήρα τους.  Εννοείται πως δεν μπορούμε να πάμε αήττητοι μέχρι τέλους. Σαν να έχουμε κουραστεί να κερδίζουμε, δηλαδή έχεις συνηθίσει να κερδίζεις και όταν συναντάς δυσκολίες εκπλήσσεσαι , αυτό θέλω να πω. Αυτή τη στιγμή έχουμε παίξει 14 παιχνίδι επίσημα μαζί με το Διηπειρωτικό και άλλα 10-11 ματς φιλικά και δεν έχουμε χάσει. Προσπαθώ να πείσω τους πάντες και τους παίκτες πως δεν υπάρχει εύκολο ματς. Το ότι συνέβη δεύτερη συνεχόμενη φορά αυτό μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ είναι κάτι που θα συζητήσουμε πολύ σοβαρά. Υποτίμηση είναι μια λέξη που επί της ουσίας προσβάλει τον αντίπαλο. Εμείς πρέπει να έχουμε σεβασμό στον αντίπαλο είτε στο ελληνικό πρωτάθλημα είτε στην Ευρωλίγκα. Εμείς σεβόμαστε κάθε αντίπαλο.

ΜΑΤ ΛΟΤΖΕΣΚΙ: «Δεν ήμασταν έτοιμοι. Καμία ομάδα δεν είναι έτοιμη αυτό τον καιρό. Η Ζιέλονα ήρθε εδώ και δεν είχε τίποτα να χάσει κι έκανε το παιχνίδι της. Δεν ξέρω αν είμαστε πιο άνετοι όταν παίζουμε στο γήπεδό μας, αλλά θα πρέπει να αλλάξει αυτό. Δεν γίνεται να κυνηγάμε σε όλο το παιχνίδι το σκορ. Θα πρέπει να δουλέψουμε, ώστε να το αλλάξουμε την επόμενη φορά. Μας δυσκόλεψε η ζώνη της Ζιέλονα, στην αρχή χάσαμε πολλά αμυντικά ριμπάουντ, ενώ οι αντίπαλοι ήταν αρκετά εύστοχοι. Και με τον ΠΑΟΚ ήμασταν πίσω στο σκορ πρέπει να το αλλάξουμε αυτό. Πιστεύω ότι με το 5-0 έχουμε προκριθεί, αλλά θα πρέπει να γίνουμε καλύτεροι και να προχωρήσουμε βήμα-βήμα».


ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ: «Δεν έχεις να σκεφτείς εκείνη την ώρα, απέμενε ένα δευτερόλεπτο. Σούταρα και μπήκε. Αλλά κάναμε κακό παιχνίδι, δεχθήκαμε πάλι κοντά στους 80 πόντους. Πάντα κάτι γίνεται και μπαίνουμε χαλαρά και μετά τρέχουμε και δε φτάνουμε. Κάποια στιγμή, δε θα τα καταφέρουμε. Πρέπει να το βελτιώσουμε αυτό. Κοιτάμε να δούμε τι φταίει, κοιτάμε το βίντεο. Αλλάξαμε την άμυνά μας, πιέσαμε ψηλά και καταφέραμε να φτάσουμε στην ανατροπή».

ΜΙΧΑΪΛΟ ΟΥΒΑΛΙΝ: «Noμίζω ότι ήταν ένα συναρπαστικό ματς. Πονέσαμε που χάσαμε με τέτοιο τρόπο. Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου που πάλεψαν σε όλο το ματς. Το μπάσκετ είναι δίκαιο άθλημα και πάντα κερδίζει ο καλύτερος. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό. Υπήρχαν και κάποιες άλλες λεπτομέρειες που κόστισαν σε εμάς στο τέλος και για τις οποίες δεν θέλω να συζητήσω.  Νομίζω πως ο Ολυμπιακός μας υποτίμησε πολύ, δεν είχαν ρυθμό και δεν ήταν έτοιμοι γι’ αυτό το ματς. Ένας ακόμη λόγος που δεν είμαι χαρούμενος είναι πως δεν τιμωρήθηκαν γι’ αυτό. Παλεύουμε για να κερδίσουμε τον σεβασμό όλων. Πολλοί μας περιγράφουν ως μια κακή ομάδα, ειδικά από την εικόνα που είχαμε στην αρχή. Ελπίζω οι φίλοι της ομάδας και οι φίλοι του μπάσκετ να αλλάξουν εικόνα για εμάς. Δεν μας αξίζει αυτή η άποψη. Ο Ολυμπιακός είναι μια από τις πιο σημαντικές ομάδες της Ευρωλίγκας και φέτος. Σήμερα μας υποτίμησαν αλλά αυτό είναι δικό τους πρόβλημα καθώς εάν προσεγγίζουν έτσι τα παιχνίδια δεν θα πάνε μακριά. Επίσης παίζει καλά η Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά και η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ».

Highlights...
Photo Gallely... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157637707758374, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}