Skip to main content

Πήρε τη νίκη, όχι τη διαφορά…

Ο Βασίλης Σπανούλης έκανε το καλύτερο του παιχνίδι στην Ευρωλίγκα και ο Ολυμπιακός επικράτησε της Μπιλμπάο με 88-81, αλλά δεν κατάφερε να καλύψει και τη διαφορά από την ήττα του πρώτου γύρου.

Ο Βασίλης Σπανούλης έκανε το καλύτερο του παιχνίδι στην Ευρωλίγκα και ο Ολυμπιακός επικράτησε της Μπιλμπάο με 88-81, αλλά δεν κατάφερε να καλύψει και τη διαφορά από την ήττα του πρώτου γύρου.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού ήταν ασταμάτητος και πέτυχε προσωπικό ρεκόρ σε σκοράρισμα και αξιολόγηση στην Ευρωλίγκα. Ο Σπανούλης σταμάτησε στους 29 πόντους και στους 34 πόντους στο ranking, κάνοντας απίστευτο παιχνίδι.

Η εμφάνιση του αρχηγού ήταν αναγκαία για να φτάσει ο Ολυμπιακός στη νίκη απέναντι στους Βάσκους που έκαναν σπουδαία εμφάνιση στο ΣΕΦ. Το παιχνίδι είχε μεγάλη σημασία για τους «ερυθρόλευκους» και το άγχος ήταν εμφανές στους Πειραιώτες που δεν μπορούσαν να ξεφύγουν στο σκορ. Αυτό το κατάφεραν μόνο στην τελευταία περίοδο όπου ο V-Span έκανε τα πάντα. Σκόραρε και μοίραζε ασίστ δίνοντας στην ομάδα του τη νίκη. 

Δεκάλεπτα: 27-24, 45-42, 60-61, 88-81
Ολυμπιακός (Ιβκοβιτς): Χάινς 18, Λούκας 6(1), Αντιτς 13(3), Σπανούλης 29(2), Κέσελ 2, Πελεκάνος, Παπαδόπουλος 4, Γκετσεβίτσιους , Πρίντεζης 8(2), Παπανικολάου 8(1), Μάντζαρης
Μπιλμπάο (Κατσικάρης): Φίσερ, Κρουπάλια, Τζάκσον 13(1), Μαυροειδής 4, Μπάνιτς 15, Μουμπρού 17 (2), Φίσερ Ν. 9, Λόπεθ, Βασιλειάδης 7(1), Γκριμάου 2, Μπλουμς 14(3)

ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ: «Να πω σαν παιχνίδι αν δεν δούμε την προπονητική πλευρά, ήταν ένα πολύ καλό και δυνατό παιχνίδι. Κρίμα που είναι το ποδόσφαιρο μετά και δεν είχαμε περισσότερο κόσμο στο γήπεδο. Καθαρά επιθετικό το ματς, δεν φάνηκε ότι ήταν ζωής ή θανάτου. Μπήκαμε πολύ καλά στο παιχνίδι με μία ψηλή πεντάδα. Όταν έπεσε οι ρυθμός που φάγαμε πολλά εύκολα καλάθια.

Η αλήθεια είναι όταν παίζεις στην έδρα σου και δέχεσαι 24 πόντους στο α' δεκάλεπτο είναι πολλοί όπως και να το κάνουμε. Έδειξε χαρακτήρα η ομάδα. Είχαμε μία πτώση στην οργάνωση και την κυκλοφορία της μπάλας. Και πάλι με όχι τόσο ψηλή πεντάδα. Καταπληκτικό παιχνίδι από τον Σπανούλη και κερδίσαμε δίκαια το παιχνίδι.

Ήταν μία μεγάλη εβδομάδα για μας, Από την περασμένη Τετάρτη έπρεπε να παίξουμε με τη Νανσί, τον Παναθηναϊκό και την Μπιλμπάο. Στάθηκε η ομάδα και έμεινε όρθια. Αυτό θα μας βοηθήσει στη συνέχεια.
Είναι κάποιες λεπτομέρειες παιχνιδιού. Τα παιδιά πάνω από όλα έπρεπε να το καταλάβουν. Από την απειρία φάγαμε πολλά εύκολα καλάθια. Η Μπιλμπάο είναι μία αθλητική ομάδα, τρέχει πολύ αυτή η ομάδα. Από την οργάνωση παιχνιδιού φάγαμε 20 πόντους.

Δεν υπάρχουν αργές και γρήγορες ομάδες. Το θέμα είναι τι ετοιμάζεις κάθε φορά. Μετά από τόσα δύσκολα παιχνίδια. Ήταν δύσκολο να ετοιμάσουμε δύο παιχνίδια βρεθήκαμε να ετοιμάσουμε και τρία αυτή τη βδομάδα".

Δεν σκέφτηκα ούτε μία στιγμή τη διαφορά. Αν φτάσουμε κάποια στιγμή κοντά οι δύο ομάδες, θα το σκεφτούμε».

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ: «Είχαμε πει ότι αυτό το ματς είναι πολύ σημαντικό. Αν χάναμε θα μέναμε εκτός Top - 16 και έτσι δεν είχαμε περιθώρια για ήττα. Ξεκινήσαμε το ματς πολύ συγκεντρωμένα. Κάποια στιγμή κάναμε λάθος και τους αφήσαμε να τρέξουν στον αιφνιδιασμό. Μας τιμωρούσαν κάθε κακή επιλογή με αυτό τον τρόπο. Παίξαμε ψυχωμένα και βγάλαμε κάποιες καλές άμυνες, βελτιώσαμε τα ποσοστά μας στην επίθεση και βάλαμε κάποια μεγάλα σουτ με εποτέλεσμα να πάρουμε μια σημαντική νίκη, τόσο ψυχολογικά όσο και βαθμολογικά. Το έχω πει πολές φορές, αλλά είμαστε μια καινούργια ομαδα. Τα νεά παιδιά χρειάζονται αυτά τα ματς για να παίρνουν εμπειρίες. Θέλουμε χρόνο. Από εδώ και πέρα πρέπει να βελτιωνόμαστε ώστε να παρουσιαστούμε καλύτεροι στα επόμενα ματς που έρχονται και είναι εξίσου σημαντικά.

Προσπάθησα να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. Ένιωσα πίεση γιατί η άμυνα της Μπιλμπάο προσαρμόστηκε επάνω μου. Έτυχε να είμαι εγώ που έκανα τη διαφορά στο τέλος, την επόμενη φορά θα είναι κάποιος άλλος. Όλοι χρειάζεται να βάλουν από ένα λιθαράκι.

Προσπαθώ συνέχεια να είμαι έτοιμος. Για εμένα μετράει πάντα η επόμενη φάση και όχι τι έγινε προηγουμένως. Πιστεύω πως η ομάδα λειτουργεί σωστά, και ίσως βρεθεί κάποιο άλλο παιδί να κάνει τη δουλειά σε κάποια παιχνίδια. Αυτό που μετράει είναι οι νίκες. Το τελευταίο που σκεφτήκαμε ήταν η διαφορά απόψε, θέλαμε μόνο τη νίκη. Πιστεύω πως ακόμη και με πέντε νίκες μπορεί κάποιος να περάσει πρώτος από αυτόν τον πολύ δύσκολο όμιλο. Στόχος είναι να περάσουμε στο TOP-16, στη επόμενη φάση».

ΚΑΪΛ ΧΑΪΝΣ: «Παίξαμε καλά ομαδικά, αλλά και ο καθένας προσωπικά. Αφήνουμε πίσω αυτό το ματς πλέον και κοιτάμε το επόμενο ματς για το ελληνικό πρωτάθλημα. Μαθαίνουμε από κάθε παιχνίδι και μάθαμε πολλά και από το ματς με τη Μπιλμπάο. Ο Βασίλης ήταν για ακόμη ένα ματς εκπληκτικός. Πραγματικά νιώθω τυχερός που είμαι συμπαίκτης του. Είναι απίστευτος, αυτά που κάνει μέσα στο παρκέ είναι εξωπραγματικά. Νιώθουμε όλοι τυχεροί στην ομάδα. Στο τέλος, απλά, του δίναμε την μπάλα, του κάναμε σκριν και του δίναμε χώρο ώστε να κάνει το κάτι παραπάνω, όπως και έκανε».

ΦΩΤΗΣ ΚΑΤΣΙΚΑΡΗΣ: «Ήταν ένα παιχνίδι που αποφασίστηκε και κρίθηκε από το μεγάλο ταλέντο και την προσωπικότητα του Βασίλη Σπανούλη. Το πλεονέκτημα του Χάινς σαν πεντάρι μας δημιούργησε πάρα πολλά προβλήματα στην άμυνα μας. Από την άλλη είναι γνωστό ότι ο Σπανούλης κρίνει τα παιχνίδια σε πολλές περιπτώσεις γιατί παίρνει τα μεγάλα σουτ.
Πάντως, δεν μπορώ να κάνω και τρομερά παράπονα για την άμυνα μας.

Κάναμε κάποια λάθη σε ένα παιχνίδι με μεγάλο σκορ. Ειδικά εδώ ο Ολυμπιακός προσπαθεί να βρει τα εύκολα καλάθια. Εμείς στο ξεκίνημα δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι και δεχτήκαμε κάποια εύκολα καλάθια, δίνοντάς του την ευκαιρία να ξεφύγει.

Το παιχνίδι ήταν πολύ κοντά μέχρι το δ' δεκάλεπτο και οι δύο ομάδες συμβάδιζαν. Είχαμε κι εμείς πολλές ελπίδες να κερδίσουμε το ματς, αλλά τελικά το πήρε ο Ολυμπιακός».

Highlights...
Photo Gallely... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157628808114159, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}