Skip to main content

Πρόκριση με θρίαμβο

Ο Ολυμπιακός χρειαζόταν τη νίκη για να βρεθεί στους «16» της Ευρωλίγκα και το έκανε με τον πλέον εμφατικό τρόπο απέναντι στην Καντού. Στο καλύτερό τους φετινό παιχνίδι οι παίκτες του Ίβκοβιτς διέσυραν την Καντού με 86-61 και υπερκάλυψαν τη διαφορά της ήττας στο παιχνίδι του πρώτου γύρου.

Ο Ολυμπιακός χρειαζόταν τη νίκη για να βρεθεί στους «16» της Ευρωλίγκα και το έκανε με τον πλέον εμφατικό τρόπο απέναντι στην Καντού. Στο καλύτερό τους φετινό παιχνίδι οι παίκτες του Ίβκοβιτς διέσυραν την Καντού με 86-61 και υπερκάλυψαν τη διαφορά της ήττας στο παιχνίδι του πρώτου γύρου.

Οι Πειραιώτες ήταν από το ξεκίνημα οι απόλυτοι κυρίαρχοι του αγώνα και σιγά, σιγά ανέβαζαν τη διαφορά σε επίπεδα ασφαλείας. Οι Ιταλοί ήταν μέσα στο παιχνίδι μόνο μέχρι τα μισά της δεύτερης περιόδου οπότε και προηγήθηκαν 24-25. Γρήγορα όμως οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και με μπροστάρη τον Πρίντεζη ανέβασαν και πάλι τη διαφορά.

Στην επανάληψη υπήρξε μόνος ένας πρωταγωνιστής στην παράσταση του ΣΕΦ κι αυτός φορούσε «ερυθρόλευκα». Ο Ολυμπιακός έκανε περίπατο, εξασφάλισε την πρόκριση στο Τοπ-16 και πλέον με νίκη στη Γαλλία έχει 50% πιθανότητες για την πρωτιά και 50% πιθανότητες για τη δεύτερη θέση. Για να συμβεί το πρώτο θα πρέπει η Καντού να κερδίσει τη Φενέρ στην Ιταλία γιατί με νίκη των Τούρκων θα ισχύσει το δεύτερο.

Δεκάλεπτα: 18-12, 38-29, 63-44, 86-61
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 12, Λούκας 7(1), Άντιτς 8(1), Σπανούλης 22(1), Κέσελ, Παπαδόπουλος 10, Γκετσεβίτσιους, Γλυνιαδάκης, Πρίντεζης 16, Παπανικολάου 5(1), Μάντζαρης 2, Σλούκας 4.
Καντού (Τρινκιέρι): Μίτσοφ 17, Όρτνερ 2, Μαρκοϊσβίλι 6, Λιούνεν 9(1), Μαρκονατο 6, Ματζαρίνο 4, Τζανέλα 8, Σερμαντίνι 4, Τσινκιαρίνι 2, Μπαζίλε 3(1).

ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ: «Μερικές ώρες μετά, από αυτά που είχαμε πει πριν το παιχνίδι και μπορώ να πω πως μας βγήκαν σε πολλά σημεία. Παίξαμε αρκετά πιεστική άμυνα, η οποία μας έδωσε τη μεγάλη μπορούμε να πούμε, νίκη. Ήταν το καλύτερο παιχνίδι που έχουμε παίξει μέχρι τώρα εναντίον μία ομάδας όπως είναι η Καντού, που ήταν η μεγαλύτερη θετική έκπληξη όσον αφορά τον έλεγχο του παιχνιδιού. Αυτό είπα και στον προπονητή της.


Καταφέραμε και κάναμε ε τους περιφερειακούς παίκτες της Καντού που βρίσκονταν σε καλή κατάσταση να σουτάρουν 5/26. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κανέναν παίκτη. Ο Μάντζαρης ήταν πολύ καλός στην άμυνα. Είχαμε καλό έλεγχο, τρέξαμε, πήραμε πόντους, από τους αιφνιδιασμό. Στην σχέση ασίστ λάθη που η Καντού ήταν καλύτερη από μας, τους αναγκάσαμε και ήταν αρνητικοί. Κερδίσαμε δίκαια και δείξαμε κάτι από τις πραγματικές δυνατότητες της ομάδας και αύριο συνεχίζουμε.


Δεν πιέζω για τη διαφορά πόντων, για μένα ήταν ο στόχος να προκριθούμε και τώρα, τι να πω. συγχαρητήρια στους παίκτες; Δεν τους είχα μιλήσει για τους στόχους, ο Ολυμπιακός πρέπει να πρωταγωνιστεί. Σίγουρα περιμένω καλύτερες μέρες. Πιστεύω αυτή η νίκη ανήκει στην πολύ καλή απόδοση που είχε η ομάδα».

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ: «Αφιερώνουμε τη νίκη στον Αλέξανδρο, ο οποίος παλεύει για τη ζωή του και δίνει μια πολύ σημαντική μάχη εδώ και πολλές εβδομάδες. Υπάρχουν πολλοί άπειροι στην ομάδα, κοιτάμε να βελτιωνόμαστε και να είμαστε έτοιμοι όταν πρέπει. Προσπαθούμε σε κάθε ματς να είμαστε και καλύτεροι».

Highlights...
Photo Gallely... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157628808386005, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}