Skip to main content

Και τώρα η Μάλαγα

Ο Ολυμπιακός έκαμψε την αντίσταση του Ηλυσιακού με 83-73 και πλέον στρέφει την προσοχή του στο παιχνίδι με τη Μάλαγα για την πέμπτη αγωνιστική του TOP-16 της Ευρωλίγκας. Πολύ καλή εμφάνιση από τον Τζαμάριο Μουν στο ντεμπούτο του.

Ο Ολυμπιακός έκαμψε την αντίσταση του Ηλυσιακού με 83-73 και πλέον στρέφει την προσοχή του στο παιχνίδι με τη Μάλαγα για την πέμπτη αγωνιστική του TOP-16 της Ευρωλίγκας. Πολύ καλή εμφάνιση από τον Τζαμάριο Μουν στο ντεμπούτο του.

Στο πρώτο δεκάλεπτο οι Back2Back Πρωταθλητές Ευρώπης ήταν ιδιαίτερα άστοχοι πίσω από τα 6.75. Κάποια λάθη στην επίθεση και η έλλειψη συγκέντρωσης στην άμυνα επέτρεψαν στον Ηλυσιακό να προηγηθεί στο τέλος της πρώτης περιόδου με 11-18.


Στο δεύτερο δεκάλεπτο η είσοδος του Τζαμάριο Μουν στο παρκέ έδωσε επιθετική ώθηση στους «ερυθρολεύκους» και η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα μείωσε σε 19-24. Το επόμενο τρίλεπτο, όμως, δεν ήταν καλό για τον Ολυμπιακό. Συνεχόμενα λάθη στην επίθεση και ορισμένα λάθη, λόγω έλλειψης συγκέντρωσης, στην άμυνα επέτρεψαν στους φιλοξενούμενους να κάνουν σερί 0-10 και να προηγηθούν με 19-34. Σε εκείνο το σημείο οι Back2Back Πρωταθλητές Ευρώπης γύρισαν τον διακόπτη, Παπαπέτρου, Σλούκας και Μουν έκαναν φοβερή δουλειά, προσέφεραν εξαιρετικό θέαμα και μέσα σε ένα λεπτό ο Θρύλος μείωσε σε 29-38 με απίθανο κάρφωμα του Τζαμάριο Μουν, 02:20 πριν το τέλος του ημιχρόνου το οποίο έληξε 39-40 με τον Μουν να κλέβει την παράσταση. 


Με επιμέρους 12-5 οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το 51-45 στο 26’ με τους Σπανούλη, Περπέρογλου και Πρίντεζη να αναλαμβάνουν δράση στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου.  Ήταν ξεκάθαρο πως ο Θρύλος είχε βρει ρυθμό μέσω της άμυνας του και έτσι η διαφορά έφτασε στο +9 (62-53) ένα λεπτό πριν την ολοκλήρωση της τρίτης περιόδου που βρήκε την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα μπροστά με 64-58.


Στην τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει τον απόλυτο έλεγχο του ματς με τη διαφορά να είναι συνέχεια κοντά στους δέκα πόντους.  Με κάρφωμα του Τζαμάριο Μουν στο 39’ η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα (79-68) με το παιχνίδι να τελειώνει με νίκη του Ολυμπιακού με 83-73.

Τα δεκάλεπτα:  11-18, 39-40, 64-58, 83-73
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας):  Μουν 15 (2), Σπανούλης 12 (2), Περπέρογλου 9 (1), Παπαπέτρου 4, Σλούκας 10, Κόλινς 3 (1), Σίμονς 8, Μπέγκιτς 2, Πρίντεζης 10, Μάντζαρης 5 (1), Καββαδάς 5, Κατσίβελης.
Hλυσιακός (Λιόγας):  Καυκής 12 (2), Φακοπουλίδης, Αντωνάκης 5 (1), Χατζής 22 (2), Δορκοφίκης, Στέφενς 6, Βαβάτσικος 5 (1), Ιωάννου 14 (1), Τζουγκαράκης 2, Μποτζ 7.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ: «Η προσέγγιση του παιχνιδιού στο πρώτο δεκαπένταλεπτο ήταν λάθος. Ένα γεγονός που επαναλαμβάνεται, παύει να είναι σύμπτωση. Είχαμε ένα δωδεκάωρο ταξίδι και πολλές αλλαγές στο ρόστερ. Μπήκαμε πολύ χαλαροί. Ο Ηλυσιακός έχει δύο πολύ έμπειρους γκαρντ, τον Καυκή και τον Χατζή, πήρε διαφορά και μας ανάγκασε να πιεστούμε. Έτσι θα είναι από εδώ και μπρος, καθώς καμία ομάδα δεν έχει να χάσει τίποτα απέναντί μας», ανέφερε αρχικά ο προπονητής των Πρωταθλητών Ευρώπης, ενώ στη συνέχεια παρατήρησε πως «ήταν τα πρώτο παιχνίδι όλων των εποχών στην Ευρώπη για τον Μουν. Είναι πολύ ταλαντούχος παίκτης και είναι σημαντικό ότι έπαιξε έτσι έχοντας να κάνει προπόνηση τρεις μέρες. Στρέφουμε την προσοχή στο πολύ κρίσιμο ματς με τη Μάλαγα. Είναι καθαρά ιατρικό θέμα. Ήταν από τους σημαντικότερους παίκτες στην κατάκτηση της περσινής Ευρωλίγκας και μέρος του κορμού μας. Είναι καθαρά ιατρικό θέμα. Δεν ξέρω κάτι και δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο. Η ζωή τα φέρνει έτσι. Και να είχα κάποια τέτοια σκέψη, πρέπει να την διώξω από το μυαλό μου. Ο καθένας κρίνεται καθημερινά. Ο Μπρεντ πρόσφερε στην Βιτόρια, παίξαμε τρία καλά δεκάλεπτα, αλλά έχουμε δύο διαφορετικές ομάδες.  Δεν υπάρχει κάποια τέτοια σκέψη, αλλά ό,τι γίνει θα είναι για το καλό της ομάδας».

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ: «Ξέραμε πως δεν έπρεπε να χαλαρώσουμε, αλλά στο πρώτο ημίχρονο υπήρχε μεγάλη χαλάρωση. Αυτό δεν επιτρέπεται. Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Ο Ηλυσιακός πάλεψε για 40 λεπτά για τη νίκη. Κοιτάμε το ματς της Πέμπτης. Είναι θέμα συγκέντρωσης. Κάθε μέρα κάνουμε σκληρές προπονήσεις. Υπάρχει περιθώριο βελτίωσης και πρέπει να μπαίνουμε στα παιχνίδια περισσότερο συγκεντρωμένοι και χωρίς χαλάρωση».


ΤΖΑΜΑΡΙΟ ΜΟΥΝ
: «Μου άρεσε αυτό το ματς. Ήθελα πολύ να παίξω. Έκανα ό,τι μου ζήτησε ο προπονητής και ήθελα να δείξω τι μπορώ να κάνω. Μπορώ να φέρω στην ομάδα ενέργεια, να βάλω ελεύθερα σουτ, να κόβω στην ρακέτα χωρίς την μπάλα ή να πετυχαίνω πόντους κοντά στο καλάθι».


ΣΤΕΛΙΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ: «Είχαμε τρεις παίκτες με ίωση, δύο που αποχώρησαν, αλλά κάναμε μία πολύ καλή εμφάνιση απέναντι στον Ολυμπιακό και δείξαμε στον κόσμο μας πως τίποτα δεν έχει τελειώσει. Κοιτάμε το ματς του Σαββάτου και θέλουμε τη νίκη».

Highlights...
Photo Gallery... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157640318803893, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}