Skip to main content

Ο άρχοντας των ανατροπών

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε μπροστά με 15 πόντους, η Μπάγερν επέστρεψε και προηγήθηκε με έξι, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Και όταν την είπαν τα πάντα κρίθηκαν (88-83).

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε μπροστά με 15 πόντους, η Μπάγερν επέστρεψε και προηγήθηκε με έξι, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Και όταν την είπαν τα πάντα κρίθηκαν (88-83).

Αυτή ήταν η τρίτη νίκη των «ερυθρολεύκων» στην Ευρωλίγκας μετά από ισάριθμες αγωνιστικές. Πλέον οι Πειραιώτες είναι μόνοι πρώτοι και αήττητοι στο γκρουπ.
Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο. Οι Back2Back Πρωταθλητές Ευρώπης με τους Βασίλη Σπανούλη και Μπράιαντ Ντάνστον να είναι εξαιρετικοί στην επίθεση κατάφεραν να προηγηθούν 25-20 στο τέλος πρώτης περιόδου.

Λοτζέσκι, Μάντζαρης και Σλούκας βελτίωσαν με την είσοδο τους ακόμη περισσότερο την εικόνα των «ερυθρολεύκων» και έτσι η διαφορά έφτασε σε διψήφια επίπεδα (32-22) με τρίποντο του Βαγγέλη Μάντζαρη. Η διαφορά συντηρήθηκε σε διψήφια επίπεδα (38-28) έως το 17’, αλλά η γερμανική ομάδα με σερί 6-0 μείωσε σε 38-34. Λοτζέσκι και Σπανούλης πάτησαν και πάλι το γκάζι στη συνέχεια για να τελειώσει το πρώτο ημίχρονο με 47-39 υπέρ της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Στο πρώτο πεντάλεπτο της τρίτης περιόδου οι Back2Back Πρωταθλητές Ευρώπης ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι της αναμέτρησης. Ντάνστον και Λοτζέσκι έκαναν εξαιρετική εμφάνιση και με επιμέρους σκορ 17-10 οι παίκτες του Γιώργο Μπαρτζώκα προηγήθηκαν με 64-49 στο 25’. Οι παίκτες του Ολυμπιακού, όμως, έχασαν τη συγκέντρωση τους σε επίθεση και άμυνα και έτσι οι Γερμανοί με επιμέρους 17-2 έφεραν το παιχνίδι στα ίσα στο τέλος της τρίτης περιόδου (66-66).

Στην τελευταία περίοδο οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να μην έχουμε συγκέντρωση, ιδιαίτερα στην άμυνα και έτσι οι φιλοξενούμενοι πέρασαν μπροστά με 71-76.  Αλλά με σερί 12-0 οι Back2Back Πρωταθλητές Ευρώπης πέρασαν μπροστά 83-76 στο 39’ με τρίποντο του Βαγγέλη Μάντζαρη.  Οι Γερμανοί, όμως, μείωσαν σε 83-82 μετά από 0/4 βολές από Μάντζαρη και Πρίντεζη.  Τελικά, όμως, ο Ολυμπιακός κατάφερε να φτάσει στη νίκη με 88-83 χάρη στην εξαιρετική άμυνα του και την προσωπικότητα των παικτών του.


Τα δεκάλεπτα: 25-20, 47-39, 66-66, 88-83
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας):  Λο, Ντάνστον 19 (8ριμπ, 3κοψ), Σπανούλης 10 (1), Περπέρογλου 3 (1), Σλούκας 12 (1), Σίμονς, Μπέγκιτς, Πρίντεζης 13 (12ριμπ), Αγραβάνης 2, Μάντζαρης  12 (4/5τριπ), Λοτζέσκι 17.
Μπάγερν Μονάχου (Πέσιτς):  Τράουτμαν 2, Σάφαρτζικ 7 (2), Στάιγκερ, Μπένζινγκ 9, Ντζέντοβιτς 13, Ντιλέινι 20 (1), Ιντμπίχι 10, Σάβοβιτς 7 (1), Τέιλορ 11 (1), Μπράιαντ 4.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ: «Ήταν πραγματικά ένα ωραίο παιχνίδι με πολλές διακυμάνσεις στο σκορ. Δεν είχαμε για διαφόρους λόγους πολλούς παίκτες σε καλή βραδιά. Κρατάμε ότι παλέψαμε στο τέλος και ανατρέψαμε την κατάσταση. Πήραμε μια νίκη που στα μάτια μου φαντάζει πολύ σημαντική και δύσκολη. Η Μπάγερν απέδειξε πως όσα λέγαμε όλη την εβδομάδα για μια ομάδα εξαιρετική, ήταν πραγματικότητα. Εάν διαβάζαμε το παιχνίδι λίγο καλύτερα, θα μπορούσαμε να έχουμε μεγαλύτερη διαφορά. Στο τέλος είχαμε αδικαιολόγητη πίεση και παίκτες με μεγάλο ποσοστό καριέρας έχασαν βολές. Αυτό πρέπει να το δούμε. Είδαμε και σήμερα τι έγινε στα παιχνίδια της Ευρωλίγκας και τι θα επακολουθήσει στη διοργάνωση. Κρατάμε τη νίκη που ήταν αρκετά σημαντική και κοιτάζουμε τη συνέχεια».

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ: «Ήταν ένα καλό επιθετικό παιχνίδι. Επιθετικά παίξαμε καλά, αλλά στην άμυνα δεν παίξαμε σωστά. Είχαμε και πρόβλημα στο αμυντικό ριμπάουντ. Όπως είπε και ο κόουτς, εάν ήταν κάποιο άλλο ματς θα το χάναμε. Στα κρίσιμα δεν ήμασταν καλοί, αλλά ευτυχώς στο τέλος πήραμε τη νίκη. Σήμερα ήμουν εγώ, σε άλλο ματς θα είναι κάποιος άλλος. Το θέμα είναι ότι κερδίσαμε και αυτό κρατάμε. Ξέραμε πως θα επέστρεφαν στο ματς, ακόμη και όταν βρεθήκαμε στο +15 ξέραμε πως δεν θα τα παρατούσαν. Τώρα θα δούμε τα λάθη μας στο βίντεο και θα τα βελτιώσουμε».

ΣΒΕΤΙΣΛΑΒ ΠΕΣΙΤΣ:  «Κανείς δεν μπορεί να μας στερήσει το δικαίωμα να πιστέψουμε στη νίκη και να ερχόμαστε να κερδίσουμε. Είτε παίζουμε κόντρα στους Πρωταθλητές Ευρώπης  είτε κόντρα στην καλύτερη ομάδα του κόσμου.  Είμαι πεπεισμένος πως ο προπονητής και οι παίκτες του Ολυμπιακού γνωρίζουν πως δεν έχουν κερδίσει κάποιο ματς πριν αυτό τελειώσει. Στείλαμε ένα μήνυμα πως το μπάσκετ στη Γερμανία υπάρχει.  Φυσικά είναι πολύ δύσκολο να παίζεις κόντρα στον Ολυμπιακό. Κάναμε, όμως, την προσπάθεια μας, δεν τα παρατήσαμε και γι’ αυτό είμαι περήφανος για τους παίκτες μου.  Φυσικά αυτό είναι δουλειάς μας, αυτό είναι το τελευταίο παιχνίδι του Οκτωβρίου, είναι ακόμη νωρίς στη σεζόν, αλλά θα πρέπει να βελτιώσουμε την άμυνα μας και τον τρόπο που διαχειριζόμαστε τα φάουλ. Έχουμε ακόμη δρόμο μέσα στη σεζόν και ελπίζω όλα να πάνε καλά».

Highlights...
Photo Gallely... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157637171767023, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}