Skip to main content

Ουσία, θέαμα και 10-0

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 113-75 του Ηλυσιακού με τον Γιώργο Μπαρτζώκα προσφέροντας τρομερό θέαμα και έφτασε στο 10-0 στην Α1.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 113-75 του Ηλυσιακού με τον Γιώργο Μπαρτζώκα προσφέροντας τρομερό θέαμα και έφτασε στο 10-0 στην Α1.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας άφησε εκτός 12αδας τους Πέρο Άντιτς και Στράτο Περπέρογλου ώστε να ξεκουραστούν. Τη θέση των δύο πήραν οι Γιώργος Γεωργάκης και Δημήτρης Κατσίβελης. Στο ξεκίνημα του ματς οι «ερυθρόλευκοι» είχαν προβλήματα στην άμυνα και έτσι το πρώτο δεκάλεπτο τελείωσε με 21-18.

Στη δεύτερη περίοδο, Πρίντεζης και Παπανικολάου με συνεχόμενους πόντους έβαλαν μπροστά την παρέα τους 55-43. Στο δεύτερο ημίχρονο, οι «ερυθρόλευκοι» με σπουδαία άμυνα, άρχισαν να βρίσκουν ρυθμό και να κάνουν τη μια εξαιρετική φάση μετά την άλλη. Η διαφορά έφτασε στο +24 στο 30’.

Στο τελευταίο δεκάλετο, Γεωργάκης και Κατσίβελης άρπαξαν την ευκαιρία από τα μαλλιά και προσφέροντας και αυτοί όμορφες φάσεις βοήθησαν τον Ολυμπιακό να φτάσει στο 113-75.

Τα δεκάλεπτα: 21-18, 55-43, 82-58, 113-75

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 9 (2ριμπ), Λο, Σπανούλης 2, Σλούκας 13 (3/3τριπ, 8ασ), Μαυροειδής 7, Πάουελ 14 (1κοψ), Γκετσεβίτσιους 17 (3τριπ), Πρίντεζης 24 (11/14 δίποντα), Παπανικολάου 18 (2τριπ, 8ριμπ, 7ασ), Μάντζαρης, Γεωργάκης 5, Κατσίβελης 4 (4ασ).
Ηλυσιακός (Ζευγώλης):  Αράπης 2, Αποστολίδης 5, Χατζής 2, Σπανός, Δορκοφίκης 12 (1), Αντωνάκης 7 (1), Βαρνάβας, Σπυριδωνίδης, Τζόουνς 13 (16ριμπ), Παραγυιός 2, Στόγκλιν 32 (3τριπ).



ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ: «Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι και αξίζουν τα συχγαρητήρια οι παίκτες μου. Αποδείχτηκε ότι οι 13:00  είναι ιδανική ώρα για τζάμπολ σε τέτοιου είδους αναμετρήσεις, πραγματικά ότι καλύτερο για το μπάσκετ. Χάρηκα που είδα στις κερκίδες πολλά παιδάκια και οικογένειες  αφού δεν έχει νυχτώσει και τους βολεύει. Σε ό,τι αφορά το παιχνίδι με τον Ηλυσιακό, το αντιμετωπίσαμε σα μία δυνατή προπόνηση παρά το γεγονός ότι 40 ώρες νωρίτερα είχαμε αγωνιστεί με την Αρμάνι. Δώσαμε 30 ασίστ, ανεβάσαμε το ρυθμό και όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο πέρασαν καλά. Είχαμε την ευκαιρία  να ξεκουράσαμε κάποιους παίκτες όπως τους Περπέρογλου και Αντιτς ενώ έπαιξαν όλοι. Μέλημά μας ήταν κυρίως να δώσουμε χρόνο συμμετοχής στους Κατσίβελη και Γεωργάκη».

Για την απόδοση του Γιώργου Γεωργάκη: «Του αξίζουν πολλά μπράβο για την προσπάθεια που κάνει και να ξέρετε ότι όταν μπαίνει στην προπόνηση δεν χαλάει καθόλου ο ρυθμός της. Αυτό είναι πολύ σημαντικό και μας βοηθάει πολύ. Από εκεί και πέρα όποτε μπαίνει στο παρκέ αν είστε σίγουροι ότι θα είναι ανταγωνιστικός».

Για ενδεχόμενη μεταγραφή: «Δεν έχουμε στο μυαλό μας μεταγραφική ενίσχυση αν και υπάρχει αυτή η δυνατότητα αφού υπάρχει κενή θέση ξένου παίκτη. Είχαμε πει πως μόνο αν υπάρξει τραυματισμός η κρούσμα απειθαρχίας. Το δεύτερο αποκλείεται και το πρώτο ελπίζω να μη συμβεί. Κοιτάμε την αγορά λόγω των υψηλών προσδοκιών που υπάρχουν στον Ολυμπιακό αλλά δε χρειάζεται να αποκτήσουμε κάποιον παίκτη αυτή τη στιγμή».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ: «Ευχαριστώ τον κόουτς που μου έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστώ. Παίξαμε καλά. Για μένα στην αρχή ήταν δύσκολο, έπρεπε να προσπαθήσω να μπω σε αυτή τη διαδικασία, εκανα ότι μπορούσα. Πάλεψα και θα παλέψω ακόμη περισσότερο στη συνέχεια».

Highlights...
Photo Gallely... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157632266109077, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}