Skip to main content

Δεν τα κατάφερε κόντρα στην Αρμάνι

Ο Ολυμπιακός, αν και άρχισε εντυπωσιακά το παιχνίδι, ηττήθηκε από την Αρμάνι Τζινς Μιλάνο στο ΣΕΦ με 88-86.


Ο Ολυμπιακός, αν και άρχισε εντυπωσιακά το παιχνίδι, ηττήθηκε από την Αρμάνι Τζινς Μιλάνο στο ΣΕΦ με 88-86.

Η ομάδα μας άρχισε εντυπωσιακά το παιχνίδι. Οι Back2Back Πρωταθλητές Ευρώπης κατάφεραν να προηγηθούν με 10-0 και 13-5 με τον Στράτο Περπέρογλου να κάνει εκπληκτικό ξεκίνημα και όλη την ομάδα να παίζει εντυπωσιακή άμυνα στο πρώτο τρίλεπτο. Στη συνέχεια, όμως, κάποιες λάθος επιλογές στην επίθεση, αλλά και η έλλειψη συγκέντρωσης στην ομάδα επέτρεψαν στους Ιταλούς να μειώσουν σε 29-23 στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η άμυνα των «ερυθρολεύκων» συνέχισε να είναι κακή. Οι φιλοξενούμενοι σκόραραν σε αυτό το διάστημα 27 πόντους και έτσι το ημίχρονο τελείωσε 47-50. Οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο στο τρίτο δεκάλεπτο. Σερμαντίνι και Σλούκας έδωσαν λύσεις στην επίθεση και βοήθειες σε Περπέρογλου και Πρίντεζη, αλλά κάποια χαμένα αμυντικά ριμπαόυντ και η ευστοχία των φιλοξενούμενων πίσω από τα 6.75 έδωσαν τη δυνατότητα στην Αρμάνι να προηγηθεί με 63-65.

Στην τελευταία περίοδο οι παίκτες του Ολυμπιακού, αν και βρέθηκαν πίσω με 63-73, έκαναν υπερπροσπάθεια σε άμυνα και επίθεση και πέρασαν μπροστά με 81-80. Στο τέλος, όμως, η Αρμάνι Τζινς Μιλάνο ήταν πιο εύστοχη και πιο τυχερή και έφτασε στη νίκη με 86-88.


Δεκάλεπτα: 29-23, 47-50, 63-65, 86-88
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 3 (1), Σερμαντίνι 9, Ντάνστον 11, Περπέρογλου 22 (2), Σλούκας 13 (1), Κόλινς, Πρίντεζης 16 (1), Μάντζαρης 5 (1), Κατσίβελης, Λοτζέσκι 7 (1).
Αρμάνι Τζινς Μιλάνο (Μπάνκι): Τζεντίλε, Τσερέλα 3, Μέλι 2, Χάκετ 9 (3), Κανγκούρ 7 (1), Λάνγκφορντ 20 (3), Σάμιουελς 9, Γουάλας 8 (1), Λαβάλ 13, Μος 6 (2), Τζέρελς 11 (3).

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ: «Νιώθω ότι έγινε μια τεράστια προσπάθεια σήμερα από την ομάδα μας με τις συνθήκες που είχαν διαμορφωθεί. Δεν έχω κανένα παράπονο από την προσπάθεια μας, αλλά το αποτέλεσμα δεν μας δικαίωσε. Είναι το τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι που όλα κρίθηκαν σε κάποιες αποφάσεις στο τέλος. Κάποιες λεπτομέρειες κόστισαν. Ο Ντάνστον που έκανε εκπληκτική εμφάνιση δυστυχώς στο τέλος έχασε δύο βολές, ευστόχησαν σε πολλά τρίποντα, σε δύσκολα σουτ. Χωρίς να είναι παράπονο για τη διαιτησία, αλλά το τρίποντο του Χάκετ μπήκε μετά από μεταφορά της μπάλας από τον Λάνγκφορντ. Ένα σουτ του Λαβάλ που μπήκε από σημείο που δεν ευστοχεί ποτέ. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο για το πώς ενθάρρυνε την ομάδα. Πρέπει να μαζέψουμε τα κομμάτια μας, η δεύτερη θέση απομακρύνθηκε, αλλά πρέπει να κοιτάξουμε το επόμενο παιχνίδι και να δούμε τι μπορούμε να καταφέρουμε».

Για το ροτέισιον που έγινε στο ματς. «Όποια απόφαση και να πάρεις, κάτι δίνεις και κάτι παίρνεις από κάθε απόφαση. Κάποιοι παίκτες έπαιξαν περισσότερο από ό,τι συνηθίζεται. Από το αποτέλεσμα δικαιώνονται ή όχι οι αποφάσεις που παίρνεις. Η σκέψη μου ήταν έτσι και αλλιώς πριν το ματς να μικρύνω το ροτέισιον. Όπως σας είπα, κάτι δίνεις, κάτι παίρνεις».

Για τους προπονητές το να βρουν θετικά πράγματα και να τα συζητήσουν αφορά την ομάδα. Η ήττα είναι πάντα ήττα. Και με την απουσία του Βασίλη, αλλά και τα προβλήματα που είχαμε, δεν τα καταφέραμε. Μιλάμε για σήμερα. Δεν είναι θέμα αν ταιριάζουν οι γκαρντ τους, στην ποστ επίθεση τους δεν πήραν πόντους από τα ψηλότερα γκαρντ που έχουν. Χάσαμε το ματς όπως το χάσαμε και είχε να κάνει με το εκπληκτικό ποσοστό στο τρίποντο που είχαν. Χάνουμε κάρφωμα ανοιχτό και δεχόμαστε τρίποντο, δεχόμαστε τρίποντο του Κανγκούρ με τη στεφάνι. Όλα ήταν κόντρα που μπορούσες να προγραμματίσεις. Το ποσοστό που σουτάρεις, έχει να κάνει και με το πόσο πίεση νιώθεις. Πρέπει να αναγνωρίσουμε στον αντίπαλο ότι παίζει πολύ καλά και με αυτοπεποίθηση. Ο defensive stopper μας ήταν ο Λο, ο οποίος συνήθως μπορούσε να μαρκάρει αντίπαλο περιφερειακό γρήγορο. Παίκτη που να μπορούσε να μαρκάρει καλά περιφερειακό αντίπαλο γρήγορο, δεν βρήκαμε στην αγορά. Έτσι είναι τα πράγματα και έτσι πρέπει να πορευτούμε».

Για την επιλογή του Ματ Λοτζέσκι να σουτάρει τρίποντο στο +1 στο τέλος: «Ο Λοτζέσκι είναι σουτέρ, πήρε την προσπάθεια, θα μπορούσε να δικαιωθεί, αλλά αστόχησε. Επαναλαμβάνω σε ένα τέτοιο κλειστό ματς, έχουν συμβεί πολλές τέτοιες φάσεις. Γίναμε πάρα πολλά πράγματα μικρά, λεπτομέρειες. Δεν είναι η δουλειά μου να στοχοποιήσω κάποιον παίκτη. Κάναμε προσπάθεια με πολλούς παίκτες φορτωμένους με φάουλ, είχαμε την τύχη μας στο ματς, αλλά δεν τα καταφέραμε. Έτσι είναι η ιστορία».

ΛΟΥΚΑ ΜΠΑΝΚΙ: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες. Ήταν ένα εξαιρετικό παιχνίδι που καμία ομάδα δεν παράτησε. Ο Ολυμπιακός προσέγγισε το ματς με εξαιρετική ενέργεια, έκαναν μεγάλη προσπάθεια, κάτι που περιμέναμε. Το σοκ με τον Σπανούλη ξέραμε πως θα τους έκανε να δώσουν το κάτι παραπάνω όλοι, θέλω να πω ένα μπράβο στους παίκτες μου που έκαναν καταπληκτική δουλειά σε μια δύσκολη έδρα. Αυτή είναι η δεύτερη μας νίκη φέτος μακριά από το γήπεδο μας. Στο τέλος κάναμε κάποια λάθη, παίξαμε κάπως επιφανειακά λάθη στην επίθεση, αλλά είχαμε σωστή διαχείριση τελικά και φτάσαμε στη νίκη. Το γκρουπ αυτό είναι ένα από τα πιο δύσκολα σε όλη την ιστορία της Ευρωλίγκας. Κάθε ματς είναι μια “μάχη”. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι, παιχνίδι με το παιχνίδι θα πρέπει να βλέπουμε τι κάνουμε. Τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμη. Εντάξει, η Μπαρτσελόνα ίσως έχει πάρει την πρώτη θέση, αλλά και πάλι δεν πιστεύω πως θα τελειώσει αήττητη τον όμιλο. Δεν θέλω να μιλάω για τη δεύτερη θέση, αλλά το μόνο που θέλω είναι οι παίκτες μου να κοιτάνε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά».

Highlights...
Photo Gallery... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157644381116802, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}