Skip to main content

Έχασε στις λεπτομέρειες

Ο Ολυμπιακός έκανε ένα ακόμα απίστευτο come back, αλλά στις λεπτομέρειες έχασε το ροζ φύλλο αγώνος και την ευκαιρία να κάνει το 2-0.

Ο Ολυμπιακός έκανε ένα ακόμα απίστευτο come back, αλλά στις λεπτομέρειες έχασε το ροζ φύλλο αγώνος και την ευκαιρία να κάνει το 2-0.

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 81-79 στο ΟΑΚΑ των «ερυθρόλευκων» με 81-79 και ισοφάρισε τη σειρά σε 1-1.

Στο πρώτο μισό του αγώνα η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς είχε τον έλεγχο πηγαίνοντας μάλιστα στα αποδυτήρια προηγούμενη με τρεις πόντους.

Ένα κακό πεντάλεπτο στο τρίτο δεκάλεπτο έφερε τα πάνω κάτω κι από το +5 ο Ολυμπιακός βρέθηκε στο -16. Όλοι πίστεψαν ότι το παιχνίδι τελείωσε όχι όμως οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς που έκαναν την αντεπίθεση τους και 19’’ πριν το τέλος έφεραν το παιχνίδι στον πόντο. Ο Παναθηναϊκός έκανε επαναφορά από το κέντρο του γηπέδου, οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν για το κλέψιμο με τον Διαμαντίδη να πατά εκτός γηπέδου αλλά την παράβαση να μένει ατιμώρητη. Ο Μπατίστ εκμεταλλεύτηκε το μη καταλογισμό της παράβσης κι έκανε το σκορ 81-78.

Ο Παναθηναϊκός έκανε φάουλ στον Σπανούλη και ο αρχηγός ευστόχησε στην πρώτη βολή αλλά αστόχησε στη δεύτερη για ν πάρουν οι συμπαίκτες του το ριμπάουντ. Ο Λάζαρος Παπαδόπουλος τα κατάφερε κατά το ήμισυ αφού πήρε την μπάλα αλλά του γλίστρησε από τα χέρια και ο Παναθηναϊκός πήρε τελικά τη νίκη.

Δεκάλεπτα: 20-19, 38-41, 67-59, 81-79
Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς 3, Περπέρογλου 7, Μπατίστ 11 (7 ριμπ.), Λόγκαν, Σάτο 4, Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 23 (2/5 τριπ., 4 ασ.), Βουγιούκας 4 , Καλάθης Ν. 4 (1), Σμιθ 4 (6ριμπ.), Καϊμακόγλου 11 (1/3 τριπ., 10 ριμπ.), Γιασικεβίτσιους 8/
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 18, Άντιτς 4, Σπανούλης 10, Ντόρσεϊ 7, Κέσελ 2, Παπαδόπουλος, Γκετσεβίτσιους 8 (2/6 τριπ.), Πρίντεζης 10 (1/2 τριπ.) Πα Παπανικολάου 11 (1/4 τριπ., 9 ριμπ.), Μάντζαρης 5 (1/3 τριπ.), Σλούκας 4 (1/1 τριπ.), Κατσίβελης.

ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ: «Έγινε ένα πολύ δυνατό ματς. Περίμενα να μάθουμε από πρώτο ματς της σειράς όταν είχαμε κάνει 16 λάθη και στο διάστημα αυτό ο Παναθηναϊκός είχε βάλει πάνω από δέκα πόντους. Σε αυτό το σημείο σήμερα ήμασταν καλοί στο πρώτο μέρος. Κάναμε 4 λάθη και δώσαμε 4 ασίστ, αλλά χάσαμε απολύτως έλεγχο στην αρχή της 3ης περιόδου. Όταν έχεις ένα νεκρό διάστημα κόντρα σε μια έμπειρη ομάδα όπως είναι ο Παναθηναϊκός και μένεις πίσω με 16 πόντους, είναι δύσκολο να επιστρέψεις. Εμείς τα καταφέραμε. Πιστεύω ότι στο τέλος χάσαμε στις λεπτομέρειες. Είχαμε την μπάλα στα χέρια μας, ο Παπαδόπουλος την έπιασε και μπορούσε να στείλει το ματς στην παράταση. Μπορούμε μάθουμε αρκετά από αυτό το ματς. Οσο προχωράει ο χρόνος δουλεύει υπέρ της ομάδας μου που είναι πιο νέα.

Η διαιτησία δεν ήταν στο επίπεδο αυτού του τελικού. Τα κριτήρια και τα φάουλ ήταν διαφορετικά. Ο Παναθηναϊκός σούτερε 22 βολές στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο ο κ.Τανατζής προειδοποίησε τους παίκτες του Παναθηναϊκού να μην παίζουν με τα χέρια… Στις τελευταίες φάσεις και σε όσα είδα μπροστά μου, σε 3 μέτρα απόσταση, ο Μπατίστ έκανε επιθετικό φάουλ και ο Διαμαντίδης πάτησε γραμμή. Επίσης υπήρξαν προβλήματα με το χρονόμετρο. Αυτά πρέπει να τα δει η διοργανώτρια αρχή. Χρειάζεται οργάνωση. Δυστυχώς τα κριτήρια δεν ήταν τα ίδια. Ηταν εναντίον της ομάδας μου. Δείτε το βίντεο και θα τα πούμε μετά….

Για εμάς ο Λο είναι τα μεγάλο πρόβλημα. Δουλειά μου όμως είναι να παίζω με όσους παίκτες έχω στην διάθεσή μου. Σίγουρα σήμερα ήταν δύσκολο παιχνίδι για τον Μάντζαρη και τον Κατσίβελη που έπαιξε λίγο. Ο Μάντζαρης σε κάποια σημεία ήταν πολύ καλός… Για εμένα 16-0 ξεκίνησε σε ένα επιθετικό ριμπάουντ του Σάτο απέναντι στον Μάντζαρη. Ο Λο είναι πολύ καλύτερα. Χθες προπονήθηκε με την ομάδα και υπάρχει περίπτωση να παίξει».

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ: Στο πρώτο ημίχρονο ελέγχαμε το ματς. Στην συνέχεια κάναμε λάθος επιλογές αλλά είναι θετικό που γυρίσαμε από το -16. Το ματς τελικά κρίθηκε στις λεπτομέρειες και ο Παναθηναϊκός ήταν πιο τυχερός.

Πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι. Να δούμε τα λάθη μας αλλά και τα καλά μας και να είμαστε έτοιμοι για να κάνουμε το 2-1 στο ΣΕΦ.

Τόσο την Δευτέρα στο ΣΕΦ όσο και σήμερα στο ΟΑΚΑ οι οπαδοί ήταν εξαιρετικοί και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Ελπίζω να συνεχίσουν έτσι".

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ: Ξεκινήσαμε καλά και ελέγξαμε κάτι που είναι βασικό κομμάτι για την ομάδα μου ώστε να βρει ρυθμό. Των συνδυασμό ασίστ και λαθών. Είχαμε καλό ρυθμό και σκορ, αλλά στην 3η περίοδο δεν ήμασταν το ίδιο συγκεντρωμένοι. Κάναμε πολλά και αβίαστα λάθη. Ισως πήραμε βιαστικές αποφάσεις στην επίθεση, κάτι που ο έμπειρος Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε και έκανε ένα σερί 16-0. Προσπαθήσαμε να ανατρέψουμε την κατάσταση και να γυρίσουμε στο ματς. Τα καταφέραμε, όμως, στο τέλος δεν είχαμε καθαρό μυαλό για να εκτελέσουμε τις εντολές του κόουτς. Τώρα πάμε πίσω στο ΣΕΦ και πρέπει να κάνουμε το 2-1

Highlights...
Photo Gallely... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157629923179698, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}