Skip to main content

Με το πόδι στο γκάζι ο Θρύλος

Ο Ολυμπιακός νίκησε 82-81 την Αρμάνι Τζινς Μιλάνο και ολοκλήρωσε την πρώτη φάση της Ευρωλίγκας με ρεκόρ 8-2. Μεγάλο παιχνίδι από Χάινς, Λο, Σπανούλη και Πάουελ.

Ο Ολυμπιακός νίκησε 82-81 την Αρμάνι Τζινς Μιλάνο και ολοκλήρωσε την πρώτη φάση της Ευρωλίγκας με ρεκόρ 8-2. Μεγάλο παιχνίδι από Χάινς, Λο, Σπανούλη και Πάουελ.

Οι Πειραιώτες δεν μπήκαν καλά στο παιχνίδι, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι παίκτες της Αρμάνι Τζινς Μιλάνο, οι οποίοι με συνεχόμενα τρίποντα κατάφεραν να προηγηθούν 19-16 στο πρώτο δεκάλεπτο. Στη συνέχεια, ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης, ανέλαβε δράση και μαζί με τον Λο έβαλαν μπροστά τους «ερυθρόλευκους» με 45-38.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο πίσω από τα 6.75 και έτσι το ματς ήρθε στη ισορροπία στο 30 (62-62). Στο τέλος, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν πιο ψύχραιμοι και πήραν τη νίκη 82-81.  Πλέον ο Ολυμπιακός θα βρεθεί στον έκτο όμιλο μαζί με Μπαρτσελόνα, Κίμκι, τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, την Μπεσίκτας, τη Μακάμπι, τη Σιένα και την Κάχα Λαμποράλ.

Tα δεκάλεπτα: 16-19, 45-38, 62-62, 82-81
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 16 (7ριμπ), Λο 14 (1τριπ, 4ασ), Άντιτς, Σπανούλης 18 (1τριπ, 4λαθ, 4ασ), Περπέρογλου 6, Σλούκας 1, Μαυροειδής, Πάουελ 10, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης 2, Παπανικολάου 12 (2), Μάντζαρης 3 (1)
Αρμάνι Τζινς Μιλάνο (Σκαριόλο): Στίπτσεβιτς 3 (1), Χέρστον 7, Φώτσης 5 (1), Κουκ 9 (2), Τζιότι 2, Μπουρούσης 13 (1τριπ, 12ριμπ), Μέλι 8 (2), Λάνγκφορντ 21, Τζεντίλε 13 (1τριπ, 6ριμπ)μ Χέντριξ, Μπαζίλε

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ: «Ολοκληρώσαμε την παρουσία μας στον όμιλο με ακόμη μια νίκη και ένα ρεκόρ 8-2. Αν φανταστεί κανείς πως αρχίσαμε με 1-2 στην αρχή, νομίζω κάναμε καλή πορεία. Το σημερινό παιχνίδι ήταν ιδιόμορφο και ιδιαίτερο καθώς δεν είχε βαθμολογική σημασία αν δούμε τα αποτελέσματα στα άλλα παιχνίδια. Έπρεπε να βρούμε κίνητρο και να παίξουμε για τον κόσμο και τη φόρμα της ομάδας μας στη συνέχεια με τις πολύ απαιτητικές υποχρεώσεις.  Δεν βρήκαμε ποτέ ρυθμό στην άμυνα, ώστε να παίξουμε καλά και στην επίθεση, σουτάραμε με πολύ άσχημα ποσοστά έξω από τη γραμμή των τριών πόντων. Αυτό κράτησε την Αρμάνι μέσα στο παιχνίδι. Αν παρακολουθήσετε την πορεία της σε όλο το τουρνουά, έχασε στο σουτ στο Κάουνας και στη Βιτόρια καθώς είναι ομάδα που έχει αρκετό ταλέντο και παίζει καλά εκτός έδρας. Γενικά είναι μια ομάδα που αν δεν επιβάλεις τον ρυθμό σου θα έχεις πρόβλημα. Συγχαρητήρια στους παίκτες μας και σε όλους όσους απαρτίζουν την ομάδα και πλέον έχουμε μπροστά μας νέες προκλήσεις στο TOP-16, στο πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ελλάδος».

Όσο για το νέο όμιλο πλέον στο TOP-16, ο Έλληνας τεχνικός είπε πως «δεν υπάρχει κανένα εύκολο παιχνίδι, είτε εντός, είτε εκτός. Έτσι πιστεύω θα είναι και στον άλλον όμιλο. Άποψη μου είναι πως πρέπει να κοιτάμε μόνο το επόμενο ματς και τίποτα άλλο. Αν αρχίσεις και σκέφτεσαι να μπω στην τετράδα ή τη δυάδα, έχοντας 14 παιχνίδια μπροστά σου, θα κοιτάξεις το δέντρο και θα χάσεις το δάσος. Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι αρχικά να παίξουμε σε 30 ώρες από τώρα το ματς πρωταθλήματος και το παιχνίδι του Κυπέλλου που θα μας οδηγήσει, εάν νικήσουμε στον τελικό, και στη συνέχεια, τα Χριστούγεννα να δούμε το πρώτο ματς για το TOP-16. Υπάρχουν ομάδες από δυνατά πρωταθλήματα, πρωταθλήτριες ομάδες όπως η Σιένα και η Μακάμπι. Εμείς πρέπει συνέχεια να βελτιωνόμαστε και νομίζω θα πάμε καλά. Το σημερινό ματς μπορεί να μην ενθουσίασε τον κόσμο, αλλά στην ουσία από κάτι τέτοια ματς γίνεται μεγάλη προπόνηση μυαλού στους παίκτες».

Για τον άλλο όμιλο και γενικά για το TOP-16: «Ειλικρινά νομίζω πως και ο άλλος όμιλος είναι δύσκολος. Αυτή η σειρά τελειώνει τον Απρίλιο, οι ομάδες θα αλλάξουν φόρμα, ενίσχυση, τραυματισμοί, οπότε θα αλλάξουν πολλά. Όποιος υποτιμήσει κάποια ομάδα, θα το πληρώσει».

Για τη φόρμα του Ολυμπιακού: «είναι μια συζήτηση που έχει γίνει αρκετά. Αρχικά σήμερα φάνηκε να μην είμαστε σε σούπερ φόρμα. Εμείς μπαίνουμε για το καλύτερο δυνατό. Επαναλαμβάνω ότι εμείς κοιτάμε να μην παίζουν τα παιδιά σε πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα πάνω από 25 λεπτά. Μόνο σήμερα έπαιξε ο Σπανούλης περισσότερα από 25 λεπτά. Θέλουμε τους παίκτες ξεκούραστους, κάναμε και κάποιες εξετάσεις ώστε να δούμε που είναι οι παίκτες αυτή τη στιγμή. Και φυσικά παίρνουμε το καλύτερο από κάθε παίκτη».

Για το νέο σύστημα του TOP-16 και αν βοηθάει τις ομάδες: «Δεν πρέπει να σχολιάζουμε αυτό το πράγμα. Νομίζω ότι βοηθάει τον κόσμο. Πολλά περισσότερα παιχνίδια υψηλού επιπέδου. Η ομάδα έχει ένα καλό πακέτο 7+1 εισιτηρίων και για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, σε καλές τιμές πραγματικά. Για όσους αγαπάνε το μπάσκετ και τον Ολυμπιακό, θα είναι μια καλή ευκαιρία να δουν καλά ματς εδώ».

Highlights...

Photo Gallely... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157632270217046, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}