Skip to main content

Θρυλική επιστροφή στις νίκες

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες στο TOP-16 της Ευρωλίγκας απέναντι στην Λαμποράλ Κούτσα με το εμφατικό 89-59.

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες στο TOP-16 της Ευρωλίγκας απέναντι στην Λαμποράλ Κούτσα με το εμφατικό 89-59.

Το παιχνίδι άρχισε με τον Βασίλη Σπανούλη να οδηγεί τους Back2Back Πρωταθλητές Ευρώπης στην επίθεση. Ο αρχηγός επέστρεψε ζεστός και έτσι οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν 7-5, αλλά στη συνέχεια δέχτηκαν σερί 0-10 στο μοναδικό κακό διάστημα του Θρύλου στο παιχνίδι για το 7-15. Μετά, όμως, οι «ερυθρόλευκοι» με δικό τους σερί 14-0 έκαναν το 21-15 με το πρώτο δεκάλεπτο να τελειώνει 23-20.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι «ερυθρόλευκοι» παίζοντας καταπληκτική άμυνα ανάγκασαν τους Βάσκους να σκοράρουν μόνο με βολές. Λοτζέσκι, Σπανούλης, Ντάνστον και Παπαπέτρου έκαναν εξαιρετική δουλειά στην επίθεση και έτσι ο Θρύλος προηγήθηκε 45-27 στο ημίχρονο βάζοντας νωρίς τέλος στο παιχνίδι.

Στην τρίτη περίοδο η εικόνα του ματς δεν άλλαξε. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα κυριαρχούσαν και στις δύο μεριές του παρκέ και έτσι η διαφορά σταθεροποιήθηκε πάνω από τους 20 πόντους. Το ίδιο και στο τελευταίο δεκάλεπτο. Οι «ερυθρόλευκοι» παίζοντας καταπληκτική άμυνα έβρισκαν ρυθμό και στην επίθεση και έτσι με τρίποντο του Βασίλη Σπανούλη το σκορ έγινε 77-49 στο 35’. Ο Παπαπέτρου προσέφερε ουσία και θέαμα στην τελευταία περίοδο, η διαφορά έφτασε ακόμη και στους 35 πόντους (88-55). Τελικά η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα νίκησε με +30 (89-59).


Δεκάλεπτα: 23-20, 45-27, 77-49, 89-59.
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 6, Σερμαντίνι 11, Ντάνστον 7, Σπανούλης 14 (3), Παπαπέτρου 13 (3), Σλούκας 7 (1), Σίμονς 10, Μάντζαρης 5 (1), Καββαδάς, Κατσίβελης, Λοτζέσκι 16 (2).
Λαμποράλ Κούτσα (Σκαριόλο): Μαϊνόλντι 12 (4), Νοτσιόνι 10 (1), Ποέτα 2, Χάνγκα 4, Ντιόπ 4, Σαν Εμετέριο 5 (1), Πλάις 10, Ερτέλ 3, Βαν Όστρουμ 2, Κουζέρ 7 (1).

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ: «Προφανώς κάναμε ένα πολύ σοβαρό παιχνίδι σήμερα δεδομένης της κρισιμότητας του ματς. Η προσήλωση μας στο αμυντικό κομμάτι ήταν άξια συγχαρητηρίων για τους παίκτες μας. Θέλαμε να βγάλουμε τον Ερτέλ από το παιχνίδι και να περιορίσουμε τον Πλάις. Αυτό ήταν το καθοριστικό σημείο του ματς, αυτό μας έδωσε και ώθηση στην επίθεση, αλλά και η κυριαρχία των ριμπάουντ. Είχαμε καλές ευκαιρίες να κάνουμε καλό παιχνίδι. Από εκεί και πέρα θέλω να κάνω ιδιαίτερη μνεία σε δύο άτομα. Στον Βασίλη Σπανούλη, αλλά και στον Βαγγέλη Μάντζαρη. Ο Σπανούλης αν και πονάει ακόμη, έπαιξε πολύ καλά και ο Βαγγέλης έπαιξε όπως ακριβώς θέλαμε να παίξουμε, πήρε ριμπάουντ, έδωσε πολλές ασίστ  και έπαιξε σπουδαία άμυνα. Έχουμε ακόμη τρεις τελικούς, ασχολούμαστε πρώτα με αυτόν της Μάλαγα την επόμενη εβδομάδα. 
Για την επιστροφή του Βασίλη Σπανούλη: «Δεν χρειάζεται να έχει κανείς ιδιαίτερες γνώσεις στο μπάσκετ για να καταλάβει τι επιρροή έχει ο Σπανούλης στην ομάδα μας. Δεν είναι μόνο ο Μάντζαρης, αλλά και ο Λοτζέσκι που παίζει καλύτερα με δυάρι σκόρερ δίπλα του. Ο Μπρεντ ένιωσε μεγάλη πίεση και για άλλους παίκτες, πλην του Μπρεντ, είναι μεγάλη ευκαιρία να αλλάξει επίπεδο. Εμείς θέλαμε να μπει ξανά στο ροτέϊσιον και να μας βοηθήσει και το κάνει. Δεν ξέρω εάν εγώ είμαι ικανός να αφιερώσω τη νίκη, αλλά θα το κάνω, θέλω να αφιερώσω τη νίκη στον Ανδρέα Γκατζούλη που έχασε τον πατέρα του χθες το βράδυ. Ως ελάχιστη ένδειξη εκτίμησης θέλω να του αφιερώσω τη νίκη».

ΣΕΡΤΖΙΟ ΣΚΑΡΙΟΛΟ: «Δεν θα πω πολλά, συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό που έκανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι σε άμυνα και επίθεση. Κάναμε καλή αρχή, αλλά στη συνέχεια χάσαμε τη συγκέντρωση μας, φάνηκαν οι αδυναμίες μας, δεν μπορέσαμε να συνεχίσουμε όπως αρχίσαμε και η διαφορά ξέφυγε. Δεν πρέπει να παραβλέπουμε πως είναι καλύτερη ομάδα από εμάς, αλλά εμείς δεν μπορέσαμε καν να είμαστε ανταγωνιστικοί. Δεν υπάρχει κάποιο κίνητρο βαθμολογικό για εμάς, αλλά εμείς θα έπρεπε και θα πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί, να παίξουμε για την τιμή μας και την τιμή της διοργάνωσης καθώς μένουν ακόμη ορισμένα παιχνίδια ως το τέλος της διοργάνωσης. Ο Όντομ έκανε πολύ καλή δουλειά, προσπάθησε να μπει στην ομάδα, αλλά τραυματίστηκε. Ο προπονητής δεν κρίνει, αλλά προπονεί. Τραυματίστηκε και δεν μπόρεσε να μας βοηθήσει, θα μας βοηθούσε πολύ, αλλά ήταν άτυχος. Είμαστε λίγοι στο ρόστερ, θα ήταν καλή προσθήκη για εμάς ο Λαμάρ, αλλά δυστυχώς τραυματίστηκε».

Highlights...
Photo Gallery... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157644340409766, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}