Skip to main content

Ήττα στις λεπτομέρειες

Ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα με 78-74 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ στην πρεμιέρα του δεύτερου γύρου του TOP-16 και μετά από οκτώ αγωνιστικές βρίσκεται στο 4-4.

Ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα με 78-74 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ στην πρεμιέρα του δεύτερου γύρου του TOP-16 και μετά από οκτώ αγωνιστικές βρίσκεται στο 4-4.

Οι Back2Back Πρωταθλητές Ευρώπης, οι οποίοι αγωνίστηκαν χωρίς τον τραυματία Βασίλη Σπανούλη, δεν άρχισαν καλά το παιχνίδι με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να προηγηθούν με 9-0, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» με επιμέρους 11-2 έφεραν  το παιχνίδι στα ίσα (11-11). Περπέρογλου και Σλούκας έκαναν σπουδαία δουλειά και έτσι το πρώτο δεκάλεπτο τελείωσε 21-22 υπέρ των Πειραιωτών.


Στο δεύτερο δεκάλεπτο το παιχνίδι κύλησε στον ίδιο ρυθμό. Ένα κενό διάστημα στη δεύτερη περίοδο επέτρεψε στην τουρκική ομάδα να περάσει μπροστά και έτσι το πρώτο ημίχρονο τελείωσε με 41-38.


Στην τρίτη περίοδο με το σκορ στο 51-47, η ομάδα μας έχασε την ευκαιρία να μειώσει στον πόντο μετά από το άστοχο τρίποντο του Μάντζαρη. Στη συνέχεια η ομάδα μας δέχτηκε έξι πόντους και η διαφορά πήγε στο 57-47 με την τρίτη περίοδο να τελειώνει 59-51.


Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Θρύλος προσπάθησε για τη μεγάλη ανατροπή, η ομάδα μας μείωσε με τον Σλούκα, τον Περπέρογλου και τον Μάντζαρη. Με το σκορ στο 74-72, ο ΜακΚάλεμπ έκανε το 76-72 με σουτ από τα τέσσερα μέτρα 20’’ πριν το τέλος και ουσιαστικά έδωσε τη νίκη στην ομάδα του.


Τα δεκάλεπτα: 21-22, 41-38, 59-51, 78-74
Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (Ομπράντοβιτς):  ΜακΚάλεμπ 20, Τζάκσον, Ονάν 2, Μπιέλιτσα 8 (1), Μαχμούτογλου 3 (1), Κλέιζα 21 (2), Τουρκγιλμάζ, Σέκουλιτς 2, Σαβάς, Ζόριτς 9, Μπογκντάνοβιτς 9, Πρέλτζιτς 4.
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ, Ντάνστον 9, Περπέρογλου 17 (2), Σλούκας 17 (2), Κόλινς, Σίμονς 4, Πρίντεζης 10 (1), Μάντζαρης 10 (2), Κατσίβελης, Λοτζέσκι 7, Μουν .

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ: « Δεν μπορώ να έχω παράπονο για τους παίκτες μου, προσπαθήσαμε και στα 40 λεπτά του αγώνα, χωρίς τον Σπανούλη στη διάθεση μας, και είχαμε την ευκαιρία να κερδίσουμε.  Σε ένα κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού, ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο κατά τη γνώμη μου ήταν η τεχνική ποινή η οποία δέχτηκα. Ακόμη και τώρα δεν έχω καταλάβει τον λόγο που δέχτηκα αυτή την τεχνική ποινή. Δεν ήταν δίκαιο, όχι για εμένα, αλλά για τον Ολυμπιακό. Πλέον κοιτάζουμε μπροστά, το επόμενο παιχνίδι μας που είναι με τη Μιλάνο εντός έδρας. Αυτό το TOP-16 είναι αρκετά ανταγωνιστικό, κάθε ομάδα προσπαθεί σκληρά, θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι ως το τέλος και τότε θα δούμε τι έχουμε καταφέρει. Συγχαρητήρια στην Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ. Δεν ξέρουμε ακόμη πόσο θα λείψει ο Σπανούλης, θα δούμε α αποτελέσματα της μαγνητικής και θα μάθουμε το ακριβές διάστημα της απουσίας του».

ΖΕΛΙΚΟ ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ: «Ετοιμάσαμε την ομάδα να παίξει πολύ καλύτερα αμυντικά από ό,τι έπαιξε στο πρώτο μεταξύ μας παιχνίδι. Και θεωρώ πως τα καταφέραμε. Κάποια στιγμή που βρεθήκαμε μπροστά με δέκα πόντους στην τρίτη περίοδο, ο Ολυμπιακός έπαιξε καλή άμυνα, αλλά δεν μπορούσε να σκοράρει στην επίθεση, θυμάμαι 4-5 επιθέσεις που δεν μπόρεσαν και αυτό ήταν αποτέλεσμα της άμυνας μας. Είμαι ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας μας και η τελική διαφορά των τεσσάρων πόντων δεν νομίζω πως αντικατοπτρίζει τι ακριβώς έγινε στα 40 λεπτά της αναμέτρησης. Αυτό όμως, είναι λογικό αφού αντιμετωπίσαμε την ομάδα που είναι Πρωταθλήτρια Ευρώπης τα τελευταία δύο χρόνια. Ξέρουν πώς να παλεύουν, πώς να μην παρατούν κανένα παιχνίδι και να δίνουν μάχη ως το τελευταίο δευτερόλεπτο και γι’ αυτό είναι μια εξαιρετική ομάδα. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου, πάλεψαν αρκετά, ήταν μια πολύ σημαντική νίκη αυτή για εμάς και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φιλάθλους μας που γέμισαν το γήπεδο και δημιούργησαν μια εξαιρετική ατμόσφαιρα. Και ευχαριστώ τον πρόεδρο μας για ακόμη μια φορά που ήταν δίπλα μας σε ένα κρίσιμο παιχνίδι. Κάθε παιχνίδι από εδώ και πέρα είναι πολύ σημαντικό, θα πρέπει να κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά καθώς το TOP-16 έχει πολύ μέλλον». 

Highlights...
Photo Gallery... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157641859670043, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}