Skip to main content

Με τριπλέτα «φωτιά» στο 9-0

Ο Πρωταθλητής Ευρώπης και Ελλάδος Ολυμπιακός πέρασε και από την Κρήτη επικρατώντας του Ρεθύμνου με 78-64 και έφτασε στο 9-0 στην Α1 μένοντας μόνος πρώτος και αήττητος στην κορυφή.

Ο Πρωταθλητής Ευρώπης και Ελλάδος Ολυμπιακός πέρασε και από την Κρήτη επικρατώντας του Ρεθύμνου με 78-64 και έφτασε στο 9-0 στην Α1 μένοντας μόνος πρώτος και αήττητος στην κορυφή.

Στο πρώτο δεκάλεπτο οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν κατάφεραν να βρουν ρυθμό και έτσι οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 18-15. Από τη δεύτερη περίοδο και μετά, όμως, οι
«ερυθρόλευκοι» με τη γνωστή τους άμυνα σταμάτησαν τα ατού του Ρεθύμνου, πέρασαν μπροστά με 37-29 στο ημίχρονο και στη συνέχεια έγιναν όλα εύκολα.

Στο τρίτο δεκάλεπτο Σπανούλης και Χάινς ήταν οι κορυφαίοι και μαζί με τους Πρίντεζη και Παπανικολάου οδήγησαν τον Ολυμπιακό στο +14 (56-42 στο 30). Τα πάντα είχαν κριθεί και το τελευταίο δεκάλεπτο χρησίμευσε ώστε ο Γιώργος Μπαρτζώκας να δοκιμάσει σχήματα και πρόσωπα ενόψει του ματς με την Αρμάνι Τζινς Μιλάνο για την τελευταία αγωνιστική της πρώτης φάσης της Ευρωλίγκας.

Δεκάλεπτα: 18-15, 29-37, 42-56, 64-78
Ρέθυμνο (Κουφός): Xoρν, Καλλινικίδης, Κόλιμον 2, Αγγελόπουλος 7 (1), Τσόχλας 5 (1), Ντούβνιακ 7, Κόμματος 11 (1), Κάρτερ 13, Λάτοβιτς 3 (1), Πέτγουει 16 (2).
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 15, Λο 8, Άντιτς, Σπανούλης 11 (1), Περπέρογλου, Σλούκας 7 (1), Μαυροειδής 1, Πάουελ 7, Γκετσεβίτσιους 5 (1), Πρίντεζης 13 (1), Παπανικολάου 6, Μάντζαρης 5 (1).

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ:  «Δεν περιμέναμε ένα εύκολο απόγευμα γιατί ξέραμε ότι το Ρέθυμνο είναι πολύ αξιόμαχο κι εμείς μετά το ταξίδι στην Κροατία δεν είχαμε χρόνο να προετοιμάσουμε καλά το παιχνίδι. Θεωρώ ότι ήμασταν σοβαροί κι αυτό φαίνεται από τη διαφορά στα ριμπάουντ, τα λάθη και τις τελικές φάσεις. Ελέγξαμε το ρυθμό και πήραμε αυτό που θέλαμε, τη νίκη, μοιράζοντας το χρόνο συμμετοχής. Η παρουσία φιλάθλων και των δυο ομάδων και η ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε μόνο θετικό για το μπάσκετ είναι».

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ: «Συγχαρητήρια στην ομάδα μου για τη νίκη, αλλά συγχαρητήρια και στο Ρέθυμνο που είναι παράδειγμα για πολλές ομάδες. Στο πρώτο δεκάλεπτο μπήκαμε κάπως μουδιασμένοι και βρεθήκαμε πίσω, αλλά στη συνέχεια με όπλο την άμυνα πήραμε τη διαφορά και στην επανάληψη επιβάλλαμε το ρυθμό μας. Θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους μας που μας έκαναν σήμερα να νιώσουμε ότι παίζουμε σπίτι μας και ελπίζω την Παρασκευή απέναντι στην Αρμάνι το ΣΕΦ να είναι γεμάτο».

*Πριν το τζάμπολ του αγώνα οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού παρέδωσαν αναμνηστική πλακέτα στους «ερυθρόλευκους» για τις περσινές επιτυχίες. Την πλακέτα παρέλαβε ο Μίλαν Τόμιτς.


*Η διοίκηση του Ρεθύμνου καλωσόρισε τον Ολυμπιακό ως Πρωταθλητή Ευρώπης και όλο το γήπεδο χειροκρότησε θερμά τους «ερυθρόλευκους», ενώ λίγο πριν το τέλος όταν ο αρχηγός Βασίλης Σπανούλης αποσύρθηκε στον πάγκο όλοι όρθιοι τον αποθέωσαν και ο V-Span ανταπέδωσε.

Highlights...

Photo Gallely... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157632206686879, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}