Skip to main content

Εύκολη νίκη

Ο Ολυμπιακός έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στα Τρίκαλα, νίκησε με 84-45 και έφτασε στις 22 συνεχόμενες νίκες σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο Ολυμπιακός έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στα Τρίκαλα, νίκησε με 84-45 και έφτασε στις 22 συνεχόμενες νίκες σε όλες τις διοργανώσεις.

Από το πρώτο κιόλας δευτερόλεπτο της αναμέτρησης ο Ολυμπιακός ήταν ισοπεδωτικός. Οι Back2Back Πρωταθλητές Ευρώπης  μετά από πέντε λεπτά αγώνα κατάφεραν να προηγηθούν με 11-0. Σίμονς και Πρίντεζης ήταν εξαιρετικοί με το πρώτο δεκάλεπτο να τελειώνει 25-7.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό. Περπέρογλου και Πρίντεζης ήταν ασταμάτητοι στην επίθεση. Η άμυνα των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν εξαιρετικοί και έτσι ο Ολυμπιακός πήγε στο ημίχρονο μπροστά με 41-15.

Στο τρίτο δεκάλεπτο δεν άλλαξε η εικόνα του ματς. Ο Ολυμπιακός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μοίρασε τον χρόνο συμμετοχής, δοκίμασε σχήματα και πρόσωπα, αλλά δεν άλλαξε το παραμικρό σε ό,τι έχει να κάνει με τον ρυθμό της ομάδας. Η διαφορά διατηρήθηκε πάνω από τους 30 πόντους με το τρίτο δεκάλεπτο να λήγει 61-27.

Ίδιο σκηνικό και στην τελευταία περίοδο, εκεί που οι Πειραιώτες συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό. Η άμυνα εξακολουθούσε να είναι πολύ καλή, ο Σίμονς έφτασε τα 5 κοψίματα, ο Πρίντεζης με τον Περπέρογλου συνέχισαν την καλή δουλειά στην επίθεση με το παιχνίδι να τελειώνει 84-45.

Δεκάλεπτα: 25-7, 41-15, 61-27, 84-45
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ, Λο 8 (4ασ), Ντάνστον 2, Σπανούλης 3 (1), Περπέρογλου 16 (2), Παπαπέτρου 6 (1), Σλούκας 8 (1), Σίμονς 8 (6ριμπ, 5κοψ), Μπέγκιτς 8 (8ριμπ), Πρίντεζης 22 (2τριπ, 12ριμπ), Μάντζαρης 3 (1), Κατσίβελης.
Τρίκαλα (Φλεβαράκης):  Έβανς 10, Περούνισιτς, Γιούιγνκ 10, Γιαννακίδης 2, Πέτροβιτς, Λεκάκης, Γκρέιντζερ 12, Δεληγιάννης 2, Φουντάς, Νικολόπουλος 2, Γεωργάκης 4, Μουτακαμπίρ 3 (1).

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ: «Ανταγωνιστικά τα Τρίκαλα σε πολύ μεγάλο βαθμό φέτος μέχρι τώρα. Με βάση το πώς χτίστηκαν, δηλαδή αργά. Έχουν κάνει τις νίκες που έπρεπε στον πρώτο γύρο και ίσως και παραπάνω.  Το συγκεκριμένο ματς δεν προσέφερε κάτι στα Τρίκαλα, αλλά ούτε και σε εμάς. Θέλαμε να μοιράσουμε τον χρόνο συμμετοχής. Εγώ είμαι χαρούμενος που γύρισε ο Σέντρικ , όχι για την αξιολόγηση του, αλλά επειδή είναι υγιής και ένιωιε καλά.  Το ροτέισιον περιελάμβανε και τον Λοτζέσκι αυτή την εβδομάδα. Είχαμε ένα μικρό πρόβλημα με τον Πέτγουεϊ, ο οποίος πόνεσε στον ώμο και δεν έπαιξε ξανά. Ήταν το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι πριν τα Χριστούγεννα για εμάς.  Νομίζω ο απολογισμό μας ήταν πάρα πολύ καλός και στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρωλίγκα. Ευχαριστούμε τους φιλάθλους. Είδα πολλά μικρά παιδιά στο γήπεδο και το παιχνίδι ήταν σαν γιορτή. Συνήθως αυτό το αποφασίζουμε 1-2 μέρες πριν τα ματς, αλλά και με τα δεδομένα που υπάρχουν 1-2 μέρες πριν τα ματς.  Εάν κριθεί πως κάποιος είναι κουρασμένος μέσα στην εβδομάδα, μπορεί να μείνει και πίσω».

ΣΕΝΤΡΙΚ ΣΙΜΟΝΣ: «Ευχαριστούμε τα Τρίκαλα που προσπάθησαν για να γίνει ένα καλό παιχνίδι. Είναι καλό που κερδίσαμε. Εκτελέσαμε σωστά το σχέδιο μας από την αρχή και φτάσαμε έτσι εύκολα στη νίκη. Προπονούμαι με την ομάδα την τελευταία εβδομάδα και νομίζω ότι είμαι σε καλή κατάσταση. Οι πέντε τάπες είναι ένα καλό νούμερο και θεωρώ πως ήμουν αρκετά επιθετικός στην άμυνα».

ΚΩΣΤΑΣ ΦΛΕΒΑΡΑΚΗΣ: «Να πω πως κατά τη γνώμη μου δεν παίξαμε με μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, αλλά με διαφορά με την καλύτερη ομάδα της Ευρώπης αυτή τη στιγμή. Εύχομαι φέτος να επαναλάβουν, γιατί μπορούνε, την επιτυχία των τελευταίων ετών.  Δεν μπορέσαμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, δεν μπορούμε να πούμε πολλά. Θα ήθελα να παίζαμε λιγότερο φοβισμένα. Η διαφορά είναι μεγαλύτερη από αυτό που μπορείς να δείξεις στο γήπεδο, δεν μπορέσαμε κυρίως χάρη στην ικανότητα και την αξία των παικτών του Ολυμπιακού. Η συνέχεια που έρχεται είναι “φωτιά” για την ομάδα μας. Αν εξαιρέσεις τα παιχνίδια με τους δύο μεγάλους, πήραμε σημαντικές νίκες, παλέψαμε όλα τα ματς και συνεχίζουμε για τα δύο παιχνίδια στην έδρα μας. Αυτά είναι τα σημαντικά. Θα κοιτάξουμε μέσα στο κενό των εορτών μήπως καταφέρουμε να ενισχύσουμε την ομάδα. Το πρώτο είναι πως όλα τα παιδιά είναι πανέτοιμα, όποιος μπαίνει είναι πανέτοιμος να παίξει. Η νοοτροπία του νικητή στον Ολυμπιακού είναι τόσο μεγάλη και ισχυρή που κάνει τα πράγματα πιο εύκολα. Αυτό βέβαια δεν γίνεται με τα λόγια, αλλά με τη σκληρή δουλειά. Γίνεται σκληρή δουλειά και βγαίνει αυτό στο παρκέ. Όλα τα παιδιά ξέρουν τι θα κάνουν μέσα στο παρκέ είτε παίξουν 5 είτε 25 λεπτά. Φυσικά και δεν υποτιμούμε κανέναν καθώς στην Ευρώπη υπάρχουν μεγαθήρια, αλλά εάν ο Ολυμπιακός διατηρήσει αυτό τον ρυθμό, ίσως μόνο το άγχος του φαβορί μπορεί να τον λυγίσει στο τέλος».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΟΥΝΤΑΣ:  «Παίζαμε με μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης στην έδρα της, προσπαθήσαμε να φανούμε ανταγωνιστικοί, δυστυχώς δεν τα καταφέραμε και τώρα κοιτάμε τη συνέχεια, τα παιχνίδια στην έδρα μας που έχουμε μέσα στις γιορτές τα οποία είναι πολύ σημαντικά για εμάς για την παραμονή, αν καταφέρουμε να τα κερδίσουμε θα φτάσουμε πολύ κοντά στον στόχο μας που είναι η παραμονή».

Highlights...
Photo Gallely... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157638675513004, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}