Skip to main content

Δεύτερη ήττα στο πρωτάθλημα

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 58-48 από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και αυτή είναι η δεύτερη ήττα του στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 58-48 από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και αυτή είναι η δεύτερη ήττα του στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Η ομάδα μας προηγήθηκε στο ξεκίνημα με 0-4 και 9-10 με τρίποντο του αρχηγού, Βασίλη Σπανούλη. Στη συνέχεια, όμως, η αστοχία και οι κακές επιλογές έφεραν τους Back2Back Πρωταθλητές Ευρώπης πίσω στο σκορ 17-10 με το πρώτο δεκάλεπτο να τελειώνει 17-12 υπέρ του Παναθηναϊκού.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η άμυνα του Θρύλου βελτιώθηκε και έτσι με σερί 5-0 η ομάδα μας έκανε το 17-17 ενώ στη συνέχεια πέρασε μπροστά με 22-23 με τον Μάρντι Κόλινς να βοηθά σε άμυνα και επίθεση. Το ημίχρονο τελείωσε με τους γηπεδούχους μπροστά 27-25.

Στην τρίτη περίοδο Λοτζέσκι, Πρίντεζης και Ντάνστον έβαλαν την ομάδα μας μπροστά με 30-33 στο 25’. Στη συνέχεια, όμως, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα έχασαν τη συγκέντρωση τους στην άμυνα με αποτέλεσμα να χαθούν πολλά αμυντικά ριμπάουντ ενώ στην επίθεση υπήρχε μεγάλη αστοχία και έτσι το τρίτο δεκάλεπτο τελείωσε 41-37 υπέρ του Παναθηναϊκού.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η αστοχία πίσω από τα 6.75 συνεχίστηκε. Έγιναν πολλά λάθη σε άμυνα και επίθεση,  οι «ερυθρόλευκοι» κόλλησαν στο σκορ στα μέσα της περιόδου και γνώρισαν την ήττα με 58-48.

Τα δεκάλεπτα:  17-12, 27-25, 41-37, 58-48
Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 9 (1), Κάρι 12 (2), Μπατίστ, Φώτσης 6 (1), Ούκιτς 2, Λάσμε 4, Μαυροκεφαλίδης 2, Γκιστ 10, Διαμαντίδης 10, Παππάς, Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις 3 (1).
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Ντάνστον 8, Σπανούλης 3 (1), Περπέρογλου 4, Σλούκας 4, Κόλινς 2, Σίμονς 3, Λοτζέσκι 10 (1), Πρίντεζης 8, Μάντζαρης 6 (1), Καββαδάς.

ΑΡΓΥΡΗΣ ΠΕΔΟΥΛΑΚΗΣ:  «Είχα πει πως δεν είναι καλό να παίζουμε συνέχεια με τον Ολυμπιακό. Μας έλειψε η ενέργεια στην εκκίνηση του αγώνα. Μας επηρέασαν οι στομαχικές διαταραχές του Λάσμε και τα γρήγορα φάουλ του Ούκιτς. Στην επίθεση δεν ήμασταν καλοί, αλλά είχαμε τη σταθερά της άμυνάς μας. Όταν το ματς πήγε στο τέλος στην κόψη του ξυραφιού μάς βοήθησαν πολύ ο Διαμαντίδης και ο Μαυροκεφαλίδης. Ειδικά για τον Λουκά θέλω να κάνω ιδιαίτερη μνεία. Έχει καλή νοοτροπία και ξέρει να περιμένει και μας βοήθησε πάρα πολύ. Εμείς κερδίσαμε το παιχνίδι γιατί το διαβάσαμε καλύτερα. Τα μεγάλα ματς κρίνονται συνήθως στο πέντε εναντίον πέντε. Προσπαθούμε να χτίσουμε σε αυτό το κομμάτι, αλλά δεν είναι εύκολο. Η ατμόσφαιρα σε γενικές γραμμές ήταν σε καλά πλαίσια και νομίζω ότι μπορούμε να βελτιωθούμε όλοι μας. «Έχουμε παιχνίδι σε τρεις μέρες και μας προβληματίζει η ενέργεια. Έχει δίκιο ο κόουτς Μπαρτζώκας να λέει για τους τραυματισμούς και την κόπωση. Εμείς το είχαμε αυτό το πρόβλημα στην πρώτη φάση και τότε μας κρεμάσατε. Εμείς δεν θέλαμε να πειράξουμε το μπάτζετ μας. Θέλουμε να είμαστε νοικοκυρεμένοι. Η διοίκηση είναι εδώ για ό,τι χρειαστεί. Δεν χρειάζεται να πάρεις παίκτη, αν δεν μπορεί να σε βοηθήσει. Μπορείς να δουλέψεις πάνω π.χ. στον Παππά. Στον Παναθηναϊκό δεν μπορείς να παίξεις αν δεν παίξεις άμυνα και δεν διαβάζεις το παιχνίδι. Έχουμε αδυναμίες, έχουμε αυτογνωσία και προσπαθούμε να λύσουμε τα προβλήματά μας».

ΤΖΕΙΜΣ ΓΚΙΣΤ: «Βγήκαμε στο γήπεδο για να εφαρμόσουμε το πλάνο μας. Η άμυνά μας έκανε τη διαφορά. Όταν η επίθεση δεν λειτουργεί όπως πρέπει, πρέπει να ανατρέξεις στην άμυνά σου κι αυτό κάναμε σήμερα. Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας και πρέπει να μείνουμε ταπεινοί». 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ: «Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για τη νίκη. Για να κερδίσεις στο ΟΑΚΑ, κάτι που είναι πολύ δύσκολο, πρέπει να έχεις μεγαλύτερη παραγωγικότητα και αποφασιστικότητα στην επίθεση. Το παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, ήταν κλειστό για τριάντα λεπτά και ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε την ατολμία μας στην επίθεση. Εμείς δεν είχαμε καμία πιθανότητα να κερδίσουμε με 48 πόντους. Ακόμη κι αν κερδίζαμε δεν είχαμε πλεονέκτημα για την πρώτη θέση, οπότε ούτως ή άλλως ο δρόμος μας περνά από αυτό το γήπεδο. Ελπίζω να ετοιμαστούμε πιο έτοιμοι στη συνέχεια.. Σε αυτά τα παιχνίδια δεν παίζει ρόλο η φόρμα. Εμείς ήρθαμε εδώ δύο φορές και δεν κάναμε καλή εμφάνιση, κάτι για το οποίο έπαιξε ρόλο ο Παναθηναϊκός. Οι προπονητές πρέπει να χειριστούν ψυχολογικά τους παίκτες. Εκείνοι καταλαβαίνουν κάθε φορά από το βίντεο τι έχει φταίξει και τι όχι. Ίσως πρέπει κάποιες φορές να τους πιέσουμε με σκληρά λόγια. Οι τραυματισμοί που είχε ο Παναθηναϊκός στην πρώτη φάση και του στοίχισαν, είναι τώρα ένα δικό μας πρόβλημα. Επιπλέον έχουμε κάποιους παίκτες που δεν είναι σε καλή κατάσταση, όπως ο Σπανούλης και ο Σλούκας. Πρέπει να βρούμε την υγεία μας και να ανεβάσουμε κάποιους παίκτες.Είναι γεγονός, ότι και στα δύο παιχνίδια στο ΟΑΚΑ δεν έπαιξε καλά και είναι σημαντικός παίκτης για τον Ολυμπιακό. Για ό,τι συμβαίνει ευθύνη έχουμε εμείς και ο αντίπαλος. Νομίζω το σκέφτεται πολύ, ίσως πρέπει να γίνει πιο επιθετικός και να μην το σκέφτεται τόσο. Έχω εμπιστοσύνη στον τρόπο που σκέφτεται και νομίζω πως θα αντιδράσει».

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΒΒΑΔΑΣ: ««Δεν φέραμε το αποτέλεσμα που επιθυμούσαμε, αλλά αυτό δεν λέει κάτι. Η χρονιά είναι μεγάλη. Θα προσπαθήσουμε να βρούμε τι έφταιξε. Πρέπει να συνεχίσουμε με το κεφάλι ψηλά».

Photo Gallely... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157640044187074, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}