Skip to main content

Δέκα με τόνο!

Ο Ολυμπιακός πέρασε με 91-80 από την έδρα της Ζιελόνα Γκούρα, ολοκλήρωσε την πρώτη φάση της Ευρωλίγκας με 10-0 και προκρίθηκε ως πρώτος και αήττητος στο TOP-16 της Ευρωλίγκας παραμένοντας αήττητος σε όλες τις διοργανώσεις. Τέσσερις παίκτες τελείωσαν το ματς με διψήφιο αριθμό πόντων.


Ο Ολυμπιακός πέρασε με 91-80 από την έδρα της Ζιελόνα Γκούρα, ολοκλήρωσε την πρώτη φάση της Ευρωλίγκας με 10-0 και προκρίθηκε ως πρώτος και αήττητος στο TOP-16 της Ευρωλίγκας παραμένοντας αήττητος σε όλες τις διοργανώσεις. Τέσσερις παίκτες τελείωσαν το ματς με διψήφιο αριθμό πόντων.

Η ομάδα μας άρχισε καλά το παιχνίδι με τον Βασίλη Σπανούλη να την οδηγεί σε άμυνα και επίθεση. Οι Back2Back Πρωταθλητές Ευρώπης μπήκαν από το ξεκίνημα σε θέση οδηγού και με τον Σπανούλη να φτάνει γρήγορα τους 8 πόντους οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν 18-22 στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έκανε πολλές αλλαγές στο δεύτερο δεκάλεπτο, αλλά αυτό καθόλου δεν επηρέασε τον ρυθμό και την εικόνα της ομάδας. Μάλιστα οι Πρωταθλητές Ευρώπης, με τον Στράτο Περπέρογλου να κάνει εξαιρετικό παιχνίδι, έστειλαν τη διαφορά για πρώτη φορά στο +10 (24-34), πέντε λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου.  Οι «ερυθρόλευκοι» χωρίς να πιεστούν ιδιαίτερα συντήρησαν τη διαφορά κοντά στους δέκα πόντους 32-41 στο 19’ με το ημίχρονο να τελειώνει 34-43.

Στην τρίτη περίοδο ο Θρύλος μπήκε αγριεμένος στο παρκέ και μέσα σε 1:30 πέτυχε εφτά πόντους και έστειλε τη διαφορά στο +14 (36-50) στο 22’. Ο Σπανούλης μοίραζε ασίστ, Λοτζέσκι, Περπέρογλου και Ντάνστον τελείωναν τις φάσεις και έτσι η διαφορά σταθεροποιήθηκε σε διψήφια επίπεδα (45-60) στο 25’.  Οι Πολωνοί προσπάθησαν να επιστρέψουν στο παιχνίδι, αλλά με το που μείωσαν τη διαφορά κάτω από τους δέκα (60-67) στο 29’, ο Ματ Λοτζέσκι ανέλαβε δράση για το 60-72  με το τρίτο δεκάλεπτο να τελειώνει 62-72.

Στην έναρξη της τελευταίας περιόδου οι Back2Back Πρωταθλητές Ευρώπης πάτησαν και πάλι το γκάζι και με συνεχόμενους πόντους του Στράτου Περπέρογλου η διαφορά έφτασε στο +17 (64-81) στο 32:30’’. Στο τελευταίο εφτάλεπτο οι «ερυθρόλευκοι»  διατήρησαν τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα και έφτασαν στη νίκη με 80-91.

Τα δεκάλεπτα: 18-22, 34-43, 62-72, 80-91.

Ζιελόνα Γκούρα (Ούβαλιν): Σελ 6, Γουόλκερ, Τσάνας 4, Χρίτσάνιουκ 10, Εγιένγκα 6, Ντραγκίσεβιτς 14, Κούτσαρεκ, Μπράκινς 2, Σρόκα 4 (1), Ζαμοίσκι 22 (6), Κόσζαρεκ 12 (1).
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 2, Ντάνστον 12 (5ριμπ), Σπανούλης 17 (1τριπ, 6ασ), Περπέρογλου 23 (5), Παπαπέτρου 3 (1), Σλούκας 2, Σίμονς 8 (5ριμπ), Αγραβάνης, Μάντζαρης 2,  Κατσίβελης 4 (1), Λοτζέσκι 18 (4).

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ: «Ήταν ένα καλό επιθετικά παιχνίδι, σκοράραμε 91 πόντους και νομίζω πως ήταν καλό για τους φιλάθλους που είδαν ένα ματς χωρίς ενδιαφέρον για τις δύο ομάδες, αλλά με αρκετό θέαμα. Για τις δύο ομάδες δεν υπήρχε κίνητρο, αλλά νομίζω πως το παιχνίδι είχε ενδιαφέρον και όσοι το παρακολούθησαν το ευχαριστήθηκαν. Εμείς ήρθαμε στην Πολωνία χωρίς τρεις παίκτες, τους Λο, Πρίντεζη και Μπέγκιτς και θέλαμε να χρησιμοποιήσουμε όλους τους παίκτες μας. Είμαστε χαρούμενοι για το 10-0 της πρώτης φάσης, θέλαμε να κάνουμε αυτό το 10-0 παρά το γεγονός πως είχαμε κατακτήσει την πρώτη θέση και είχαμε πάρει την πρόκριση στο TOP-16 εδώ και πολλές αγωνιστικές. Είμαστε χαρούμενοι γι’ αυτό που καταφέραμε και που συνεχίζουμε στο TOP-16, το οποίο είναι ένα μικρό πρωτάθλημα τριών μηνών. Θέλουμε να έχουμε υγεία, να προετοιμαστούμε κατάλληλα και να πάρουμε αυτό που αξίζουμε. Θέλω να ευχηθώ στη Ζιέλονα Γκόρα καλή συνέχεια. Στην πρώτη της παρουσία στην Ευρωλίγκα έδειξε καλά στοιχεία, έχασε τρία ματς στο τελευταίο σουτ και είχε πολύ καλή εικόνα. Θέλω να τους ευχηθώ καλή τύχη και καλή συνέχεια στο Eurocup, εκεί όπου νομίζω θα πάνε αρκετά μακριά».

ΜΑΤ ΛΟΤΖΕΚΙ: «Θέλαμε να τελειώσουμε την πρώτη φάση με τον ίδιο ρυθμό, να μην αλλάξει ο ρυθμός μας, να κάνουμε το παιχνίδι μας και να πάρουμε τη νίκη. Το καταφέραμε και είμαστε χαρούμενοι γι’ αυτό. Εμείς κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά. Τώρα έχουμε στο μυαλό μας τον Παναθηναϊκό, αυτή την αναμέτρηση κοιτάμε και τίποτα άλλο. Μετά θα δούμε το TOP-16 και πως θα προκριθούμε στα προημιτελικά. Ξέρω τι σημαίνουν τα παιχνίδια Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, ξέρω τι σημαίνει αυτό το ματς, θέλουμε να μπούμε στο παιχνίδι ως ομάδα και να πάρουμε τη νίκη. Ουσιαστικά είναι ο τελικός της διοργάνωσης αυτό το παιχνίδι και θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό».

*Ο Μπρεντ Πέτγουεϊ ένιωσε ενοχλήσεις στη μέση μετά το χτύπημα που δέχτηκε στο πρώτο δεκάλεπτο μετά από μια προσπάθεια για καλάθι. Ο Αμερικανός φόργουορντ θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις για να εκτιμηθεί το μέγεθος του προβλήματος.

*Ο Έισι Λο συνεχίζει τη θεραπευτική αγωγή για να υποχωρήσει το υγρό από το γόνατο του και η πρόοδος στην υγεία του και το πότε θα είναι έτοιμος να αγωνιστεί θα εκτιμάται μέρα με την ημέρα.

Highlights...
Photo Gallely... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157639804803056, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}