Skip to main content

Θρύλος ο Μεγαλοπρεπής...

Ο Ολυμπιακός έπαιξε ως Πρωταθλητής Ευρώπης απέναντι στην Αναντολού Εφές και όχι μόνο κέρδισε τους Τούρκους, αλλά έδειξε ότι η ήττα στον πρώτο γύρο ήταν μια κακή παρένθεση.

Ο Ολυμπιακός έπαιξε ως Πρωταθλητής Ευρώπης απέναντι στην Αναντολού Εφές και όχι μόνο κέρδισε τους Τούρκους, αλλά έδειξε ότι η ήττα στον πρώτο γύρο ήταν μια κακή παρένθεση.

Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 75-53 της Εφές με κορυφαίους τους Λο, Σπανούλη και Παπανικολάου.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα βρέθηκε να χάνει από τους Τούρκους στο ξεκίνημα του αγώνα, αλλά με όπλο την εξαιρετική άμυνα ήρθαν τα πάνω, κάτω. Ο Ολυμπιακός πήρε τον έλεγχο του αγώνα και έκλεισε το πρώτο μισό στο +9.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης οι Τούρκοι έκαναν τη δική τους αντεπίθεση και μείωσαν στους τέσσερις, αλλά ως εκεί. Ο Ολυμπιακός πήρε και πάλι τον έλεγχο κι έφτασε στο τέλος του αγώνα μια... ανάσα από το να καλύψει και τη διαφορά της ήττας στο παιχνίδι του πρώτου γύρου.

Το τελικό 75-53 φέρνει τον Ολυμπιακό ένα βήμα πριν το Τοπ-16 και σε θέση ισχύος για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης του ομίλου.

Δεκάλεπτα: 23-20, 35-26, 59-42, 75-53
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 6 (6ριμπ.),  Λο 10 (1), Αντιτς 5 (1), Σπανούλης 14 (1τρ., 5 ριμπ., 4 ασ.), Περπέρογλου 9 (1), Σλούκας 4, Μαυροειδής, Πάουελ 2, Πρίντεζης 8 (7ριμπ.), Παπανικολάου 17 (4τρ., 6ριμπ.), Μάντζαρης.
Εφές (Μαχμουτί): Φάρμαρ 6, Βούγιατσιτς 8 (1), Μπατούκ, Ερντέν 8, Τουντσερί, Σιπ, Γκονλούμ 6, Σαβάνοβιτς 5, Λούκας 15 (1), Κούτσο 2, Γκιουλέρ 2, Μπάρατς 1.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ: " Ήταν μια πειστική εμφάνιση και μια νίκη σημαντική και βαθμολογικά και ουσιαστικά και ψυχολογικά. Ξεκίνησε από τον τρόπο που αμυνθήκαμε, με εξαίρεση το πρώτο δίλεπτο. Καταφέραμε να περιορίσουμε την Εφές, όταν στο πρώτο παιχνίδι είχε 7/7 τρίποντα μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο. Είχαμε πολύ καλή άμυνα, και ομαδικά και ατομικά. Ήμασταν διστακτικοί στην επίθεση, αλλά η εμφάνισή μας ήταν πολύ καλή. Συγχαρητήρια στα παιδιά, έκαναν τέσσερις σερί νίκες κι έδειξαν ποια είναι η αξία τους. Είμαστε πραγματικά καλή ομάδα, για όσους αμφέβαλαν. Συγχαρητήρια και στον κόσμο, ενθάρρυνε την ομάδα από αρχή έως τέλος, ελπίζω να έμεινε ευχαριστημένος".

Για το μυστικό της επιτυχίας του Ολυμπιακού: "Από την άμυνα πρέπει να ξεκινάς για να έχεις επιτυχίες. Δεν έχουμε συμπληρώσει ούτε το 1/3 τρίτο της σεζόν, έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης ακόμα. Το πιο σημαντικό για τον Ολυμπιακό είναι όποιος μπαίνει μέσα να είναι 100% έτοιμος να προσφέρει. Πρέπει να είναι όλοι έτοιμοι, οι προσδοκίες όλων είναι υψηλές και οι απαιτήσεις ακόμα μεγαλύτερες".

Για τον Βαγγέλη Μάντζαρη: "Μετά τον Σπανούλη, πέρυσι, είχε το μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής. Είναι πλεονέκτημα για την ηλικία του και την εμπειρία του το εκπληκτικό ποσοστό συγκέντρωσης που έχει. Είναι και αλτρουιστής. Όλες οι μεγάλες ομάδες χτίζονται με τέτοιους παίκτες. Η Εφές Αναντόλου είναι ένα επίπεδο κάτω χωρίς τον Γκόρντον, παρά τα μεγάλα ονόματα που έχει στο ρόστερ της και τους NBAers".

ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΕΡΠΕΡΟΓΛΟΥ: "Εχουν αλλάξει πολλά στην ομάδα έχουμε καλή απόδοση στα τελευταία ματς και έχουμε διάρκεια στα παιχνίδια μας. Η άμυνα ήταν το κλειδί της νίκης. Παίξαμε δυνατά στην άμυνα και περιορίσαμε τα ατού της Εφές, γι’ αυτό καταφέραμε να κερδίσουμε εύκολα μία δυνατή ομάδα", δήλωσε αρχικά ο Στράτος Περπέρογλου.

Για τη διαφορά που δεν υπερκαλύφθηκε: "Μην κάνουμε τέτοιους υπολογισμούς. Εμείς κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, για να έχουμε την καλύτερη δυνατή απόδοση και στα υπόλοιπα παιχνίδια".

Για το τι άλλαξε από το παιχνίδι στην Κωνσταντινούπολη μέχρι το σημερινό: "Αυτό που συμβαίνει είναι πως όλοι έχουμε συνειδητοποιήσει πως πρέπει να θυσιάζουμε τα κορμιά μας στην άμυνα, γιατί από εκεί ξεκινούν όλα".

ΤΖΟΣ ΠΑΟΥΕΛ: "Η άμυνα μας έδωσε τη νίκη. Όλοι οι παίκτες είχαν διάθεση στο κομμάτι αυτό και βοήθησαν στα ριμπάουντ. Όλοι έπαιξαν πολύ καλά και καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη", δήλωσε αρχικά ο Τζος Πάουελ.

Για τη διαφορά που δεν υπερκάλυψε ο Ολυμπιακός: "Ακόμα μαθαίνω την ομάδα και όταν μου το έλεγαν, αναρωτιόμουν τι γίνονταν και ρωτούσα να μάθω γιατί δεν ήξερα ακριβώς τι συμβαίνει, ήταν κάτι πρωτόγνωρο για εμένα. Προσπαθήσαμε να την καλύψουμε, αλλά δεν το καταφέραμε. Σημασία έχει ότι νικήσαμε μία καλή ομάδα και με μεγάλη διαφορά".

Highlights...
Photo Gallely... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157632073879749, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}