Skip to main content

Με το αριστερό

Ο Ολυμπιακός μπήκε με το αριστερό στη σειρά των τελικών μιας και ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό με 64-51. Επόμενο παιχνίδι την Κυριακή στο ΟΑΚΑ.

Ο Ολυμπιακός μπήκε με το αριστερό στη σειρά των τελικών μιας και ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό με 64-51. Επόμενο παιχνίδι την Κυριακή στο ΟΑΚΑ.

Οι «ερυθρόλευκοι» εμφανίστηκαν ιδιαίτερα νευρικοί στο ξεκίνημα της αναμέτρησης. Τα περισσότερα σουτ των Πειραιωτών έβρισκαν σίδερο και έτσι ο Ολυμπιακός βρέθηκε πίσω με -8 (11-19) στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Στη δεύτερη περίοδο και πάλι οι Πρωταθλητές Ευρώπης ήταν ιδιαίτερα νευρικοί και άστοχοι και έτσι το ημίχρονο έκλεισε με τον Παναθηναϊκό μπροστά με (22-31). Οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπόρεσαν να βρουν ποτέ ρυθμό στην αναμέτρηση και έτσι το τρίτο δεκάλεπτο τελείωσε με 36-49 υπέρ των «πρασίνων».

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός μείωσε σε 40-49, αλλά τα τραγικά ποσοστά πίσω από τα 6.75 δεν του επέτρεψαν να πλησιάσει περισσότερο και να μειώσει τη διαφορά με το παιχνίδι να τελειώνει 51-64.

Τα δεκάλεπτα: 11-19, 22-31, 36-49, 51-64

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 5, Άντιτς, Σπανούλης 11 (1), Περπέρογλου 5, Σερμαντίνι, Σλούκας 5 (1), Πάουελ 6, Γκετσεβίτσιους 2, Πρίντεζης 9 (1), Παπανικολάου 6 (1), Κατσίβελης 2.
Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης 3, Μπράμος 11 (3), Κάρι 6, Ματσιούλις 7 (2), Ούκιτς 12 (1), Λάσμε 8, Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 4, Γκιστ 10, Γκουίν 3 (1), Ξανθόπουλος.



ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ: «Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για τη νίκη. Ήταν λογικό να είμαστε νευρικοί, αλλά ήμασταν σε υπερβολικό βαθμό. Ήμασταν φοβερά βιαστικοί και όσο περνούσε ο χρόνος οι αποφάσεις μας ήταν υπό μεγαλύτερο καθεστώς πίεσης. Ήταν κλασικό ματς που ο αντίπαλος έρχεται με αυτοπεποίθηση και την τονώνει στη διάρκεια του ματς. Η απουσία του Λο μείωσε σημαντικό το ροτέϊσιον στους περιφερειακούς, ειδικά από τη στιγμή που δεν είχαμε καλή εκτέλεση από τους γκαρντ. Το ποσοστό στα τρίποντα φυσικά ήταν πάρα πολύ μικρό, ενώ χάσαμε δέκα βολές στο γήπεδό μας και χάσαμε έξι λέι απ. Έτσι δεν μπορέσαμε να είχαμε αξιώσεις. Με 51 πόντους εντός έδρας δεν κερδίζεις... Κάποια στιγμή κρατήσαμε τον Παναθηναϊκό στο μηδέν για έξι λεπτά, αλλά σπάσαμε τα καλάθια στα σουτ με παίκτες όπως ο Σλούκας. Ήμασταν διστακτικοί στην κυκλοφορία της μπάλας και πήραμε σουτ επειδή αναγκαστήκαμε να τα πάρουμε. Κάναμε πάρα πολλά λάθη, απόρροια της νευρικότητας. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να εντάξουμε τον Λο στο ροτέϊσιον της ομάδας, να πάμε να κάνουμε ένα καλύτερο ματς αποσκοπώντας στη νίκη. Σε αυτά τα ματς έχει σημασία η διαχείριση των συναισθημάτων. Θέλω να πω ευχαριστώ στον κόσμο. Έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς, θέλω να τους ευχαριστήσω. Αυτά τα παιδιά το αξίζουν για όσα έχουν καταφέρει με όλες αυτές τις συνθήκες. Παίξαμε σήμερα χωρίς τον Μάντζαρη και τον Λο. Αντικειμενικά και χωρίς διάθεση για δικαιολογίες ίσως ο κόσμος καταλαβαίνει και χειροκροτεί την ομάδα. Επειδή ξέρετε ότι δεν μιλάω για τη διαιτησία, δεν θέλω να πω τίποτα. Πριν παιχτεί μπάσκετ έγιναν πολλά πράγματα που διαμορφώνουν μια κατάσταση, αλλά δεν θέλω να επεκταθώ».

ΑΡΓΥΡΗΣ ΠΕΔΟΥΛΑΚΗΣ:  «Έγινε ένα κλειστό παιχνίδι, όπως επιδιώκαμε. Παίζαμε με μία ομάδα σφυρηλατημένη. Εμείς είμαστε σε μια χρονιά αναδόμησης. Καταλυτικό σημείο ήταν τα ριμπάουντ και τα κλεψίματα. Είχαμε καλύτερα ποσοστά χωρίς να είμαστε ιδιαίτερα εύστοχοι κι εμείς. Στο δεύτερο μέρος πήραμε την ψυχολογία, ο Ολυμπιακός ένιωσε μεγαλύτερη πίεση. Στο τέλος κάναμε παιδαριώδη λάθη και πρέπει να τα κοιτάξουμε. Είναι μόνο το πρώτο βήμα. Έχουμε πολύ σεβασμό στην ομάδα του Ολυμπιακού. Το επίπεδο του αντιπάλου δίνει αξία στη νίκη. Αυτό που γίνεται είναι λίγο παράλογο με τον Παναθηναϊκό, στο Κύπελλο, την Ευρωλίγκα και το πρωτάθλημα. Η επίθεση θέλει περισσότερο ταλέντο και χρήματα. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε του χρόνου. Πάμε το παιχνίδι σε χαμηλό σκορ, όπως και στα παιχνίδια με την Μπαρτσελόνα. Και οι δύο ομάδες πια δεν ψωνίζουν. Τα παιδιά τα δικά μας μέσα στη χρονιά πήραν πολλές εμπειρίες. Στο πρώτο ματς στο ΣΕΦ πολλά παιδιά ήταν διστακτικά. Χτίζουμε μια ομάδα που μαθαίνει να κερδίζει. Αυτό γίνεται σταδιακά και σφυρηλατείται. Τίποτα δεν έρχεται από παρθενογένεση. Το ότι έλειψε σήμερα ο Λο δείχνει τι τραβήξαμε όλη τη χρονιά εμείς. Σήμερα κάποια παιδιά δεν τράβηξαν, αλλά ο Ρόκο και ο Κάρι βοήθησαν. Η προσθήκη του Κάρι δεν ήταν μόνο ποιοτική, αλλά και ποσοτική. Είναι λογικό, όταν είσαι στην πρώτη χρονιά δεν μπορείς αμέσως να βρεις τα κατάλληλα παιδιά και ψωνίζεις από πίσω. Έχουμε κάνει βήματα μπροστά, πρέπει να κάνουμε κι άλλα βήματα μπροστά. Θα είναι καλύτερο για όλους να βελτιωθούμε στο πώς προσεγγίζουμε τον αθλητισμό».

ΚΩΣΤΑΣ ΣΛΟΥΚΑΣ: «Η ομάδα ήταν σε πολύ κακή μέρα. Με τέτοια ποσοστά στην έδρα σου δεν μπορείς να κερδίσεις. Το παιχνίδι δεν πήγε καλά σε κανέναν από μας. Όλοι χάσαμε ελεύθερα σουτ. Μπορείς να το πεις νευρικότητα ή οτιδήποτε άλλο. Είμαστε εμείς αυτοί που μπορούμε να κάνουμε το break. Έχουμε αποδείξει πως μπορούμε να κερδίσουμε σε οποιαδήποτε έδρα».

KΩΣΤΑΣ ΤΣΑΡΤΣΑΡΗΣ: «Κάναμε το πρώτο βήμα σε μια σειρά που δεν τελειώνει το πρώτο παιχνίδι. Θα πρέπει να βελτιωθούμε γιατί θα αντιμετωπίσουμε έναν πιο δυνατό Ολυμπιακό στη συνέχεια. Ήρθαμε πολύ καλά διαβασμένοι, απενεργοποιήσαμε τα αντίπαλα όπλα και καταφέραμε να περιορίσουμε τον Σπανούλη και τα άλλα παιδιά του Ολυμπιακού που μπορούν να τραβήξουν το σκορ. Ο Ολυμπιακός όμως είναι πρωταθλητής Ευρώπης και θα έρθει στο ΟΑΚΑ να νικήσει. Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι».

Highlights...
Photo Gallely... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157634169857803, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}