Skip to main content

Με σούπερ άμυνα υπέταξε τη Μάλαγα

Ο Ολυμπιακός επικράτησε της Μάλαγα 73-55 και έφτασε τις τρεις νίκες στο TOP-16 της Ευρωλίγκας. Εξαιρετική άμυνα από τους Back2Back Πρωταθλητές Ευρώπης που έκαναν σπουδαία δουλειά και στα ριμπάουντ.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε της Μάλαγα 73-55 και έφτασε τις τρεις νίκες στο TOP-16 της Ευρωλίγκας. Εξαιρετική άμυνα από τους Back2Back Πρωταθλητές Ευρώπης που έκαναν σπουδαία δουλειά και στα ριμπάουντ.

Η ομάδα μας προσπάθησε από το ξεκίνημα του ματς να επιβάλει τον ρυθμό της. Επιθετικά υπήρχε αστοχία, αλλά αμυντικά ο Ολυμπιακός πήγε εκεί που ήθελε τη Μάλαγα με το πρώτο δεκάλεπτο να τελειώνει 17-17 με τους Σίμονς και Πρίντεζη να δίνουν λύσεις επιθετικά.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η είσοδος των Μπέγκιτς, Πέτγουεϊ και Σλούκα βελτίωσαν αισθητά την εικόνα των Back2Back Πρωταθλητών Ευρώπης με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να καταφέρνει να προηγηθεί στο τέλος του ημιχρόνου με 37-31.

Περπέρογλου και Πρίντεζης συνέχισαν την εξαιρετική τους δουλειά στην επίθεση, ο Ντάνστον έδωσε και αυτός λύσεις, ο Ολυμπιακός έβγαλε ρυθμό μέσω της άμυνας τους και  διαφορά πήγε για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα με το τρίτο δεκάλεπτο να τελειώνει 55-41 υπέρ των Πρωταθλητών Ευρώπης.


Η φανταστική άμυνα των «ερυθρολεύκων» συνεχίστηκε και στο τελευταίο δεκάλελπτο με τη διαφορά να φτάνει στους 20 (61-41) με καλάθι του Ματ Λοτζέσκι στο 33’.  Οι Ισπανοί προσπάθησαν να μαζέψουν τη διαφορά και με επιμέρους 1-7 μείωσαν σε 62-48 στο 36’.  Οι παίκτες του Γιώργο Μπαρτζώκα καθοδηγούμενοι από τη σούπερ άμυνα τους έφτασαν τελικά εύκολα στη νίκη με 73-55.


Τα δεκάλεπτα:
17-17, 37-31, 55-41, 73-55.
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 3, Ντάνστον 12, Σπανούλης 2, Περπέρογλου 11 (1), Σλούκας 2, Κόλινς 2, Σίμονς 6, Μπέγκιτς 6, Πρίντεζης 16 (2), Μάντζαρης 3 (1), Κατσίβελης 3 (1), Λοτζέσκι 7.
Μάλαγα (Πλάθα): Βιδάλ, Ουρτασούν 8 (2), Σουάρεθ, Γκρέιντζερ 2, Βάσκεθ 4, Τούλσον 5 (1), Κουζμίνσκας 8, Ντράγκιτς 5 (1), Χετσχάιμερ 4 (1), Κάνερ-Μέντλεϊ 11, Στίματς 8.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ: «Όπως είχαμε αξιολογήσει το παιχνίδι και τη σημασία του είχαμε πει πως εάν κερδίζαμε θα ήταν μια πολύ σημαντική νίκη όπως και κάθε νίκη στην Ευρωλίγκα σε αυτή τη φάση δημιουργεί αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση στην Ευρωλίγκα και τα καταφέραμε.  Νομίζω έχουμε μπει σε έναν καλύτερο δρόμο από ό,τι ήμασταν πριν ένα 20ημερο. Ολοκληρώνοντας ένα παιχνίδι παύουμε να το σκεφτόμαστε και κοιτάμε το παιχνίδι. Σε ό,τι έχει να κάνει με το αγωνιστικό, περιορίσαμε τη Μάλαγα στο 30% και δείχνει τον τρόπο που αμυνθήκαμε και την προσπάθεια μας. Ο τρόπος που αμυνθήκαμε αποθάρρυνε τη Μάλαγα να κάνει το παιχνίδι της, μια ομάδα πολύ καλή στο επιθετικό ριμπάουντ και επίσης πολύ καλή στα κοψίματα μακριά από τη μπάλα. Νομίζω ότι σε πολύ καλό βαθμό το ελέγξαμε και αυτό και το αποτέλεσμα ήταν νικηφόρο. Εξαρτάται πως το βλέπει ο καθένας, δεν είχαμε πολλούς παίκτες ατομικά σε καλή βραδιά, αλλά ομαδικά πήγαμε εκεί που θέλαμε. Εάν είχαμε και λίγο περισσότερο υπομονή θα είχαμε ακόμη καλύτερη παρουσία επιθετικά χωρίς πολλοί παίκτες μας να είναι σε καλή μέρα.  Ο Πέτγουεϊ είναι ένας παίκτης-οικονομία και ο Κατσίβελης είναι ένας παίκτης που έπαιξε καθοριστικό ρόλο πέρσι στην κατάκτηση της Ευρωλίγκας. Και με τον τρόπο που παίζουμε τους χρειαζόμαστε όλους ετοιμοπόλεμους και πνευματικά και σωματικά. Πάντα όταν μελετάς ένα παιχνίδι υπάρχει αμυντική προσέγγιση και επιθετική. Σε ό,τι έχει να κάνει με την άμυνα, προσπαθείς να χαλάσεις το παιχνίδι του αντιπάλου. Το ίδιο ματς αν παίζαμε με την ίδια ομάδα, μπορεί να πήγαινε στους 80-90 πόντους με τις ίδιες ακριβώς ομάδες. Δεν έχουν έλεγχο οι προπονητές για τα πάντα, αλλά παίζει ρόλο και σε τι μέρα είναι οι παίκτες. Εάν καταφέραμε να χαλάσουμε το παιχνίδι τους είναι επιτυχία. Ο Λο νομίζω κατά 99% χρειάζεται χειρουργείο, αλλά τι είδους χειρουργείο είναι το θέμα. Πρέπει να ρωτήσετε τους γιατρούς της ομάδας και όχι εμένα.  Και εάν είναι χειρουργείο έξι μηνών ή τριών ή οτιδήποτε».

ΜΙΡΖΑ ΜΠΕΓΚΙΤΣ:  «Θέλαμε πολύ τη νίκη και με την εμφάνισή μας είδατε ότι γινόμαστε καλύτεροι. Το κλειδί θεωρώ ότι ήταν η άμυνά μας. Το να μην έχουμε κάποια καλή περίοδο μέσα στη σεζόν είναι λογικό, έτσι συμβαίνει στον αθλητισμό, και οι όχι τόσο καλές εμφανίσεις είναι μέρος του παιχνιδιού ωστόσο εμείς προσπαθούμε συνεχώς να παίζουμε καλύτερα και να βελτιωνόμαστε. Εγώ προσωπικά κοιτάω πάντα να βοηθάω την ομάδα, είτε παίζω  λίγο είτε περισσότερο. Το θέμα είναι  να κερδίζει η ομάδα όχι το τι κάνω εγώ».

ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΕΡΠΕΡΟΓΛΟΥ: «Βγάλαμε αρκετή ενέργεια στην άμυνα και κρατήσαμε χαμηλά στο σκορ την Μάλαγα. Μέσα από την άμυνά μας βγάλαμε και επιθέσεις. Έτσι πρέπει να παρουσιαζόμαστε μπροστά στο κοινό μας. Εμείς προσπαθούμε καθημερινά να βελτιωνόμαστε, δουλεύουμε με τον ίδιο τρόπο και είναι σημαντικό που επέστρεψαν οι τραυματίες και άνοιξε ρο ροτέισον. Όλοι προσπαθούμε να βρούμε τον ρυθμό μας και να έχουμε ένα καλύτερο πρόσωπο.   Είναι σημαντικό που ο κόσμος είναι δίπλα μας ειδικά σε μία περίοδο που κάναμε κοιλιά. Τον θέλουμε συνέχεια κοντά μας Σιγά-σιγά το ρόστερ είναι πιο γεμάτο και είναι σημαντικό να βοηθάει ο καθένας, ελπίζουμε να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό, όλοι είναι σημαντικοί και είναι νωρίς να πούμε οτιδήποτε άλλο».

ΧΟΥΑΝ ΠΛΑΘΑ: «Δεν έχουμε πολλά να πούμε. Χάσαμε από μια ομάδα με πολύ ταλέντο. Ένας δάσκαλος μου, μου είχε πει πως χρειάζεται να έχεις πάντα στο παρκέ παίκτες πρώτου επιπέδου, παίκτες από το πάνω ράφι.  Και ο Ολυμπιακός έχει πολλούς τέτοιους παίκτες. Δεν έχουμε πολλά να πούμε , ο Ολυμπιακός  κέρδισε δίκαια. Μπορεί να είχαμε καλύτερο ποσοστό σε τρίποντα και βολές, αλλά εάν χάνεις τη μάχη των ριμπάουντ και τη γενική αξιολόγηση, δύσκολα μπορείς να περιμένεις να πάρεις τη νίκη. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, οι τραυματισμοί δεν αποτελούν δικαιολογίες για εμένα. Ούτε όταν ήμουν στη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά ούτε και στη Ζαλγκίρις χρησιμοποιούσα δικαιολογίες.   Ο Ολυμπιακός έχει καλούς παίκτες, έχει δημιουργηθεί όπως ήθελε ο προπονητής του για να διεκδικήσει και φέτος την Ευρωλίγκα».

Highlights...
Photo Gallery... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157641857967255, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}