Skip to main content

Ήττα στο ΟΑΚΑ

O Oλυμπιακός δεν ξεκίνησε καλά το ματς με τον Παναθηναϊκό να προηγείται 8-0. Οι Πρωταθλητές Ευρώπης, όμως, με επιμέρους σκορ 14-4 πέρασαν μπροστά με δύο πόντους (12-14) στο 8' για να τελειώσει το πρώτο δεκάλεπτο με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα μπροστά με +5 (16-21).

O Oλυμπιακός δεν ξεκίνησε καλά το ματς με τον Παναθηναϊκό να προηγείται 8-0. Οι Πρωταθλητές Ευρώπης, όμως, με επιμέρους σκορ 14-4 πέρασαν μπροστά με δύο πόντους (12-14) στο 8' για να τελειώσει το πρώτο δεκάλεπτο με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα μπροστά με +5 (16-21).

Στη δεύτερη περίοδο οι Πειραιώτες διατήρησαν την υπέρ τους διαφορά, κράτησαν τον Παναθηναϊκό χαμηλά στο σκορ, αλλά οι «πράσινοι» με δύο τρίποντα κατάφεραν να μειώσουν τη διαφορά με τον Ολυμπιακό να προηγείται 29-31 στο ημίχρονο.

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι «ερυθρόλευκοι»  είχαν τον έλεγχο του αγώνα, αλλά μετά το 41-43 έχασαν τη συγκέντρωση τους μετά την αλλαγή στον τρόπο που σφύριζαν οι διαιτητές.  Ο Παναθηναϊκός πέρασε μπροστά με ένα σερί και η τρίτη περίοδος τελείωσε 53-45.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να επιστρέψει στη διεκδίκηση της νίκης στην τελευταία περίοδο, αλλά δεν τα κατάφερε και γνώρισε την ήττα με 63-52.

Τα δεκάλεπτα: 16-21, 29-31, 53-45, 63-52
Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης 2, Μπράμος 9 (3), Κάρι 8, Ματσιούλις 2, Ούκιτς 17 (4), Λάσμε 7, Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 10 (2), Γκιστ 5 (1), Γκουίν 3 (1).
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 8, Λο 3, Άντιτς 7, Σπανούλης 12 (2), Περπέρογλου 2, Σερμαντίνι, Σλούκας 2, Πάουελ, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης 6 (1), Παπανικολάου 4, Κατσίβελης 8 (2).

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ: «Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό και τον κόουτς για τη νίκη. Είχαν επιμονή και προσπάθησαν μέχρι το τέλος για τη νίκη. Αξίζουν συγχαρητήρια. Έχω σεβασμό στον Παναθηναϊκό και στο ελληνικό μπάσκετ. Θα ήθελα να κάνω μερικές ερωτήσεις που δεν χρειάζονται απαντήσεις. Για ποιό λόγο καθυστέρησαν 5 λεπτά στο ημίχρονο οι διαιτητές; Εμείς ξέρουμε τι έγινε. Γιατί άλλαξε ο τρόπος που σφύριζαν; Μετά το Final-4 έχουμε πάρει 10-15 τεχνικές ποινές στο ελληνικό πρωτάθλημα ενώ όλη τη χρονιά στην Ευρωλίγκα δεν πήραμε σχεδόν καμία. Γιατί δεν μέτρησε το καλάθι του Χάινς που ήταν και φάουλ που είναι εμπρόθεσμο; Γιατί η καθυστέρηση των διαιτητών στο ημίχρονο έπαιξε ρόλο στο τρόπο που σφύριζαν; Είναι σημαντικό να τα αναφέρω αυτά όσο σημαντικό είναι να σέβομαι το ελληνικό μπάσκετ και τον Παναθηναϊκό. Ο Παναθηναϊκός διαμαρτυρόταν στο πρώτο ημίχρονο, στην πρώτη αντίδραση που είχαμε εμείς έχουμε τεχνική ποινή κάτι που πρέπει να εξεταστεί από το ελληνικό μπάσκετ. Ένας από τους καλύτερους παίκτες όλη τη χρονιά, ο Λο δεν ήταν καλά. Ήταν έτοιμος να λιποθυμήσει στο ημίχρονο για αυτό δεν χρησιμοποιήθηκε στο δεύτερο. Σημαντική απουσία. Δεν μπορώ να το ξέρω. Λένε ότι το ματς δεν παίζεται επί ίσοις όροις και τους δημιουργείται εκνευρισμός. Εγώ προσπαθώ να τους πω να είναι ψύχραιμοι και συγκεντρωμένοι».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΣΙΒΕΛΗΣ: «Δεν έχω να κάνω κανένα απολύτως σχόλιο. Την Τετάρτη είναι ο επόμενος τελικός και θα πρέπει να συγκεντρωθούμε».

ΑΡΓΥΡΗΣ ΠΕΔΟΥΛΑΚΗΣ: «Το πώς διαχειρίζεσαι την ήττα είναι το πιο σημαντικό. Το ελληνικό μπάσκετ έχει πολλή τακτική. Εμείς δεν ήμασταν καλοί στο πρώτο ημίχρονο. Κάναμε το ίδιο λάθος συνέχεια επειδή δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι. Επίσης ο Λάσμε ήταν αφυδατωμένος αφού έκανε συνεχώς εμετούς από το πρωί. Σε τέτοια παιχνίδια η αδρεναλίνη και ο κόσμος σε παρασύρουν όπως είχε γίνει άλλωστε και στο ματς με την Μπαρτσελόνα. Αυτά τα δύο στοιχεία εμείς έπρεπε να τα διαχειριστούμε. Νομίζω πως ο Κάρι με την παρουσία του ηρέμησε το παιχνίδι μας. Νικήσαμε δίκαια. Είχαμε μεγαλύτερη αγωνιστικότητα. Καλή και γρήγορη ομάδα ο Ολυμπιακός, αλλά κατά τη γνώμη μου δεν έχασε από τους διαιτητές αλλά από το μυαλό του. Παίξαμε με το μυαλό του. Εμείς όταν χάσαμε στις 2 Οκτωβρίου παραδεχθήκαμε ότι ήμασταν χειρότεροι. Το να κοιτάς την αλήθεια είναι σημαντικό . Εμείς δεν ήμασταν καλοί σε όλα απόψε και πρέπει να το κοιτάξουμε. Ο Ούκιτς βοήθησε στην εκτέλεση, ο Κάρι στην ηρεμία. Ήταν πολύ σημαντικός απόψε για εμάς, όπως άλλωστε και ο Γκιστ».

ΓΙΟΝΑΣ ΜΑΤΣΙΟΥΛΙΣ: «Ήταν ένα καλό παιχνίδι. Όλοι έκαναν το καλύτερο στο παρκέ. Νικήσαμε ένα ματς, τίποτα περισσότερο. Έχουμε άλλο ένα ματς. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό που έδωσε τη μάχη του. Ας πάμε παρακάτω να δούμε τι θα γίνει».

Highlights...
Photo Gallely... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157634170072953, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}