Skip to main content

Ως Πρωταθλητής Ευρώπης

Ο Ολυμπιακός με καταπληκτική εμφάνιση νίκησε 78-77 τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Ισραήλ και έδειξε πως ο Πρωταθλητής Ευρώπης είναι εδώ.

Ο Ολυμπιακός με καταπληκτική εμφάνιση νίκησε 78-77 τη  Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Ισραήλ και έδειξε πως ο Πρωταθλητής Ευρώπης είναι εδώ.

Οι Πειραιώτες μπήκαν στο παιχνίδι καταπληκτικά και κατάφεραν να προηγηθούν με έντεκα πόντους (30-19) στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου με τον Βασίλη Σπανούλη να έχει 11 πόντους.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι Πρωταθλητές Ευρώπης συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό. Σερμαντίνι και Πρίντεζης έδωσαν βοήθειες στον αρχηγό του Ολυμπιακού και έτσι η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα διατήρησε τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα στο ημίχρονο (44-33).

Στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου οι γηπεδούχοι ανέτρεψαν την κατάσταση και βρέθηκαν μπροστά με 62-57. Αλλά εκεί οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν κατάθεση ψυχής και πέρασαν μπροστά με τον Σπανούλη. Στην τελευταία επίθεση των γηπεδούχων, ο Κάιλ Χάινς με καταπληκτική άμυνα ουσιαστικά χάρισε τη νίκη στον Ολυμπιακό.

Δεκάλεπτα: 19-30, 33-44, 62-57, 77-78

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Μπλατ): Λόγκαν 15 (3), Τζέιμς 11, Σμιθ 17 (2), Χίκμαν 4, Ελιάχου 8, Ροθ, Πνίνι, Κανέρ-Μέντλεϊ 2, Οχαγιόν 6, Πλάνινιτς 7, Τόμας, Λάντεσμπεργκ 7 (1).
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Xάινς 9, Άντιτς 3 (1), Σπανούλης 24 (4), Περπέρογλου 3 (1), Σεραντίνι 9 (9ριμπ), Σλούκας 5 (1), Μαυροειδής, ΓΚετσεβίτσιους, Πρίντεζης 16 (5ριμπ), Παπανικολάου 3, Μάντζαρης 6 (1).


Αναλυτικά τα αποτελέσματα

Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ-Κίμκι 85-82
Κάχα Λαμποράλ-Μπαρτσελόνα 79-90
Μακάμπι Τελ Αβίβ-Ολυμπιακός 77-78
Σιένα-Μπεσίκτας (25/1)

Βαθμολογία

1. Μπαρτσελόνα 4-1
2. Κάχα Λαμποράλ 4-1
3. Σιένα 4-0
4. Κίμκι 3-2
5. Ολυμπιακός 2-3
6. Μακάμπι Τελ Αβίβ 1-4
7. Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ 1-4
8. Μπεσίκτας 0-4

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Ολυμπιακός, κ. Παναγιώτης Αγγελόπουλος, μετά τη μεγάλη νίκη στο Ισραήλ έκανε την ακόλουθη δήλωση. «Συγχαρητήρια στην ομάδα για τη νίκη. Είναι πάντα σημαντικό και συγκλονιστικό να κερδίζεις σε μια έδρα όπως είναι σε αυτό εδώ το γήπεδο. Διατηρήσαμε την ψυχραιμία μας στο τέλος και η ομάδα και εγώ.Θέλω να πω ότι σύμφωνα με την σημερινή απόφαση του αθλητικού δικαστή, σήμερα θα έπρεπε να έχουμε χάσει γιατί ο Πλάνινιτς κάρφωσε στα 40:03''.Σε λίγο θα ξεχάσουμε και το μπάσκετ που ξέρουμε».

Ο προπονητής της ομάδας μας, Γιώργος Μπαρτζώκας, δήλωσε μετά τη μεγάλη νίκη επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ πως «ήταν πολύ σημαντική νίκη για εμάς σήμερα για τρεις λόγους. Πρώτον γιατί μάθαμε πριν το παιχνίδι την απόφαση του αθλητικού δικαστή που απέρριψε την ένσταση μας και αυτό δημιούργησε έξτρα ψυχολογικό βάρος στην ομάδας. Το δεύτερο γιατί έπρεπε να καλύψουμε τα κενά των τραυματιών Πάουελ και Λο. Και το τρίτο και πιο σημαντικό, γιατί είναι πάντα πολύ σημαντικό να παίζεις σε αυτό το πολύ δύσκολο γήπεδο.Για τρία δεκάλεπτα είχαμε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα. Στο τρίτο δεκάλεπτο επιτρέψαμε στη Μακάμπι και στον κόσμο της να μπει στο παιχνίδι γιατί δεν είχαμε τον έλεγχο των αιφνιδιασμών τους είτε με καλή άμυνα είτε με σωστή χρησιμοποίηση των φάουλ. Αλλά είχαμε σωστές αντιδράσεις και όταν βρεθήκαμε με έξι πόντους πίσω αλλά και στο τέλος. Αν πρέπει να σταθούμε σε μια φάση αυτή είναι η άμυνα του Χάινς στην τελευταία φάση επάνω στον Σμιθ».

Highlights...
Photo Gallely... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157632664750894, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}