Skip to main content

Στο ρελαντί το 12-0

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 87-73 του Πανιωνίου για τη 12η αγωνιστική της Α1 και συνεχίζει μόνος πρώτος και αήττητος στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 87-73 του Πανιωνίου για τη 12η αγωνιστική της Α1 και συνεχίζει μόνος πρώτος και αήττητος στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος.

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα μπήκαν στο παιχνίδι αποφασισμένοι να το τελειώσουν όσο νωρίτερα γινόταν. Πρίντεζης και Σπανούλης ανέλαβαν δράση και έτσι το πρώτο δεκάλεπτο τελείωσε 26-15.

Η διαφορά έφτασε ακόμη και στους 19 (43-24) ένα λεπτό πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου με τον Πρίντεζη να παίρνει βοήθειες από τον Πάουελ. Στην τρίτη περίοδο οι «ερυθρόλευκοι» δεν έπαιξαν την άμυνα που ήθελαν με αποτέλεσμα ο Πανιώνιος να σκοράρει 27 πόντους σε αυτό το διάστημα και να πλησιάσει στους εφτά, αλλά και πάλι οι Πρωταθλητές Ευρώπης πάτησαν γκάζι και έστειλαν τη διαφορά στους 14 στο τέλος της τρίτης περιόδου (70-56).

Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι παίκτες άρχισαν να σκέφτονται και τη Σιένα, ο Ολυμπιακός έπαιξε όσο χρειάστηκε και έτσι οι Πειραιώτες έφτασαν στο τελικό 87-73 με σχετική ευκολία.

Δεκαλέπτα: 26-15, 46-31, 70-58, 87-73

Oλυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 6, Λο 8 , Άντιτς 2, Σπανούλης 13, Περπέρογλου 9, Σερμαντίνι 2, Σλούκας 6, Πάουελ 12, Πρίντεζης 16 (2), Παπανικολάου 8 (2), Μάντζαρης 5 (1).

Πανιώνιος (Σφαιρόπουλος): Μπόγρης 4, Πέιν 5 (1), Αθηναίου 7 (1), Κιζ 9 (3), Μίλμπουρν 9 (1), Αθανασούλας, Μπατής 3, Γιάνκοβιτς 22 (2), Καββαδάς 3, Παππάς, Ντραγκίσεβιτς, Μπούκερ 11.


ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ:«Πετύχαμε άλλη μια νίκη απέναντι σε ένα πολύ ισχυρό αντίπαλο. Ήταν ένα από τα ελάχιστα ματς που κάναμε δυο μίτινγκ για τον αντίπαλο. Ο Πανιώνιος ήταν σοβαρός, ελέγξαμε από νωρίς βέβαια το ματς. Πρέπει να δούμε το τρίτο δεκάλεπτο. Οταν η διαφορά μεγάλωσε ο Πανιώνιος χαλάρωσε, αλλά δεχθήκαμε πολλούς πόντους και αυτό είναι προϊόν ανάλυσης και μαθήματος. Το πρόγραμμα είναι καταιγιστικό. Το μυαλό μας είναι στην προετοιμασία του αγώνα με τη Σιένα. Ήταν τέσσερις φάσεις όπου η αδύνατη πλευρά δεν κοίταζε τη μπάλα. Οι πόντοι δεν είναι για να προβληματιζόμαστε. Εχει ταλέντο ο Πανιώνιος, έχει ρόλους και δεν ήταν λογικό να κρατήσουμε χαμηλά τον Πανιώνιο στο σκορ. Οι τέσσερις φάσεις στο πρώτο ημίχρονο πρέπει  να μας προβληματίσει, αλλά μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οι πόντοι μας από την περιφέρεια.  Γυρίσαμε από τη Μπαρτσελόνα και υπάρχει μια αντίληψη ότι έπρεπε να κερδίσουμε.  Είναι ελληνικό φαινόμενο να υπεραναλύουμε τα πάντα. Έχουμε ρεκόρ 23-4. Σέβομαι όλους, αλλά υπάρχουν οι παίκτες στους οποίους έχει προστεθεί ένας ακόμα και υπάρχει το σταφ που είναι αφοσιωμένο για να πετύχουμε τους στόχους μας. Θα έχουμε και ατυχή αποτελέσματα και πρέπει να τα αξιολογούμε όπως πρέπει.  Η Μπαρτσελόνα έχασε 20 πόντους και αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλη πίεση. Είμαστε νεανική ομάδα, κάνουμε καλή προπόνηση και πιστεύω ότι σε βάθος χρόνου θα ανεβαίνουμε και άλλες ομάδες θα πέφτουν. Αυτός ο μήνας είναι καθοριστικός γιατί έχουμε τον Παναθηναϊκό, τον τελικό Κυπέλλου και το ΤOP-16. Αυτή τη στιγμή κοιτάζουμε μόνο το επόμενο ματς και όχι το πώς θα προκριθούμε στα πλέι οφ. Αυτό είπα και στους παίκτες. Τρομάζω από το πόσες υποχρεώσεις έχουμε μπροστά μας.  Πιο πολύ μας ενδιαφέρει η συνολική αμυντική συμπεριφορά μας. Ο Γιάνκοβιτς είχε πολλούς πόντους. Από κάπου κερδίζεις και από κάπου χάνεις».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ: «Παίξαμε με μια καλή ομάδα, δυνατή και οργανωμένη, επιπέδου Ευρωλίγκας. Αντιδράσαμε καλά, αλλά είχαμε κενά στην άμυνα δεχόμενοι εύκολα καλάθια. Αν διορθώσουμε τις λεπτομέρειες, θα είμαστε καλύτεροι. Κάναμε καλή δουλειά στην επίθεση και αν βελτιώσουμε την άμυνα θα είμαστε μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Πρέπει να σταματήσει ο συσχετισμός της φετινής χρονιάς με την περσινή. Οταν κερδίζουμε υπάρχουν μεγάλα λόγια και όταν πάνε όλα στραβά, όλα αλλάζουν. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Είμαστε σε καλή φάση. Επιβάλλεται να αντιδράσουμε καλά με τη Σιένα. Πρέπει να βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά, ποτέ μπροστά. Αν είμαστε σε καλή κατάσταση δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν.

Highlights...
Photo Gallely... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157632664702322, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}