Skip to main content

Φινάλε με νίκη στο Gloria Cup

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε με νίκη τις υποχρεώσεις του στο Gloria Cup. Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν 69-60 τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ και κατέκτησαν την τρίτη θέση στο τουρνουά.

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε με νίκη τις υποχρεώσεις του στο Gloria Cup. Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν 69-60 τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ και κατέκτησαν την τρίτη θέση στο τουρνουά.

Η ομάδα μας ολοκλήρωσε με δύο νίκες και μια ήττα τις υποχρεώσεις της στο Gloria Cup και κατέκτησε την τρίτη θέση στο τουρνουά. Πλέον η αποστολή των «ερυθρολεύκων» θα επιστρέψει στην Ελλάδα το μεσημέρι του Σαββάτου και την ερχόμενη Πέμπτη (2/10) θα αναχωρήσει για το Ρέθυμνο όπου θα λάβει μέρος στο τουρνουά «Πέτρος Οικονομάκης».

Στο πρώτο δεκάλεπτο η ομάδα μας δεν άρχισε καλά επιθετικά όπως έκανε στα δύο προηγούμενα ματς. Αλλά ήταν καλός αμυντικά. Οι Τούρκοι, όμως, κατάφεραν να προηγηθούν με τρεις πόντους (12-15) στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Μπρεντ Πέτγουεϊ άρχισε να σκοράρει από παντού και βοήθησε τους «ερυθρόλευκους» να προηγηθεί με 38-29 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Στην τρίτη περίοδο οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα συνέχισαν να παίζουν εξαιρετική άμυνα, δέχτηκαν μόλις 13 πόντους και διατήρησαν τη διαφορά πάνω από τους 15 πόντους (59-42).

Στην τελευταία περίοδο  οι Πειραιώτες συνέχισαν να παίζουν αρκετά καλή άμυνα. Μετά από τέσσερα λεπτά στην τελευταία περίοδο η διαφορά συνέχισε να βρίσκεται σε διψήφια επίπεδα (61-49). Συνεχόμενοι πόντοι του Βασίλη Σπανούλη σε εκείνο το σημείο έδωσαν στον Θρύλο προβάδισμα 16 πόντων (65-49) στο 36’. Η τουρκική ομάδα με επιμέρους σκορ 2-8 μείωσαν σε 67-57 στο 37:45’’. Τελικά η ομάδα μας έφτασε στη νίκη με 69-60.

Δεκάλεπτα: 12-15, 38-29, 59-42, 69-60.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 16 (4τριπ, 4ριμπ, 1κοψ), Χάντερ 6 (8ριμπ), Ντάνστον 6 (2κλεψ, 2κοψ), Σπανούλης 13 (2τριπ, 2ασ, 2κλεψ), Σλούκας 7 (1τριπ), Πρίντεζης 6 (6ριμπ), Μάντζαρης 3 (1τριπ, 4ριμπ, 3ασ), Καββαδάς 2, Κατσίβελης, Λαφαγέτ 2 (3ασ), Λοτζέσκι 8 (2τριπ,4ασ).
Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (Ομπράντοβιτς): Γκούντελοκ 8, Χίκμαν 3, Μπιέλιτσα 5 (1), Μαχμούτογλου 5 (1), Τσετίν 4, Αλντιτιτζ 1, Σαβάς 14, Ζόριτς 6, Βέσελι 3, Σιπάχι 7, Πρέλτζιτς 4.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ: «Πρώτα από όλα θέλω να μιλήσω για το τουρνουά, για την οργάνωση και τη φιλοξενία. Όλα ήταν υπέροχα. Συμμετείχαν έξι πολύ δυνατές ομάδες εδώ και όλες θεωρώ πως κέρδισαν από αυτό το τουρνουά. Για την ομάδα μας, είναι σημαντικό ότι μάθαμε από τα λάθη μας, επιμείναμε στα δυνατά μας  σημεία. Τώρα είμαστε στην τελική ευθεία για το ξεκίνημα της σεζόν και συνεχίζουμε τη δουλειά».

ΜΠΡΑΙΑΝΤ ΝΤΑΝΣΤΟΝ: «Είμαστε χαρούμενοι που παίξαμε σε ένα τέτοιο τουρνουά. Μετά την ήττα μας από τη Μάλαγα εμφανιστήκαμε σήμερα πιο συγκεντρωμένοι και πιο δυνατοί βελτιώνοντας κάποια από τα λάθη μας. Ήταν σημαντικό το ότι αντιμετωπίσαμε τρεις δυνατές ομάδες  της Ευρωλίγκας».