Skip to main content

Ασταμάτητος ο Θρύλος

Ο Ολυμπιακός με τρομερή εμφάνιση πέρασε από την έδρα της Ζαλγίρις Κάουνας με 77-63, αγκάλιασε την δεύτερη θέση στον όμιλο του και πλέον στις δύο αγωνιστικές που απομένουν οι Πρωταθλητές Ευρώπης θέλουν να εξαντλήσουν τις πιθανότητες για να πάρουν την πρώτη θέση στο γκρουπ.

Ο Ολυμπιακός με τρομερή εμφάνιση πέρασε από την έδρα της Ζαλγίρις Κάουνας με 77-63, αγκάλιασε την δεύτερη θέση στον όμιλο του και πλέον στις δύο αγωνιστικές που απομένουν  οι Πρωταθλητές Ευρώπης θέλουν να εξαντλήσουν τις πιθανότητες για να πάρουν την πρώτη θέση στο γκρουπ.

Κορυφαίοι για τους Πειραιώτες οι Σπανούλης, Παπανικολάου, Λο και Πάουελ. Ο Ολυμπιακός έδειξε από πολύ νωρίς, με την τρομερή του άμυνα, στη Ζαλγκίρις Κάουνας πως θα είναι το αφεντικό του αγώνα. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα κατάφερε να κρατήσει τους Λιθουανούς στους 27 πόντους στο ημίχρονο και έτσι να προηγηθεί στο 20' με +4.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ανατρέψουν την κατάσταση και στο τρίτο δεκάλεπτο πέρασαν μπροστά με 50-48. Οι Πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδος, όμως, με εξαιρετική αντίδραση στο τελευταίο δεκάλεπτο κατάφεραν να ανατρέψουν την κατάσταση και να φτάσουν στη νίκη με 77-63.

Δεκάλεπτα: 18-21, 27-31, 50-48, 63-77
Ζαλγκίρις Κάουνας (Πλάθα): Ντάρντεν 7 (1), Τζάαμπερ 6 (2/3), Πόποβιτς 7 (1/4), Λαβρίνοβιτς Ντ. 4, Λιπκεβίτσιους, Γιανκούνας 11,  Ντέλας, Κουζμίνσκας, Λαφαγέτ 2, Καουκένας 17 (1) Φούτι 4, Λαβρίνοβιτς Κσ. 5 (1)
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς (6ρ., 3λ.), Λο 7 (2), Άντιτς 5 (1) Σπανούλης 16 (3) Περπέρογλου 6, Σλούκας, Μαυροειδής, Πάουελ 10, Γκετσεβίτσιους 6 (2), Πρίντεζης5 (1), Παπανικολάου 13 (3) , Μάντζαρης 6 (2).

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ : «Προφανώς και το παιχνίδι ήταν πολύ σημαντικό για εμάς, ήταν μία μεγάλη πρόκληση για μας να νικήσουμε σ' αυτό το τέλειο γήπεδο μ' αυτό το απίστευτο κοινό. Έπρεπε να κάνουμε ένα εκπληκτικό αμυντικό παιχνίδι με την καλύτερη επίθεση της Ευρωλίγκας. Αυτό ήταν το "κλειδί", όπως κι η δημιουργία μας, αφού είχαμε 10 ασίστ περισσότερες απ' τη Ζαλγκίρις. Έχουμε ακόμη δύο παιχνίδια μπροστά μας για να τερματίσουμε στην καλύτερη δυνατή θέση. Δεν έχει σημασία αν θα τερματίσουμε πρώτοι, δεύτεροι ή τρίτοι, αλλά ότι συνεχίζουμε στη διοργάνωση κι ότι κυρίως πιστεύουμε στους εαυτούς μας. Είναι πολύ δύσκολο να παίζεις σ' αυτό το γήπεδο γιατί, εκτός του ότι η ομάδα είναι πολύ καλή, το κοινό συμμετέχει πολύ στο παιχνίδι. Ήταν καλό που νικήσαμε, αλλά ως εκεί. Έχουμε το επόμενο παιχνίδι μπροστά μας με τον Άρη (3/12) κι η προσοχή μας είναι σ' αυτό. Θέλουμε να βελτιώνουμε κάθε ημέρα το παιχνίδι μας, να έχουμε υγεία και να είμαστε σε καλή κατάσταση. Έχουμε χαρακτήρα, καλή ομάδα, αλλά έχουμε ακόμη πολλά πράγματα να κάνουμε»

Για το εάν ο Ολυμπιακός είναι φαβορί για να φτάσει στο Final Four: «Δεν πιστεύω ότι γίναμε φαβορί και το πιστεύω ειλικρινά. Υπάρχουν 10 πολύ καλές ομάδες στην Ευρωλίγκα κι όλα θα κριθούν στα κρίσιμα σημεία όπου θα παίξουν ρόλο οι μικρές λεπτομέρειες, όπως οι τραυματισμοί κι η κατάσταση κάποιων ομάδων. Τότε (σ.σ. έπειτα την αγχωτική νίκη επί της Τσεντεβίτα στο Σ.Ε.Φ.) έπρεπε να το πω, γιατί ακριβώς η ομάδα έπρεπε να περάσει μία από διαδικασία για να φτάσει εδώ. Στη θέση του Μαρτίνας (σ.σ. Γκετσεβίτσιους), είναι μόνο σούτινγκ γκαρντ, υπάρχει ο Σπανούλης, που είναι ο αστέρας μας. Επίσης υπάρχει ο Σλούκας, που είναι διεθνής και βελτιώνεται συνεχώς. Ο Μαρτίνας είναι σημαντικός για εμάς, είναι μέλος της ομάδος και πολύ χρήσιμος, πέρυσι μας βοήθησε πολύ, αλλά πρέπει να βελτιώσει λίγο το αμυντικό παιχνίδι του».

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ : «Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι, αλλά ήταν απλώς μία νίκη. Προετοιμαστήκαμε πάρα πολύ γι' αυτό, καταφέραμε να βγάλουμε καλά σουτ και παίξαμε καλή άμυνα. Η Ζαλγκίρις Κάουνας είναι εξίσου καλή ομάδα. Μας νίκησε στην έδρα μας και θέλαμε να νικήσουμε εδώ και το πετύχαμε. Δεν ήταν εκδίκηση, είναι τόσα πολλά πράγματα, αλλά απλώς θέλαμε να νικήσουμε εδώ»

Highlights...
Photo Gallely... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157632161964974, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}