Skip to main content

Πανέτοιμος ο Θρύλος

Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε 77-70 της Νίζνι Νόβγκοροντ, ολοκλήρωσε το TOP-16 της Ευρωλίγκας με 10-4 και έδειξε πανέτοιμος για τα προημιτελικά.

Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε 77-70 της Νίζνι Νόβγκοροντ, ολοκλήρωσε το TOP-16 της Ευρωλίγκας με 10-4 και έδειξε πανέτοιμος για τα προημιτελικά.

Η άμυνα του Θρύλου δεν ήταν καθόλου καλή στο ξεκίνημα του ματς. Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου δέχτηκαν 15 πόντους στο πρώτο πεντάλεπτο και έκτοτε μόλις τρεις με το πρώτο δεκάλεπτο να τελειώνει 25-18 υπέρ των «ερυθρολεύκων».

Λοτζέσκι και Λαφαγιέτ ήταν σε μεγάλα κέφια, το ίδιο και ο Μάντζαρης και έτσι οι Πειραιώτες, όταν βελτίωσαν ακόμη περισσότερο την άμυνα τους, δεν δυσκολεύτηκαν να προηγηθούν με 40-30 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, όμως, ο Ολυμπιακός δεν ήταν εύστοχος και η έλλειψη συγκέντρωσης σε ορισμένες φάσεις στην άμυνα επέτρεψε στη ρωσική ομάδα να ισοφαρίσει σε 56-56 κάνοντας επιμέρους σκορ 16-26.

Στην τελευταία περίοδο, όμως, ο Θρύλος κυριάρχησε απόλυτα και στις δύο μεριές του παρκέ. Πρίντεζης και Μάντζαρης έκαναν σπουδαίο ματς και μαζί με τους Λοτζέσκι και Λαφαγιέτ οδήγησαν τον Ολυμπιακό στη νίκη με 77-70.

Δεκάλεπτα: 25-18, 40-30, 56-56, 77-70
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 3 (1), Ντάνστον 10 (3ριμπ), Παπαπέτρου 4, Σλούκας 2, Πρίντεζης 12 (2τριπ, 7ριμπ), Αγραβάνης 4 (2ριμπ), Μάντζαρης 7 (1τριπ, 6ασ), Καββαδάς 2 (4ριμπ), Κατσίβελης, Λαφαγιέτ 10 (2τριπ, 4ριμπ), Ντάρντεν 6 (3ριμπ, 1ας, 2κλεψ, 2κοψ), Λοτζέσκι 17 (2τριπ, 8ριμπ, 2ασ).
Νίζνι (Μπαγκάτσκις): Μπαμπούριν 4, Βικτόροφ 1, Μέκελ 5, Παρακούσκι 14, Ίλβεβ 2, Αντόνοφ 4, Κχοστόφ 2, Σαβέλιεφ, Κούκσικς 17 (3τριπ), Κριβοσέεβ 5, Τόμπκινς 16.



ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Είναι σημαντικό ότι κλείσαμε το Top 16 με νίκη, σε ένα παιχνίδι που δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον. Ήταν δύσκολο να βρεις κίνητρο. Θέλαμε να το δούμε ως παιχνίδι προετοιμασίας γι αυτά που θα έρθουν. Σε κάποια σημεία του αγώνα είχαμε καλή λειτουργία σε άμυνα και επίθεση. Προσπαθήσαμε να ανοίξουμε το παιχνίδι στο γήπεδο. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε σαφές προβάδισμα, παρότι τα ελεύθερα σουτ δεν βρήκαν στόχο. Στο δεύτερο χαλάρωσε η άμυνά μας, στην τρίτη περίοδο, όπου δεχθήκαμε 26 πόντους. Είναι ένα νούμερο που δεν μας χαροποιεί. Πιστεύω όμως ότι η δεύτερη και η τέταρτη περίοδος, που δεχθήκαμε μόλις 14 πόντους, ήταν καλές. Γενικά ήταν ένα παιχνίδι που θέλαμε να κάνουμε μια καλή εμφάνιση. Είναι σημαντικό ότι κερδίσαμε και προετοιμαζόμαστε για πλέι οφ».


ΑΙΝΑΡ ΜΠΑΓΚΑΤΣΚΙΣ: «Το πλάνο μας ήταν να παίξουμε με υπομονή και ηρεμία. Να μην επιχειρήσουμε τρελά σουτ. Αυτό δεν δούλεψε όμως σε όλο το παιχνίδι. Στο δεύτερο ημίχρονο πήραμε το προβάδισμα, αλλά στο τέλος ο Ολυμπιακός ήταν λίγο πιο τυχερός. Τα τρίποντα του Μάντζαρη, του Λαφαγιέτ και του Πρίντεζη έκριναν την έκβαση της αναμέτρησης. Από εδώ και πέρα θα επικεντρωθούμε στην VTB League. Αν η Χίμκι κατακτήσει το Eurocup, τότε έχουμε ελπίδες να είμαστε πάλι εδώ του χρόνου».


ΜΠΡΑΙΑΝΤ ΝΤΑΝΣΤΟΝ: «Το πιο σημαντικό για εμάς αυτή τη στιγμή είναι να γίνουμε πιο σκληροί στην άμυνα και να γίνουμε καλύτεροι στα ριμπάουντ. Τόσο η Ρεάλ, όσο και η Μπαρτσελόνα έχουν καλούς ριμπάουντερ και εμείς θα πρέπει να φανούμε αντάξιοι. Αλλά, όπως είπα το πιο σημαντικό είναι η άμυνα. Θα πρέπει να συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά για την ερχόμενη εβδομάδα. Να δουλεύουμε σκληρά και να γίνουμε καλύτεροι»,

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ: «Παρά το ότι ήταν αδιάφορο το ματς, προσπαθήσαμε και πήραμε τη νίκη. Θεωρώ ότι δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, αλλά στο τέλος παίξαμε καλή άμυνα, ελέγξαμε τα ριμπάουντ και πήραμε τη νίκη. Ήταν ένα τεστ, πάει τέλειωσε. Νομίζω πως κάναμε ένα καλό Top-16, όπου πήραμε πολλές νίκες. Χαρά μας ήταν που παίξαμε και σήμερα και ήρθε αρκετός κόσμος. Είναι νωρίς, θα προλάβουμε και τον Επιτάφειο, μια χαρά είμαστε. «Γενικά δεν καταφέραμε να πάρουμε το πλεονέκτημα, παρά τις πολλές και σημαντικές νίκες που κάναμε. Όποιος και να ‘ναι ο αντίπαλός μας (είτε Μπαρτσελόνα, είτε Ρεάλ), έχουμε πολλές πιθανότητες. Κι αν είμαστε υγιείς μπορούμε να διεκδικήσουμε την πρόκρισή μας στο Final-4 της Μαδρίτης». 

Highlights...
Photo Gallery... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157651468231428, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}