Skip to main content

Επιστροφή με νίκη

Επιστροφή στο ελληνικό πρωτάθλημα με νίκη για τον Ολυμπιακό με 81-70 στην έδρα του Ηλυσιακού σε εξ' αναβολής αναμέτρηση για την 23η αγωνιστική της Α1 Ανδρών.

Επιστροφή στο ελληνικό πρωτάθλημα με νίκη για τον Ολυμπιακό με 81-70 στην έδρα του Ηλυσιακού σε εξ' αναβολής αναμέτρηση για την 23η αγωνιστική της Α1 Ανδρών.

Οι Πειραιώτες μπήκαν κάπως μουδιασμένοι στο παιχνίδι. Άλλωστε δεν ήταν εύκολο να γυρίσει αμέσως ο διακόπτης, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Ηλυσιακός και προηγήθηκε 20-19 στο πρώτο δεκάλεπτο. Στη δεύτερη περίοδο ο Ολυμπιακός ανέβασε κάπως τον ρυθμό του και έτσι πέρασε μπροστά με 39-38.

Χάινς, Λο και Άντιτς συνέχισαν τις εκπληκτικές εμφανίσεις τους και με συνεχόμενους πόντους έβαλαν τον Ολυμπιακό μπροστά ακόμη και με 10 πόντους στα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου. Στην τελευταία περίοδο ο Γιώργος Μπαρτζώκας έκανε δοκιμές σε πρόσωπα και σχήματα, έδωσε ανάσες σε βασικούς παίκτες με τον Ολυμπιακό να φτάνει με σχετική άνεση στο τελικό 81-70.

Με αυτή τη νίκη η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έφτασε τις 24 στο ελληνικό πρωτάθλημα και πλέον έχει να δώσει ακόμη ένα ματς για την κανονική περίοδο κόντρα στον Απόλλωνα Πατρών το Σάββατο στο ΣΕΦ.


Τα δεκάλεπτα: 20-19, 38-39, 55-63, 70-81

Ηλυσιακός (Λιόγας): Καυκής 2, Αναγκονιέ 15 (1), Αποστολίδης, Χατζής 12 (1), Δορκοφίκης, Αντωνάκης 2, Μόρισον 19 (1), Γουίσε 5 (1), Μάρας 8, Παραγυιός 2, Στόγκλιν 5.
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Xάινς 13, Λο 14, Άντιτς 8 (2), Σπανούλης 14 (2), Περπέρογλου 5 (1), Σλούκας, Πάουελ 8, Πέρκινς 5, Πρίντεζης 5 (1), Παπανικολάου 3 (1), Γεωργάκης 1, Κατσίβελης 5 (1).

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ: «Ξαναμπήκαμε στις υποχρεώσεις μας στο ελληνικό πρωτάθλημα που είναι και ο τελευταίος μας στόχος. Ήρθαμε να κάνουμε αυτό που κάναμε. Δηλαδή να νικήσουμε κάνοντας ό,τι χρειαζόταν. Είμαστε ικανοποιημένοι τηρουμένων των αναλογιών. Θέλουμε να βάλουμε διαφορετικές πεντάδες, θέλουμε να βάλουμε τον Πέρκινς περισσότερο, δεν είναι αυτά τα ματς σαν προπονήσεις, είναι μέρος της προετοιμασίας μας εν' όψει των πλέι-οφ. Για να παίξεις καλά και το σώμα σου να είναι μέσα στο γήπεδο, πρέπει να είσαι μέσα στο πνεύμα. Πρέπει τώρα να είμαστε κατανοητικοί, είναι λογικό το κίνητρο να μην είναι μεγάλο».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΣΙΒΕΛΗΣ: «Ήταν ένα ιδιαίτερο παιχνίδι για μας έπρεπε να γυρίσουμε τον διακόπτη μετά την επιτυχία του Final Four. Αρχικά ήμασταν νωθροί, αλλά στη συνέχεια βελτιωθήκαμε και πήραμε τη νίκη. Τώρα επικεντρωνόμαστε στα play off και στον στόχο του πρωταθλήματος».

*Πριν το τζάμπολ της αναμέτρησης ο πρόεδρο της ΚΑΕ Ηλυσιακός, Παντελής Γαμπιεράκης, τίμησε τους προέδρους της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο, αλλά και τον προπονητή της ομάδας μας, Γιώργο Μπαρτζώκα. Ανθοδέσμη έδωσε στον αρχηγό του Ολυμπιακού, Βασίλη Σπανούλη, ο αρχηγός του Ηλυσιακού, Νίκος Χατζής.

Highlights...
Photo Gallely... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157633793860217, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}