Skip to main content

Ήττα για την ομάδα μας

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 67-65 από τον Παναθηναϊκό στον τέταρτο τελικό των πλέι οφ και η σειρά έγινε 2-2. Πλέον τα πάντα θα κριθούν στον πέμπτο τελικό στο ΟΑΚΑ την Τετάρτη 4/6.

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 67-65 από τον Παναθηναϊκό στον τέταρτο τελικό των πλέι οφ και η σειρά έγινε 2-2. Πλέον τα πάντα θα κριθούν στον πέμπτο τελικό στο ΟΑΚΑ την Τετάρτη 4/6.

Στο πρώτο δεκάλεπτο οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα άρχισαν νευρικά το παιχνίδι και με συνεχόμενα λάθη επέτρεψαν στον Παναθηναϊκό να πάρει προβάδισμα στο σκορ. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν ιδιαίτερα άστοχοι, χωρίς συγκέντρωση στην άμυνα και έτσι το πρώτο δεκάλεπτο τελείωσε 16-19 υπέρ των φιλοξενούμενων.

Στη δεύτερη περίοδο ο Ολυμπιακός συνέχισε να κάνει λάθη στην άμυνα, επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να πάρει μια διαφορά και να τη διατηρήσει ως το τέλος του ημιχρόνου με 30-43. Στην τρίτη περίοδο, Ντάνστον, Σλούκας και Λοτζέσκι έδωσαν κάποιες λύσεις και ο Ολυμπιακός μείωσε σε 43-49 με επιμέρους 13-6, αλλά ο Παναθηναϊκός έστειλε και πάλι τη διαφορά πάνω από τους δέκα πόντους με την τρίτη περίοδο να τελειώνει 45-57.

Στην τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός προσπάθησε για τη μεγάλη ανατροπή. Ο Σλούκας με συνεχόμενους πόντους βοήθησε τους Πειραιώτες να «ψαλιδίσουν» τη διαφορά  και να μειώσουν σε 63-66. Εκεί ο Έλληνας γκαρντ έχασε μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσει σε 66-66 καθώς στο 39:50’’ αστόχησε πίσω από τη γραμμή των 6.75. Στην επαναφορά, όμως, πέτυχε καλάθι και μείωσε σε 65-66. Ο Παναθηναϊκός πέτυχε ½ βολές και ο Σπανούλης δεν κατάφερε να στείλει το ματς στην παράταση καθώς το πολύ δύσκολο δίποντο του επιχείρησε δεν βρήκε στόχο.

Δεκάλεπτα: 16-19, 30-43, 45-57, 65-67.
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ, Ντάνστον 15 (7ριμπ, 4κλεψ), Σπανούλης 1 (7ασ), Περπέρογλου 4, Σλούκας 11 (1), Κόλινς 5 (1), Σίμονς 4, Λοτζέσκι 14 (2τριπ, 8ριμπ, 2κλεψ), Πρίντεζης 11, Μάντζαρης.
Παναθηναϊκός (Αλβέρτης): Μπράμος, Κάρι 2, Φώτσης 3 (1), Ούκιτς, Λάσμε 17, Μαυροκεφαλίδης 10, Διαμαντίδης 13 (2), Γκιστ 5 (1), Γιάνκοβιτς 8 (1), Ματσιούλις 9, Ράιτ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ: «Καταρχήν συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για τη νίκη. Υπάρχουν δύο πράγματα που πρέπει κατά τη γνώμη μου να σταθώ. Το ένα είναι τι έγινε αγωνιστικά. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε καλά, εμείς ήμασταν φοβερά νευρικοί, πολύ βιαστικοί και στην άμυνα, αλλά και στην επίθεση. Έτσι μοιραία, η επιθετική μας συγκομιδή ήταν πολύ χαμηλή, στους 65 πόντους ενώ ξέρουμε ότι ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να σκοράρει πολλούς πόντους. Εμείς βιαστήκαμε, στην επίθεση δεν είχαμε καλές επιλογές, δεν είχαμε υπομονή να δούμε τον ανοιχτό παίκτη, με αποτέλεσμα  αυτό να ευνοήσει τον τρόπο παιχνιδιού του Παναθηναϊκού. Από εκεί και πέρα υπάρχει και κάτι άλλο που όλοι εμείς που ασχολούμαστε με το μπάσκετ είμαστε μάρτυρες για ακόμη μια φορά του τι συνέβη. Ευτυχώς όπως ξέρετε οι δικοί μας πρόεδροι ούτε πετάνε χαρτονομίσματα, αλλά ούτε τραμπουκίζουν διαιτητές, αυτή τη στιγμή το σύστημα στην Ελλάδα με το δίδυμο διαιτητών, το τρίο Αναστόπουλος, Καρακατσούνης, Παναγιώτου, οι Καρακατσούνης, Παναγιώτου είχαν έρθει και στο πρώτο ματς πέρσι εδώ, στο μπρέικ του Παναθηναϊκού. Εκτός από πράγματα που πρώτη φορά βλέπω, όπως να χτυπάει η μπάλα καθαρά στο ταμπλό και να την κόβει ο Λάσμε ενώ έχει χτυπήσει η μπάλα στο ταμπλό, να δίνουν τρεις βολές και να μην ακουμπάει ο Περπέρογλου τον Ματσιούλις, εγώ θα τα αφήσω όλα αυτά τα πράγματα, έχουν γίνει πάρα πολλές φάσεις και δεν θέλω να επεκταθώ. Όποιος μπορεί να δει το βίντεο θα κάνει μια ανάλυση και θα καταλάβει τι γίνεται. Θέλω να πω το εξής, στα 8’’ βάζουμε καλάθι και κάνουμε τρία φάουλ που βάσει του κανονισμού κάθε επαφή, μόλις κάνεις επαφής στον αντίπαλο είναι αμέσως φάουλ. Εμείς κάναμε 2-3 φάουλ στον Διαμαντίδη μέχρι να πασάρει, κάναμε φάουλ στον Φώτση και τελικά οι διαιτητές έδωσαν φάουλ στα 2’’. Είναι η πρώτη φορά που το βλέπω αυτό στο ευρωπαϊκό μπάσκετ να συμβαίνει και για εμένα αυτό πιστοποιεί κάποια πράγματα. Δεν θέλω να επεκταθώ περισσότερο και να γίνω γραφικός, σας έχω πει ότι πάντα σεβόμαστε τον αντίπαλο και ότι σεβόμαστε τον αντίπαλο σημαίνει και τις συνθήκες διεξαγωγής του αγώνα. Ούτε τραμπουκισμούς στους διαιτητές, ούτε τίποτα. Πήρα τεχνική ποινή γιατί στην πρώτη φάση έκανε παρατήρηση, στην πρώτη φάση, ο κ. Αναστόπουλος στον Τόμιτς,  όταν είχε σηκωθεί όρθιος να καθίσει κάτω ενώ ο πάγκος του Παναθηναϊκού ήταν όλος όρθιος και στη δεύτερη φάση που διαμαρτυρήθηκα μου είπε κάθισε κάτω θα σου δώσω τεχνική ποινή αν δεν σταματήσεις να μιλάς και του είπα γιατί να σταματήσω να μιλάω και μου έδωσε τεχνική ποινή. Για εμένα αυτά τα πράγματα είναι, πρωτόγνωρα δεν είναι σίγουρα, αλλά είναι πράγματα που με στεναχωρούν και μας πόνεσαν σήμερα» είπε ο Έλληνας κόουτς.

Σε ερώτηση για την πέμπτη και τελευταία αναμέτρηση, ο Έλληνας τεχνικός είπε πως «είναι μια διεργασία που πρέπει να την κάνουμε. Θα μιλήσουμε πριν την προπόνηση, θα μιλήσουμε πολύ, θέλουμε να παίξουμε καλύτερα και φυσικά να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες μας εκεί για να κερδίσουμε. Έχουμε ακόμη μια ευκαιρία εκεί να κερδίσουμε. Ούτως ή  άλλως πριν λίγες ημέρες εκεί κερδίσαμε και ποτέ δεν έχουμε χάσει εύκολα. Πάντα τα ματς εκεί κρίνονται σε μια απόφαση, στο ένα σουτ. Θα φανεί. Ελπίζουμε να έχουμε ίδιες συνθήκες αν και αμφιβάλω».

Για τα γρήγορα φάουλ του Μάντζαρη και το γεγονός πως αποβλήθηκε με πέντε φάουλ, ο τεχνικός του Ολυμπιακού είπε πως «φάνηκαν οι εναλλακτικές που είχαμε νομίζω. Ο Μάντζαρης δεν έπαιξε ποτέ στο παιχνίδι. Το δεύτερο φάουλ που κάνει δεν υπάρχει. Είναι καθαρά βήματα του Λάσμε και μετά του δίνουν το δεύτερο φάουλ. Έπαιξε οκτώ λεπτά κάνοντας πέντε φάουλ. Βάλαμε άλλους παίκτες επάνω στον Διαμαντίδη, κανείς φυσικά δεν έχει την ίδια αμυντική ικανότητα με τον Μάντζαρη, αυτό».

Για την αντίδραση της ομάδας όταν μείωσε σε 43-49 στο τρίτο δεκάλεπτο. «Δεν έχω να κάνω κάποιο σχόλιο σε αυτό το πράγμα. Η δουλειά μας είναι να μπαίνουμε μέσα να παίζουμε. Το ότι ο Παναθηναϊκός στον αιφνιδιασμό σκόραρε δύο τρίποντα στη συνέχεια με Διαμαντίδη και Φώτση, δείχνουν την εμπειρία του Παναθηναϊκού και την ικανότητα. Τώρα εάν ο κόσμος ενθουσιάστηκε όταν μειώσαμε δεν μπορώ να το κρίνω. Εμείς έπρεπε να είμαστε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι μας».

Στο τέλος ο τεχνικός των Πειραιωτών είπε πως: «Έχει χάσει πολλές βολές ο Ολυμπιακός. Εμείς βιαζόμασταν να τελειώσουμε το ματς. Ο Παναθηναϊκός έχει μια αδυναμία στο να μαρκάρει όταν αμύνεται από μέσα προς τα έξω και εμείς με αυτό ακριβώς τον τρόπο παίξαμε στα δύο προηγούμενα παιχνίδια, αλλά σήμερα δεν είχαμε την υπομονή να το κάνουμε. Εγώ νομίζω ήμουν σαφής σε αυτά που είπα. Αυτό που μπορώ να πω εγώ είναι συγκεκριμένα. Εσείς μπορείτε να κάνετε την κριτική σας, υπάρχει το βίντεο του ματς που μπορείτε να το δείτε. Να δούμε τι υπάρχει. Το βίντεο πιστοποιεί κάποια πράγματα, αυτά που λέμε τόσο χρόνια στο ελληνικό μπάσκετ. Σεβόμαστε πάντα τον αντίπαλο, αν είναι καλύτερος δίνουμε το χέρι και πάντα δίνουμε το χέρι δηλαδή. Όταν είμαστε νευρικοί και αγχωμένοι, βεβαίως και είναι πρόβλημα. Βιαστήκαμε να κερδίσουμε το παιχνίδι. Νομίζω γενικά η νευρικότητα μας δεν είχε να κάνει μόνο με τους δύο αντιπάλους».


ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΛΒΕΡΤΗΣ: «Εμείς κάναμε αυτό που θέλαμε σήμερα, θέλαμε να φέρουμε τη σειρά πίσω στο ΟΑΚΑ. Είναι κάποιες στιγμές και στη ζωή και στον αθλητισμό που κάποια πράγματα μετράνε περισσότερο. Όπως η πίστη, ο αυτοσεβασμός και η προσπάθεια. Πραγματικά με μαχητική ψυχή. Τεχνικά δεν θέλω να σταθώ, δεν υπάρχει λόγος, σε 2-3 μέρες είναι το πέμπτο παιχνίδι. Θέλω να πω ένα ευχαριστώ στα παιδιά που ήρθαν και χθες στην προπόνηση αλλά και σήμερα στο ξενοδοχείο καθώς ήταν δίπλα μας στα δύσκολα. Αυτό είναι που μετράει, να είσαι εκεί στα δύσκολο και όταν ο άλλος χρειάζεται βοήθεια. Κάποια πράγματα είναι πιο σημαντική και από την τακτική και από όλα. Όταν πληγώνεται ο εγωισμός σου και διορθώνεις τα λάθη σου μπορείς να κερδίσεις. Η πίστη και η αυτοπεποίθηση μέτρησαν πάνω από όλα για να έρθει η σημερινή νίκη».

ΣΤΕΦΑΝ ΛΑΣΜΕ: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Και οι δύο ομάδες έπαιξαν πολύ σκληρά, ήταν δύσκολο παιχνίδι. Εμείς κάναμε ομαδική προσπάθεια, μας βοήθησαν παίκτες όπως ο Βλάντο Γιάνκοβιτς και πήραμε τη νίκη».

ΜΑΡΝΤΙ ΚΟΛΙΝΣ: «Δεν μπήκαμε στο παιχνίδι όπως θα θέλαμε. Δεν κυκλοφορήσαμε τη μπάλα σωστά όπως στα προηγούμενα παιχνίδια. Θα πρέπει να παίξουμε καλύτερα. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, δεν παίξαμε ομαδικά, κάναμε ατομικές προσπάθειες τόσο εγώ όσο και οι συμπαίκτες μου και γενικά δεν παίξαμε καθόλου καλά».

Highlights...
Photo Gallery... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157644692280198, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}