Skip to main content

Ξεμούδιασε ο Θρύλος…

Εξαιρετικό το πρώτο δείγμα του Ολυμπιακού της νέας σεζόν. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα επιβλήθηκε 78-41 της Ολίμπια Λιουμπλιάνας στο πρώτο της φετινό φιλικό και οι παίκτες είχαν την ευκαιρία να ξεμουδιάσουν από τη σκληρή προετοιμασία.

Εξαιρετικό το πρώτο δείγμα του Ολυμπιακού της νέας σεζόν. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα επιβλήθηκε 78-41 της Ολίμπια Λιουμπλιάνας στο πρώτο της φετινό φιλικό και οι παίκτες είχαν την ευκαιρία να ξεμουδιάσουν από τη σκληρή προετοιμασία.

Ντεμπούτο με τα «ερυθρόλευκα» οι Ντάρντεν, Χάντερ και Μουράτος. Επόμενο παιχνίδι για τον Ολυμπιακό την Τρίτη στις 21:00 ώρα Ελλάδος κόντρα στη Βενέτσια.

Η ομάδα μας άρχισε το παιχνίδι με τον Βασίλη Σπανούλη να πετυχαίνει το πρώτο καλάθι της νέας σεζόν. Οι «ερυθρόλευκοι» με εξαιρετική άμυνα κράτησαν στους 11 πόντους την Ολίμπια Λιουμπλιάνας  στο πρώτο δεκάλεπτο, την ίδια ώρα Πέτγουεϊ, Σπανούλης, Χάντερ και Λοτζέσκι έκαναν καλή δουλειά επιθετικά και έτσι το πρώτο δεκάλεπτο τελείωσε με τον Θρύλο μπροστά 24-11.

Ντάρντεν και Ντάνστον έδωσαν λύσεις επιθετικά στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο αρχηγός της ομάδας, Βασίλης Σπανούλης, συνέχισε σταθερά να μοιράζει ασίστ και να σκοράρει, Καββαδάς και Κατσίβελης έδωσαν βοήθειες και έτσι στο 19’ με καλάθι του Δημήτρη Κατσίβελη έγινε το 42-24 που ήταν ως εκείνη τη στιγμή η μεγαλύτερη διαφορά των Πειραιωτών στο ματς. Ο Βασίλης Σπανούλης φτάνοντας τους 14 πόντους έκανε το 44-24 που ήταν και το σκορ στο πρώτο ημίχρονο. 

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δοκίμασε σχήματα και πρόσωπα στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά ο ρυθμός δεν έπεσε. Οι Πειραιώτες συνέχισαν να αυξάνουν τη διαφορά με το τρίτο δεκάλεπτο να τελειώνει 65-37. Στην τελευταία περίοδο, όπως ήταν λογικό,  βγήκε η κούραση από τη σκληρή προετοιμασία, ο ρυθμός έπεσε επιθετικά, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» κράτησαν στους τέσσερις πόντους τους Σλοβένους με τον Ολυμπιακό να φτάνει στη νίκη με 78-41.

Δεκάλεπτα: 24-11, 44-24, 65-37, 78-41
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας):  Πέτγουεϊ 9 (1τριπ, 6ριμπ, 3ασ), Χάντερ 7 (6ριμπ), Ντάνστον 5 (4ριμπ), Σπανούλης 14 (4τριπ, 3ασ, 3ριμπ), Σλούκας 7  (2ασ, 2ριμπ), Μουράτος, Σίμονς 2 (1ριμπ), Λοτζέσκι 10 (2τριπ, 5ριμπ, 2ασ), Αγραβάνης 5 (1τριπ, 4ριμπ), Μάντζαρης 2 (1ασ), Καββαδάς 6 (2ριμπ), Κατσίβελης 4, Ντάρντεν 7 (3ριμπ, 3ασ).
Ολίμπια Λουμπλιάνας (Πίπαν): Μαρίνοβιτς 2, Χρόβατς, Σαλίν 9 (2), Ινόλοφ 7, Ρουπνιτς 6 (1), Μαρινέλι, Μαχκουβιτς, Κανάτσεβιτς 12 (1), Όμιτς 5.   

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ: «Όσον αφορά τη διάθεση το πρώτο δείγμα ήταν ικανοποιητικό. Νομίζω όμως ότι υπάρχει μια διαφορά δυναμικότητας όσον αφορά την Ολίμπια και τον Ολυμπιακό. Υπήρχε όμως μεγάλη διάθεση από τα παιδιά για να κάνουμε τα πράγματα στα οποία δουλεύουμε , αλλά φυσικά υπάρχουν και πολλά πράγματα που πρέπει να βελτιώσουμε».