Skip to main content

Ματ με τον Βαγγέλη

Ο Ολυμπιακός με τον Βαγγέλη Μάντζαρη και τον Ματ Λοτζέσκι να είναι οι κορυφαίοι επικράτησε 55-45 του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι της πρεμιέρας του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ο Ολυμπιακός με τον Βαγγέλη Μάντζαρη και τον Ματ Λοτζέσκι να είναι οι κορυφαίοι επικράτησε 55-45 του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι της πρεμιέρας του ελληνικού πρωταθλήματος.

Το παιχνίδι άρχισε με την ομάδα μας να σκοράρει πίσω από τα 6.75 με Μάντζαρη και Πρίντεζη για το 6-6. Στη συνέχεια οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν πίσω με 9-13, αλλά με σερί 7-0 κατάφεραν να προηγηθούν 16-13 στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Στη δεύτερη περίοδο το σερί έφτασε στο 10-0 και οι Back2Back Πρωταθλητές Ευρώπης προηγήθηκαν με 19-13. Μάλιστα η διαφορά έφτασε στη μεγαλύτερη τιμή της  (22-14) με καλάθι του Στράτου Περπέρογλου. Η έλλειψη συγκέντρωσης κόστισε στη συνέχεια μιας και τα πολλά χαμένα αμυντικά ριμπάουντ του Ολυμπιακού επέτρεψαν στον Παναθηναϊκό να επιστρέψει κάνοντας σερί 9-0 και να περάσει μπροστά. Ο Ματ Λοτζέσκι, όμως, έβαλε την ομάδα του μπροστά στο ημίχρονο με 29-27.

Με τον Γιώργο Πρίντεζη και πετυχαίνει εφτά συνεχόμενους πόντους στο πρώτο τετράλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός βρέθηκε μπροστά με 36-31 στο 24’. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα παίζοντας σπουδαία άμυνα και με τον Ματ Λοτζέσκι να συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε στο πρώτο ημίχρονο η διαφορά έφτασε το +9 (40-31) στο 28’. Το τρίτο δεκάλεπτο τελείωσε με τους Back2Back Πρωταθλητές Ευρώπης να είναι μπροστά με 44-36.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει τον έλεγχο του ματς και στο πρώτο πεντάλεπτο της τελευταίας περιόδου και συνέχισε να συντηρεί το προβάδισμα με 46-41. Ο Κώστας Σλούκας διατήρησε την ομάδα του μπροστά στο σκορ, ο Πέτγουεϊ με τρίποντο έκανε το 54-45 στο 39’ και ουσιαστικά έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό που επικράτησε 55-45.

Τα δεκάλεπτα:  16-13, 29-27, 44-36, 55-45
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας):  Πέτγουεϊ 3 (1), Σπανούλης 2, Μάντζαρης 7 (2), Περπέρογλου 3 (1), Πρίντεζης 12 (1), Σίμονς 2, Ντάνστον 3, Μπέγκιτς, Σλούκας 9 (1), Λοτζέσκι 14 (1),
Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης):  Κάρι 2, Διαμαντίδης  16 (2), Ούκιτς 1,  Λάσμε 2, Παππάς 6, Γκιστ, Μπατίστ 2, Ματσιούλις,  Φώτσης 5 (1), Μαυροκεφαλίδης 8, Μπράμος 3 (1),  


ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ: «Ο θάνατος του Φίλιππου Συρίγου επισκιάζει το παιχνίδι. Για όσους ασχολούμαστε με το μπάσκετ ήταν πολύ σημαντική παρουσία και από τις πιο σημαντικότερες των τελευταίων 40 ετών. Ήταν κακό παιχνίδι. Θύμισε λίγο εκείνο στο  που είχε γίνει στο Σπόρτιγκ. Ζητώ την κατανόησή σας. Η εικόνα του άδειου γηπέδου δεν αξίζει στο ελληνικό μπάσκετ. Είχαμε ένα καλό ματς. Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό. Υπήρχαν πολλά άστοχα σουτ. Είχαμε τεράστιο πρόβλημα στο πρώτο ημίχρονο. Ο Παναθηναϊκός είχε έντεκα επιθετικά και ήμασταν μπροστά ένα καλάθι . Είπαμε πως θέλουμε να ισορροπήσουμε αυτό το στοιχείο και το καταφέραμε σε έναν βαθμό».

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ: «Είμαι πολύ χαρούμενος που μετά την πολύμηνη απουσία μου είμαι και πάλι εδώ. Στο αγωνιστικό κομμάτι, όταν παίζεις τόσο καλή άμυνα και δέχεσαι 45 πόντους είναι δύσκολο να χάσεις, ειδικά  μέσα στο ΣΕΦ. Είναι αρχή ακόμα. Κρατάμε τη νίκη και κοιτάμε το σημαντικό παιχνίδι με τη Μάλαγα την Παρασκευή».

ΜΑΤ ΛΟΤΖΕΣΚΙ: «Νιώθω πολύ όμορφα. Χαίρομαι πάρα πολύ που βοήθησα την ομάδα μου να κερδίσει. Ήμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι και στα σαράντα λεπτά της αναμέτρησης. Η άμυνα μας ήταν εξαιρετική σε κάθε λεπτό του αγώνα και φτάσαμε στη νίκη».

ΑΡΓΥΡΗΣ ΠΕΔΟΥΛΑΚΗΣ:  «Ήταν ένα κακό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Εμείς δεν είχαμε ρυθμό, δεν είχαμε ανάσες, δεν ήμασταν έτοιμοι. Πρέπει και θα βρούμε ρυθμό μέσα από τα παιχνίδια και τις προπονήσεις. Κοιτάμε τον εαυτό μας, δεν ήμασταν καλοί κι αυτό θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε. Τα άστοχα σουτ είναι ένας λόγος για τα πολλά επιθετικά ριμπάουντ. Ένα από τα προβλήματά μας είναι ότι οι ψηλοί μας δεν είναι έτοιμοι από πλευράς φυσικής κατάστασης και δεν έχουν δεύτερα άλματα. Θα μου επιτρέψετε να πω σε έναν καλό φίλο καλό ταξίδι. Περισσότερα δεν θα πω γιατί ξέρω ότι δεν του αρέσουν τα πολλά λόγια».

ΛΟΥΚΑΣ ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΙΔΗΣ: ««Ήταν το πρώτο παιχνίδι μετά το κύπελλο. Είμαστε πολύ λίγο χρόνο μαζί. Πιστεύω θα δουλέψουμε καλύτερα και θα παρουσιαστούμε καλύτεροι στα επόμενα ματς. Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος. Κέρδισε καθαρά. Είχαμε κάποια προβλήματα».

Highlights...
Photo Gallely... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157636557781293, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}