Skip to main content

Πέρασε και από την Ελευσίνα…

Ο Θρύλος ήταν εντυπωσιακός και στην Ελευσίνα την οποία νίκησε με 101-63 εκτός έδρας και διεύρυνε στο 20-0 το σερί του σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο Θρύλος ήταν εντυπωσιακός και στην Ελευσίνα την οποία νίκησε με 101-63 εκτός έδρας και διεύρυνε στο 20-0 το σερί του σε όλες τις διοργανώσεις.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα από το πρώτο κιόλας δευτερόλεπτο έδειξε ποιος ήταν το αφεντικό στο παρκέ. Πρίντεζης και Μπέγκιτς κυριάρχησαν στις δύο ρακέτες και έτσι  ο Ολυμπιακός από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο κατάφερε να πάρει διψήφια διαφορά στο σκορ και να προηγηθεί με 28-13 στην έδρα της Ελευσίνας.

Κατσίβελης, Παπαπέτρου και Καββαδάς με την είσοδο τους στο δεύτερο δεκάλεπτο έβγαλαν ενέργεια στο παρκέ, προσέφεραν ουσία και θέαμα και έτσι οι Back2Back Πρωταθλητές Ευρώπης κατάφεραν να προηγηθούν με 57-32 στο ημίχρονο.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έκανε πολλές δοκιμές σ πρόσωπα και σχήματα, αλλά αυτό καθόλου δεν επηρέασε τον ρυθμό της ομάδας. Ο Πρίντεζης ήταν εξαιρετικός, το ίδιο και οι περισσότεροι παίκτες της ομάδας του Πειραιά και έτσι το τρίτο δεκάλεπτο βρήκε τον Θρύλο μπροστά με 77-46.

Ο ρυθμός της ομάδας δεν έπεσε ούτε στην τελευταία περίοδο. Ο Ολυμπιακός συνέχισε με το πόδι στο γκάζι, μέσω της άμυνας οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν πολλές φάσεις και στην επίθεση, πήραν εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό και έφτασαν στη νίκη με 101-63.

Τα δεκάλεπτα: 13-28, 32-57, 46-77, 63-101

Πανελευσινιακός (Σκαραφίγκας):  Νίκου 7 (1), Παπαμακάριος, Αράπης 8 (2), Ράιλι Ρος 10, Μελισσαράτος 12 (2), Τέρνερ 18, Μάντζαρης 4, Αβραμίδης 4, Χουχούμης.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Λο 5 (2ασ), Ντάνστον 2, Σπανούλης 3 (1τριπ, 4ασ), Περπέρογλου 11 (4ριμπ, 4ασ), Παπαπέτρου 15 (1τριπ,3ριμπ), Σλούκας 6, Λοτζέσκι 8 (5ριμπ), Μπέγκιτς 8 (7ριμπ), Πρίντεζης 24 (2τριπ, 10ριμπ), Μάντζαρης 6 (1), Καββαδάς 5, Κατσίβελης 8 (2).

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΑΡΑΦΙΓΚΑΣ: «Επειδή στους προπονητές και στις ομάδες δεν υπάρχουν δικαιολογίες για οτιδήποτε γίνει, θέλω να σταθώ σε ό,τι έχει να κάνει με τους  δικούς μου παίκτες και να πω πολλά συγχαρητήρια για το μυαλό και την προσπάθεια τους στο τρίτο δεκάλεπτο και ό,τι παρουσίασαν και βοήθησαν τον Ολυμπιακό να κάνει μια καλή προπόνηση. Από εκεί και πέρα δεν έχουμε να πούμε τίποτα για το παιχνίδι, για τον Ολυμπιακό μόνο καλά λόγια μπορούμε να πούμε, για τον κόουτς το ίδιο και παραπάνω. Έχει εντυπωσιάσει αυτή τη στιγμή. Εγώ δεν θα σταθώ στο παιχνίδι, θα γίνω λίγο κόλακας του κόουτς γιατί η αλήθεια πρέπει να λέγεται. Η ομάδα αυτή πουλάει το προϊόν αυτό απίστευτα και μπορεί και συνδυάζει εκπληκτικό θέαμα και αποτελέσματα και το κυριότερο από τη μεριά του προπονητή είναι πως η ομάδα του έχει υγεία μέσα στο γήπεδο  και οι παίκτες έχουν διακριτούς ρόλους που αυτό είναι πολύ δύσκολο σε μια τόσο μεγάλη ομάδα με τόσους καλούς παίκτες. Εύχομαι στον Ολυμπιακό και τον κόουτς να κατακτήσουν ό,τι έχουν βάλει στόχο».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΡΑΠΗΣ: «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για την εμφάνιση του σήμερα. Έχουμε ένα παιχνίδι μπροστά μας με τον Άρη που είναι πολύ σημαντικό για εμάς, θα πρέπει να είμαστε και ψυχολογικά και σωματικά έτοιμοι και ελπίζω η επόμενη αγωνιστική να μας βρει νικητές».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ: «Όπως είδατε όλοι, ο Πανελευσινιακός κοίταξε το επόμενο παιχνίδι του, εμείς κοιτάγαμε πράγματι το επόμενο παιχνίδι μας, αλλά επειδή υπήρχε και κόσμος που κοίταζε αυτό το ματς, έπρεπε να παίξουμε με την απαιτούμενη σοβαρότητα. Έτσι είχαμε την ευκαιρία να μοιράσουμε τον χρόνο, να παίξουν περισσότερο οι νέοι παίκτες μας σε ένα παιχνίδι ελεύθερο το οποίο τουλάχιστον είχε ωραίες φάσεις αφού δεν είχε ανταγωνισμό τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τον τελικό νικητή. Καλή συνέχεια στον κόουτς και τον Πανελευσινιακό και εμείς κοιτάμε τη συνέχεια της Πέμπτης και την Ευρωλίγκα. Ο Πρίντεζης νιώθει έναν πόνο στο κουτεπιέ, αλλά πιο συγκεκριμένη απάντηση θα έχουμε αύριο από τον γιατρό. Δεν νομίζω και θέλω να ελπίζω πως δεν είναι κάτι σοβαρό. Εμείς είμαστε στη διαδικασία επανένταξης κάποιων προσώπων καθώς μπήκε ο Σίμονς στην προπόνηση, πήρε χρόνο ο Παπαπέτρου και ο Καββαδάς και είμαστε σε μια διαδικασία μοιράσματος του χρόνου διαφορετικά από ό,τι στην Ευρωλίγκα».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΣΙΒΕΛΗΣ: «Το παιχνίδι απαιτούσε σήμερα συγκέντρωση από το πρώτο κιόλας δευτερόλεπτο ώστε να μην μπαίναμε σε περιπέτειες. Το καταφέραμε, πήραμε τη διαφορά και συνεχίσαμε έως το τέλος στον ίδιο ρυθμό. Τώρα η συνέχεια είναι απαιτητική, έχουμε το ματς με τη Σιένα και αυτό είναι που κοιτάμε».

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ: «Είμαι χαρούμενος για την ομάδα μας. Νικήσαμε και συνεχίζουμε. Για εμένα, είχαμε έναν τραυματισμό, τον ξεπέρασα και συνεχίζω. Οι 20 νίκες σερί είναι τιμητικό, προσπαθούμε να το συνεχίσουμε, αλλά θέλουμε να παίζουμε καλό μπάσκετ πάνω από όλα, να βελτιωνόμαστε και βγάζουμε αυτά που ακριβώς θέλουμε στο παρκέ».

Photo Gallely... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157638514398215, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}