Skip to main content

Στο χέρι του η πρόκριση παρά την ήττα

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 73-67 από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο ΣΕΦ, αλλά ο Πρωταθλητής Ευρώπης και Ελλάδος εξακολουθεί να κρατάει τύχη του στα χέρια του.

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 73-67 από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο ΣΕΦ, αλλά ο Πρωταθλητής Ευρώπης και Ελλάδος εξακολουθεί να κρατάει τύχη του στα χέρια του.
Οι «ερυθρόλευκοι» άρχισαν πάρα πολύ άσχημα το παιχνίδι και έτσι οι Ισραηλινοί κατάφεραν να προηγηθούν  με 21-13 στο πρώτο δεκάλεπτο με τους Πειραιώτες να είναι ιδιαίτερα νευρικοί και άστοχοι.

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα συνέχισαν να έχουν έλλειψη συγκέντρωσης κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι Ισραηλινοί και έστειλαν τη διαφορά στους 18 πόντους στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου (41-23).

Σπανούλης, Λο, Σλούκας και Άντιτς βγήκαν μπροστά στο δεύτερο ημίχρονο και με τον Σερμαντίνι να δείχνει τον δρόμο στην άμυνα ο Ολυμπιακός μείωσε το σκορ. Οι Πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδος πλησίασαν στους πέντε και στους τρεις πόντους, αλλά οι φιλοξενούμενοι με κάποια πολύ τυχερά σουτ κατάφεραν να διατηρήσουν το προβάδισμα και τελικά να φτάσουν στη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 13-21, 23-41, 49-56, 67-73

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 4, Λο 10, Άντιτς 7, Σπανούλης 19, Περπέρογλου 5, Σερμαντίνι 5, Σλούκας 7, Πάουελ 2, Γκετσεβίτσιους, Πέρκινς, Παπανικολάου 8,

Μακάμπι (Μπλατ): Λόγκαν 20 (4 τρ), Τζέιμς 9, Σμιθ 13 (3 τρ), Χίκμαν 16, Ροθ, Πνίνι 4, Μέντλεϊ 2, Οχαγιόν 8, Πλάνινιτς 1, Λάντεσμπεργκ,

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ: «Το σημερινό ματς έχει δύο όψεις. Το πρώτο ημίχρονο στην κυριολεξία το πετάξαμε. Ήμασταν απαράδεκτοι αμυντικά , είχαμε έλλειψη αυτοπεποίθησης και ήμασταν διστακτικοί στην επίθεση. Κάναμε πολλά λάθη και κακές επιλογές και γι’ αυτό βρεθήκαμε στο -18. Ήταν αναμφίβολα το χειρότερο φετινό ημίχρονο. Στο δεύτερο χωρίς να έχουμε καλύτερα ποσοστά, πήγαμε να ανατρέψουμε την κατάσταση κυρίως λόγω άμυνας. Τα μεγάλα σουτ όμως, ειδικά αυτό του Σμιθ από τα εννιά μέτρα, μας έκοψαν τα πόδια. Πριν από αυτό όμως είχαμε τρεις λάθος επιθετικές επιλογές για να φέρουμε το ματς στον πόντο. Δεν παίζουμε καλά αυτή την περίοδο, έχουν παίξει ρόλο οι τραυματισμοί και ότι αυτοί που παίζουν δεν έχουν ανάσες. Σήμερα, είχαμε την ατυχία με τον Πάουελ. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όσους έπαιξαν στο δεύτερο ημίχρονο για την προσπάθεια αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι σε αυτό το επίπεδο το ένα ημίχρονο δεν φτάνει. Πετύχαμε την Μακάμπι σε καλό μομέντουμ, έπαιξε καλά αλλά γι’ αυτό είμαστε και εμείς υπεύθυνοι. Είχαμε λάθος φιλοσοφία στο πρώτο ημίχρονο. Με δύο νίκες είμαστε στους οκτώ αλλά πρέπει να διώξουμε το στρες από πάνω μας. Να γυρίσει και ο Πρίντεζης που είναι πολύ σημαντικός για μας. Εμείς τα κάναμε χάλια, εμείς θα τα διορθώσουμε. Το κοινό μας στηρίζει αλλά όταν παίζουμε στο Σεφ έχουμε υπερβολική πίεση. Τα παιδιά δεν είναι έτοιμα να διαχειριστούν την περυσινή επιτυχία και φαίνεται από το ότι εκτός έχουμε καλύτερο ρεκόρ. Θα πρέπει και αυτό να το αντιμετωπίσουμε καλύτερα».

ΝΤΕΙΒΙΝΤ ΜΠΛΑΤ: «Ήταν μία σπουδαία νίκη για την ομάδα μας. Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα με μεγάλη ποιότητα, είναι οι πρωταθλητές Ευρώπης και έχει βαθύ ρόστερ. Το να κερδίσεις εδώ είναι κάτι σημαντικό. Το "κλειδί" στο ματς ήταν το πρώτο ημίχρονο, όπου ήμασταν πάρα πολύ καλοί. Στο δεύτερο πίεσε ο Ολυμπιακός, αλλά κρατηθήκαμε όρθιοι, όπως οι πυγμάχοι. Βρεθήκαμε κοντά να πέσουμε, όμως κρατηθήκαμε στα πόδια μας. Να κερδίζεις ένα ματς απέναντι στον Ολυμπιακό δεν είναι κάτι εύκολο, οπότε κάποια  σπέσιαλ πράγματα πρέπει να γίνουν. Τα σουτ του Λόγκαν που μπήκαν ή του Σμιθ. Αν δεν είχε μπει το καλάθι του Σμιθ μπορεί το αποτέλεσμα να ήταν διαφορετικό. Τώρα η κατάσταση μας είναι καλή, αλλά η δουλειά δεν έχει γίνει.  Θα πρέπει να κερδίσουμε την Μπεσίκτας στο σπίτι μας για να φτάσουμε κοντά σε ένα από τα σπουδαιότερα come-back που έχει κάνει ομάδα στην Ευρωλίγκα. Αυτό δεν γίνεται αυτόματα και υπενθυμίζω ότι θα πρέπει να έχουμε την ίδια αφοσίωση, όπως είχαμε στα τελευταία πέντε παιχνίδια μας. Δεν παίζαμε τόσο άσχημα στον πρώτο γύρο. Χάσαμε κάποια ματς στο τέλος, δεν ήμασταν τόσο κακοί. Επιστρέψαμε σε κάποιες άμυνες, τις οποίες συνηθίζαμε να κάνουμε και δεν τις κάναμε. Τέλος, κάναμε πιο κοντό το σχήμα μας. Αν κερδίζεις μία, κερδίζεις δύο έχεις το momentum και αυτό είναι πολύ σημαντικό σε μία τόσο μεγάλη σειρά, με 14 παιχνίδια. Αν δεν ήταν τόσα τα ματς θα ερχόμασταν στην Ελλάδα τώρα μόνο για να φάμε σουβλάκι! Το νέο σύστημα της Ευρωλίγκας το αγαπώ, είναι σπουδαίο σύστημα για τους προπονητές για τους παίκτες και για όλους μπορώ να πω. Στον όμιλο μας υπάρχουν έξι ομάδες που είναι πολύ δυνατές. Να ρωτήσω κάτι. Πώς είναι ο Άρης και η Θεσσαλονίκη; Μου έχει λείψει. Είναι πολύ καλός προπονητής και ελπίζω να τα πάει καλά. Εξαιρετική επιλογή». 

Highlights...
Photo Gallely... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157633100174727, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}