Skip to main content

Ήττα στην πρεμιέρα

Με το αριστερό ξεκίνησε ο Ολυμπιακός τις φετινές ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις. Στην πρεμιέρα της φετινής Ευρωλίγκα οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν στο Μπιλμπάο από την τοπική ομάδα με 76-61.

Με το αριστερό ξεκίνησε ο Ολυμπιακός τις φετινές ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις. Στην πρεμιέρα της φετινής Ευρωλίγκα οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν στο Μπιλμπάο από την τοπική ομάδα με 76-61.

Οι παίκτες του Ίβκοβιτς ξεκίνησαν μουδιασμένα το παιχνίδι και όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια οι τραυματισμοί των Κέσελι, Άντιτς και Παπαδόπουλου την τελευταία στιγμή αποδείχθηκαν καθοριστικοί.

Η ισπανική ομάδα είχε μεγαλύτερη συγκέντρωση και χτύπησε κοντά στο καλάθι με τους Μπάνιτς και Φίσερ, την ίδια στιγμή που οι παίκτες του Ολυμπιακού ήταν πολύ άστοχοι. Η Μπιλμπάο είχε τον έλεγχο του αγώνα ως το τέλος κι έφτασε στη νίκη με 76-61, παρότι οι «ερυθρόλευκοι» είχαν βρεθεί πιο κοντά στο σκορ στην αρχή της τέταρτης περιόδου. Αυτή η διαφορά των 15 πόντων ίσως να είναι χειρότερη από την ήττα.

Δεκάλεπτα: 18-11, 37-31, 60-49, 76-61
Μπιλμπάο (Κατσικάρης) : Φίσερ 2, Τζάκσον 11, Χαμπλ 2, Μπάνιτς 22, Μουμπρού 4, Στέβιτς, Ερβέλ, Λόπεθ, Βασιλειάδης 9, Γκριμάου 7, Μπλουμς 3, Φίσερ Ντ' Ορ 16.
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Παπανικολάου 2, Σπανούλης 9 , Μάντζαρης 2, Άντιτς 4, Γλυνιαδάκης, Χάινς 14 , Χάουαρντ 2, Παπαδόπουλος 5 , Γκετσεβίτσιους 15, Πρίντεζης 4 , Σλούκας, Κατσίβελης 4.


ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ: Ήταν ένα σκληρό παιχνίδι. Το πρώτο δύσκολο για την ομάδα μου που έχει πολλούς νέους παίκτες. Η Μπιλμπάο ήταν καλύτερη ομάδα σήμερα και σίγουρα άξιζε τη νίκη. Εμείς παίξαμε με θέληση και ενέργεια, κυρίως στο πρώτο μισό, αλλά είναι φανερό ότι χρειαζόμαστε εμπειρία. Αυτό φάνηκε περισσότερο στο δεύτερο ημίχρονο που δεχθήκαμε πολλά εύκολα καλάθια. Για μας ήταν σίγουρα δυσκολία ότι πριν το παιχνίδι δεν ξέραμε αν θα έχουμε τον Άντιτς και τον Κέσελι. Ελπίζω ότι κι αυτοί όπως και οι Πελεκάνος, Λούκας θα είναι πολύ σύντομα σε θέση να παίξουν. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και να προετοιμάσουμε τώρα το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

Θέλω να συγχαρώ την Μπιλμπάο και τον κόουτς Κατσικάρη για την περσινή σπουδαία χρονιά.

ΚΑΪΛ ΧΑΪΝΣ: Είμαστε νέα ομάδα και το ξέραμε από την προετοιμασία. Πρέπει να έχουμε υπομονή. Κάναμε πολλά λάθη, βασικά λάθη και δεν είναι δικαιολογία το γεγονός ότι δεν είχαμε πολλά παιχνίδια στα πόδια μας.

Ήρθαμε για να κερδίσουμε και σίγουρα δεν είμαστε καθόλου χαρούμενοι μ’ αυτή την εμφάνιση. Πρέπει να μάθουμε απ’ αυτό το παιχνίδι και δεν πρέπει να κάνουμε τα ίδια λάθη. Αυτό είναι το κλειδί για μας. Θα κάνουμε πολλά λάθη στη διάρκεια της σεζόν, αλλά θα πρέπει να μαθαίνουμε απ’ αυτά.

ΦΩΤΗΣ ΚΑΤΣΙΚΑΡΗΣ: Δε χρειάζεται να πω ότι είναι πολύ σημαντικό να ξεκινάς την Ευρωλίγκα με μια νίκη απέναντι σε μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός. Είχαμε τεράστια υπομονή και παίξαμε καλή άμυνα στα μεγαλύτερα διαστήματα του παιχνιδιού. Το πιο σημαντικό ήταν ότι κάναμε καλή δουλειά στον Λάζαρο και τον Βασίλη που είναι δυο παίκτες που μπορούν να σου δημιουργήσουν τεράστιο πρόβλημα με το ταλέντο και την εμπειρία που έχουν.

•    Ο Πέρο Άντιτς τραυματίστηκε στο μεγάλο δάχτυλο του δεξιού του ποδιού παραμονές του αγώνα και αγωνίστηκε με ένεση, όπως και ο Λάζαρος Παπαδόπουλος που είχε ενοχλήσεις στη μέση. Αντίθετα, ο Μάρκο Κέσελι που είχε πρόβλημα με τον ώμο του έμεινε εκτός δωδεκάδας.

{myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157628428955195, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}