Skip to main content

Ήττα με έντονα παράπονα

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 81-78 στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος από τον Παναθηναϊκό με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν έντονα παράπονα από τη διαιτησία του αγώνα.

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 81-78 στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος από τον Παναθηναϊκό με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν έντονα παράπονα από τη διαιτησία του αγώνα.

Οι Πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδος δεν άρχισαν καλά το παιχνίδι με αποτέλεσμα να βρεθούν πίσω στο σκορ στο πρώτο δεκάλεπτο με 23-15. Άντιτς και Σλούκας με την είσοδο τους άλλαξαν την ροή του αγώνα, οι Πειραιώτες μείωσαν αλλά ήταν αρκετά άστοχοι πίσω από τα 6.75 και έτσι το ημίχρονο τελείωσε με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα στο -11 (41-30).
Στην τρίτη περίοδο οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν για τη μεγάλη ανατροπή, αλλά κάθε φορά που πλησίαζαν στο σκορ, οι αντίπαλοι τους ξέφευγαν με συνεχόμενες βολές. Με τρίποντο του Σλούκα ο Ολυμπιακός προσπέρασε για πρώτη φορά στο παιχνίδι (72-71), αλλά δεν κράτησε το προβάδισμα με αποτέλεσμα να ηττηθεί με 81-78 έχοντας έντονα παράπονα από τους διαιτητές της αναμέτρησης.

Τα δεκάλεπτα: 15-23, 30-41, 53-62, 78-81.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 8, Λο 15(1), Άντιτς 17 (4), Σπανούλης (2), Περπέρογλου 2, Σερμαντίνι 4, Σλούκας 10(2), Παπανικολάου 2, Πάουελ 2, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης 6(1).

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης 6, Μπράμος, Σκορδίλης, Ματσιούλης 3(1), Καπόνο 8, Ούκιτς 18(3), Λάσμε 16, Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 19 (1), Γκιστ 11(2), Μπανκς.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ: «Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό. Έκανε πραγματικά καλό παιχνίδι. Θα μιλήσουμε για το τι συνέβη αγωνιστικά, αλλά και τι γυρω γύρω. Προφανώς θα καταδικάσουμε όσα έγιναν και είχαν ως αποτέλεσμα να καταλήξει το παιχνίδι σε παρωδία. Θα σας πω κάτι που είναι 100% αληθινό. Έσκασε φωτοβολίδα στο κεφάλι του Χάινς, η οποία τον ξάπλωσε κάτω. Μπήκε ζαλισμένος και ημιλυπόθημος. Διαπίστωσα σοκ στην ομάδα και αυτό μεταφράστηκε στο πως μπήκαμε αναποφάσιστοι, διστακτικοί και φοβισμένοι. Μας επηρέασε και αυτό είναι ανθρώπινο και λογικό. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε καλά. Εμείς γυρίσαμε το παιχνίδι χωρίς καλή απόδοση. Σε κάποια καθοριστικά σημεία όπως 2 τρίποντα του Παναθηναϊκού υπό πίεση μας επηρέασαν ψυχολογικά. Είχαμε τύχη και τελικά κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Μέσα σε όλα αυτά, μέσα στο κλίμα τρομοκρατίας στο μπάσκετ και στην κοινωνία μας, μετά από επίθεση του προέδρου του Παναθηναϊκού στα αποδυτήρια του ΣΕΦ, το κλίμα ήταν καταπληκτικό, επιτέθηκε μετά και στον Πηλοΐδη. Ο Κορομηλάς έλειπε από το σπίτι γιατί απειλείται... Ήταν όρθιος και απειλούσε τους διαιτητές. Αναρωτιέμαι κάτω από αυτές συνθήκες πώς μπορεί να γίνει νορμαλ παιχνίδι. Δεν είναι φυσιολογικά όλα αυτά. Αυτά που έγιναν πρέπει να μας προβληματίσουν. Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό και καλή συνέχεια. Τις σχέσεις αθλητών-προπονητών όλοι τις ξέρουν, δεν έχουν κανένα πρόβλημα. Η αντιπαλότητα είναι μόνο στα 40 λεπτά του αγώνα. Μπορεί να ζητάτε από εμάς τους προπονητές να πάρουμε μια απόφαση, εμείς είμαστε εργαζόμενοι. Οι κεφαλές πρέπει να το κάνουν... Έδωσαν το παράδειγμα και υποδέχθηκαν τον κ. Γιαννακόπουλο. Όταν μπήκε ο Χάινς ζαλισμένος κανονικά δεν έπρεπε να κατεβάσουμε την ομάδα. Πιστεύετε ότι ο Παναθηναϊκός θα συναινούσε; Θα μπορούσε να του είχε βγάλει το μάτι. Θα μπορούσαμε να πούμε δεν κατεβαίνουμε. Όλοι εμείς εδώ θεωρούμε ο κάθε ένας από την πλευρά μας ότι την λύση θα την δώσουν οι προπονητές ή οι παίκτες; Εμείς είμαστε εργαζόμενοι. Ομοσπονδία ή ΕΣΑΚΕ είναι αρμόδιοι. Ζούμε από αυτό. Όλους μας συμφέρει να υπάρχει ομαλότητα... Εδώ όμως ξεφεύγει... Το θέμα είναι κοινωνικό. Οι συναθροίσεις δημιουργούν εξεγέρσεις... Και στους επισήμους είδα επεισόδια. Πρέπει να γράφεται αυτό που συμβαίνει... Δεν θα σας συστήσω πώς θα κάνετε την δουλειά σας. Γιατί δεν γράφετε ποιος δημιουργεί την βία; Είναι τόσα πολλά αυτά που συμβαίνουν... Οι συμπεριφορές μεταξύ μας πρέπει να είναι σε επίπεδα ήθους και σεβασμού. Δεν μπορείς σε ένα παιχνίδι που περιμένει όλη η Ελλάδα να πάρω εγώ την απόφαση να μην κατέβει η ομάδα; .Το αγωνιστικό δυστυχώς περνάει σε δεύτερη μοίρα... Θα έλεγα όταν για εμάς υπήρχε το κακό ξεκίνημα... Από εκεί και πέρα ο Παναθηναϊκός έκανε μεγάλη διαφορά στα ριμπάουντ και εμείς κάναμε πολλά λάθη. Το παιχνίδι μας ήταν διστακτικό και αναποφάσιστο. Χάσαμε πολλά ανοικτά σουτ. Το ποσοστό ήταν κακό. Όταν ισορροπήσαμε, κυκλοφορήσαμε την μπάλα και περάσαμε μπροστά. Τα ποσοστά δεν ήταν καλά, υπήρχε διαφορά στα ριμπάουντ και φυσικά στις ελεύθερες βολές. οι Σπανούλης και Λο είχαν 2 βολές και ο Διαμαντίδης 12».

ΕΙΣΙ ΛΟ: «Μάρκαρα τον Διαμαντίδη και ένιωθα ότι δεν με άφηναν να τον ακουμπήσω καν. Είδα τον φόβο στα μάτια των διαιτητών. Σε ορισμένες φάσεις που μάρκαρα τον Διαμαντίδη, ένιωθα πως δεν μπορούσα καν να τον ακουμπήσω. Πρόκειται για έναν τεράστιο παίκτη που έχει κατακτήσει δεκάδες τίτλους, αυτό δεν αμφισβητείται και σήμερα με τον Ούκιτς έκαναν καταπληκτικό παιχνίδι, αλλά οι διαιτητές δεν μας επέτρεψαν να βρούμε ρυθμό. Χρεώθηκε με φάουλ ο Πάουελ, ο Χάινς, εγώ, με αποτέλεσμα να πέσει όλη η πίεση στον Βασίλη (Σπανούλη) και Στράτο (Περπέρογλου). Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Συνεχίζουμε γιατί έχουμε μπροστά μας δύο στόχους».

Highlights...
Photo Gallely... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157632802039407, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}