Skip to main content

Νίκη στο ΟΑΚΑ και «ερυθρόλευκο» προβάδισμα

Ο Ολυμπιακός νίκησε 69-64 στο ΟΑΚΑ τον Παναθηναϊκό και απέχει πλέον μια νίκη από την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Την Κυριακή (1/7) στο ΣΕΦ το τέταρτο παιχνίδι της σειράς των τελικών.

Ο Ολυμπιακός νίκησε 69-64 στο ΟΑΚΑ τον Παναθηναϊκό και απέχει πλέον μια νίκη από την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Την Κυριακή (1/7) στο ΣΕΦ το τέταρτο παιχνίδι της σειράς των τελικών.

Η ομάδα μας άρχισε καλά το παιχνίδι με τους Πρίντεζη και Λοτζέσκι να οδηγούν τους «ερυθρόλευκους» επιθετικά και έτσι ο Θρύλος να προηγείται 4-12. Οι Πειραιώτες διατήρησαν το προβάδισμα σε όλη την πρώτη περίοδο και προηγήθηκαν με 15-21.
Περπέρογλου και Πέτγουεϊ με την είσοδο τους στο παρκέ έδωσαν μεγάλες βοήθειες και έτσι ο Ολυμπιακός διατήρησε το προβάδισμα στο σκορ και η διαφορά άρχισε να πλησιάζει τα διψήφια επίπεδα με το ημίχρονο να τελειώνει 28-36 υπέρ του Θρύλου.

Στην τρίτη περίοδο ο Ολυμπιακός συνέχισε να παίζει καλή άμυνα, η επίθεση λειτουργούσε υποδειγματικά με σωστές επιλογές και έτσι η διαφορά έφτασε έως τους 16 πόντους (40-56) με κάρφωμα του Μπρεντ Πέτγουεϊ στο 30’.

Στην τελευταία περίοδο κάποιες λάθος επιλογές στην επίθεση και η έλλειψη συγκέντρωσης στην άμυνα επέτρεψαν στον Παναθηναϊκό να μειώσει σε 60-64 στο 39’, αλλά οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα έδειξαν χαρακτήρα στο τέλος και έφτασαν στη νίκη με 69-64.

Δεκάλεπτα: 15-21, 28-36, 40-56, 64-69
Παναθηναϊκός (Αλβέρτης): Μπράμος 6 (2), Κάρι, Φώτσης 2, Ούκιτς, Λάσμε 16, Μαυροκεφαλίδης 2, Διαμαντίδης 18 (2), Γκιστ 8, Ματσιούλις 8, Ράιτ 4.
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 12 (2), Ντάνστον 6, Σπανούλης 14 (1), Περπέρογλου 2, Σλούκας, Κόλινς 4, Σίμονς 2, Λοτζέσκι 8 (2), Πρίντεζης 13, Μάντζαρης 8 (2).

ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΛΒΕΡΤΗΣ: «Ο Ολυμπιακός έπαιξε πολύ καλύτερα για 30 λεπτά. Εμείς μπήκαμε πολύ αργά στο παιχνίδι. Στο τέταρτο δεκάλεπτο παίξαμε όπως έπρεπε, αλλά δεν έφτανε. Πρέπει σε τέτοια ματς να είσαι ψυχολογικά έτοιμος από πριν το τζάμπολ. Εμείς πρέπει να πάμε να παλέψουμε στο ΣΕΦ για να γυρίσουμε εδώ τη σειρά των παιχνιδιών. Πρέπει να είμαστε πολύ καλύτεροι από ό,τι στα προηγούμενα παιχνίδια για να τα καταφέρουμε. Επιθετικά μπορούμε να παίξουμε λίγο καλύτερα. Πρέπει να παίξουμε λίγο πιο απελευθερωμένα και να έχουμε καλύτερα ποσοστά από ό,τι μέχρι στιγμής» είπε αρχικά ο κόουτς των «πρασίνων» και στη συνέχεια τόνισε πως «περιμένω από όλους κάτι παραπάνω και ειδικά από παιδιά που έχουν αποδείξει ότι μπορούν να προσφέρουν περισσότερα. Ο καθένας παίρνει το χρόνο του βάσει την απόδοσή του. Δεν είναι θέμα πίεσης. Τόσα χρόνια με αυτή την πίεση ζούμε και πρέπει να μάθεις να ζεις και να αντεπεξέρχεσαι σε αυτές τις συνθήκες.  Είναι θέμα δουλειάς του μυαλού και αυτοσυγκέντρωσης. Οφείλεις να αντιδράσεις και να πας να παίξεις όσο πιο έτοιμος γίνεται».


ΜΑΙΚΛ ΜΠΡΑΜΟΣ: «Ο Ολυμπιακός ξέφυγε με μεγάλη διαφορά, εμείς προσπαθήσαμε να μειώσουμε, αλλά δεν τα καταφέραμε. Είναι 2-1 το σκορ, δεν έχω να πω κάτι περισσότερο. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο στο ΣΕΦ».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ: «Νομίζω ότι ελέγξαμε το παιχνίδι σε όλη τη διάρκειά του. Αν εξαιρέσουμε το ξεκίνημα ήμασταν πάντα μπροστά στο σκορ. Κάναμε ένα πολύ καλό αμυντικό παιχνίδι κι επιθετικά κάναμε αυτό που έπρεπε βάσει των δυνατοτήτων μας και τις αδυναμίες του Παναθηναϊκού. Ο Παναθηναϊκός μάς πίεσε στο τέλος, αλλά είχαμε τον τρόπο να κερδίσουμε. Ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι, με εξαίρεση τα χαμένα ριμπάουντ, γιατί ο Παναθηναϊκός είναι έμπειρη ομάδα και δεν τα παρατά. Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο μας και δεν πρέπει να μας ξεγελά το 2-1. Πρέπει να δουλέψουμε στο τακτικό και το ψυχολογικό κομμάτι. Κανείς από τη δική μας ομάδα δεν υποτιμά τον Παναθηναϊκό και την ποιότητα των παικτών του. Η προσέγγισή μας θα είναι με σεβασμό στον αντίπαλο. Δεν νιώθουμε άτρωτοι στο ΣΕΦ. Η ατμόσφαιρα στο γήπεδό μας θα μας βοηθήσει σίγουρα, αλλά δεν θα κρίνουν το ματς οι 10-15 χιλιάδες κόσμου, αλλά οι παίκτες».

Σε ερώτηση για το εάν φοβήθηκε κάποια στιγμή στο ματς, απάντησε πως:  «όταν κάνεις αυτή τη δουλειά δεν μπορείς να έχεις φόβο. Ο Παναθηναϊκός είχε χτίσει μια αυτοκρατορία με μεγάλες ομάδες και για διαφόρους λόγους εδώ πέρα ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να κερδίσει. Σήμερα δεν φοβηθήκαμε ποτέ, ούτε κανείς από τον πάγκο μας ούτε από τους παίκτες. Ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει την τελευταία τριετία ότι δεν φοβάται».

Για τα λάθη που έκαναν οι παίκτες του τα τελευταία λεπτά: «Εμείς δεν επιτεθήκαμε, κρατούσαμε πολύ την μπάλα. Για τον Κόλινς θέλαμε ένα μεγαλύτερο κορμί για τα ριμπάουντ κι όταν πηγαίνει η μπάλα στη ρακέτα»

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ: «Σίγουρα ήταν μια μεγάλη νίκη. Ο Παναθηναϊκός ήταν για ένα μεγάλο σερί αγώνων σε τελικούς πλέι οφ στο ΟΑΚΑ. Πανηγυρίζουμε για σήμερα, αλλά από αύριο τα κεφάλια κάτω και πάμε να σηκώσουμε την κούπα στην έδρα μας. Το καθαρό μυαλό ήταν σημαντικός παράγοντας. Παίξαμε τρομερή άμυνα, είχαμε σωστές επιθέσεις, κάναμε σωστά σουτ και όταν μπορέσαμε τρέξαμε, δείξαμε χαρακτήρα στο τέλος και τα καταφέραμε. Όταν έχεις να κερδίσεις στο ΟΑΚΑ 25 παιχνίδια, ίσως εκείνη την ώρα να μπορεί να το σκεφτείς λίγο, αλλά όλοι δείξαμε χαρακτήρα και πήραμε τη νίκη. Για να είναι άστοχος ο Παναθηναϊκός κάτι κάνουμε και εμείς σωστά και κερδίσαμε».

ΜΑΤ ΛΟΤΖΕΣΚΙ: «Ο τρόπος που αρχίσαμε το παιχνίδι ήταν το “κλειδί”. Είχαμε συγκέντρωση, κυκλοφορήσαμε σωστά τη μπάλα στην επίθεση, παίξαμε καλή άμυνα, είχαμε ενέργεια, βάλαμε τα ελεύθερα σουτ και πήρα μια μεγάλη διαφορά. Στο τέταρτο δεκάλεπτο περιμέναμε πως ο Παναθηναϊκός θα αντιδρούσε, καταφέραμε να σταματήσουμε την αντεπίθεση τους και πήραμε τη νίκη. Ο κόσμος είναι αυτός που μας δίνει ενέργεια στο ΣΕΦ, θέλουμε ακόμη μια νίκη και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τα καταφέρουμε. Θεωρώ πως τόσο ο κόσμος όσο και εμείς που έχουμε κάνει μια καλή χρονιά, αξίζουμε το πρωτάθλημα».

Photo Gallery... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157644692271138, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}