Skip to main content

Μια νίκη μακριά από το πρωτάθλημα

Έπαιξε ως πρωταθλητής Ευρώπης, έπαιξε με θρυλικό πάθος, έπαιξε με καρδιά κι έκανε το 2-1. Ο Ολυμπιακός επικράτησε του Παναθηναϊκού 84-72 και βρίσκεται πλέον μια νίκη μακριά από την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδας.

Έπαιξε ως πρωταθλητής Ευρώπης, έπαιξε με θρυλικό πάθος, έπαιξε με καρδιά κι έκανε το 2-1. Ο Ολυμπιακός επικράτησε του Παναθηναϊκού 84-72 και βρίσκεται πλέον μια νίκη μακριά από την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδας.

Οι «ερυθρόλευκοι» του Ντούσαν Ίβκοβιτς πήραν ώθηση και ρυθμό από τον υπέροχο κόσμο που γέμισε κάθε γωνιά του γηπέδου κι έδειξαν από το ξεκίνημα τις ορέξεις τους. Ο Μάρκο Κέσελ άρχισε να… πυροβολεί έξω από τη γραμμή του τριπόντου, ο Ολυμπιακός πήρε από το ξεκίνημα διαφορά ασφαλείας και δεν την έχασε ως το τέλος.

Ο «Ντούντα» άλλαξε συστήματα και παίκτες αλλά κανείς από τους παίκτες του δεν υστέρησε βάζοντας το λιθαράκι για τη δεύτερη νίκη στους τελικούς.

Ακόμα κι όταν ο Παναθηναϊκός μείωσε στους οχτώ στα μέσα της τρίτης περιόδου, μίλησε ο αρχηγός Βασίλης Σπανούλης και γρήγορα η τάξη αποκαταστάθηκε. Η διαφορά ανέβηκε ακόμα και στους 23 πόντους με τους Πειραιώτες να πατάνε φρένο στα τελευταία πέντε λεπτά επιτρέποντας στον Παναθηναϊκό να μειώσει τελικά στους δώδεκα.

Δεκάλεπτα: 29-18, 53-35, 69-51, 84-72
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 6 (2κλ.), Λο 9 (1), Άντιτς 7 (1), Σπανούλης 15 (1 τριπ., 4ασ.),Ντόρσεϊ 2 (9 ριμπ. 1αμ., 8 επ.), Κέσελ 10 (1), Γκετσεβίτσιους 6 (2), Πρίντεζης 16 (2), Παπανικολάου 6 (2 τριπ., 5 ριμπ. 4κλ.), Μάντζαρης 5 (1 τριπ., 4 ριμπ., 2 κλ.), Σλούκας 2.
Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς 3, Περπέρογλου 9 (5ριμπ., 1 τριπ.), Μπατίστ 12, Λόγκαν 9 (1), Σάτο, Τσαρτσαρής 7 (1), Διαμαντίδης 12 (1), Βουγιούκας 3, Καλάθης 2, Σμιθ, Καϊμακόγλου 9 (1), Γιασικεβίτσιους 6.

ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ: «Κάθε παιχνίδι σε αυτή την σειρά ήταν πολύ διαφορετικό. Το πρώτο που είχαμε κερδίσει ήταν πιο ελεγχόμενο και είχαμε πετύχει μόνο 9 πόντους στο τρανσίσιον σε όλο το ματς. Σήμερα πετύχαμε 17. Θέλαμε να επιβάλλουμε έναν ανώτερο ρυθμό και το πετύχαμε στο πρώτο μέρος. Είχαμε τον απόλυτο έλεγχο ριμπάουντ, κάναμε 3 λάθη και μοιράσαμε 10 ασίστ. Στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου ο αγώνας έμοιαζε με το ματς του 2ου γύρου κανονικής περιόδου. Κάναμε λάθη και χάσαμε ριμπάουντ. Και όταν παίζεις κόντρα σε μια τόσο καλή ομάδα όσο είναι ο Παναθηναϊκός δεν επιτρέπεται να χαλαρώνεις στιγμή. Κερδίσαμε δίκαια και τώρα θέλει πάρα πολύ μεγάλη προσοχή. Θεωρώ πως είμαστε λίγο πιο κοντά στο να κερδίσουμε το πρωτάθλημα.

Ο βασικός παράγοντας ήταν ότι είμαστε νεότερη ομάδα, που ήθελε και μπορούσε να παίξει σε ανώτερο ρυθμό. Σίγουρα στο ΟΑΚΑ δεν μπορούμε να παίξουμε έτσι. Σήμερα είχαμε τον έλεγχο και πήραμε βοήθεια από τον Λο. Στα προηγούμενα ματς είχαμε τον Μάντζαρη και τον Κατσίβελη και είναι δύσκολο να κοουτσάρεις γιατί πρόκειται για νέα παιδιά που έπρεπε να σταματήσουν έμπειρους παίκτες όπως είναι οι Διαμαντίδης και Γιασικεβίτσιους».

ΚΑΪΛ  ΧΑΪΝΣ: "Παίξαμε καλά, αλλά πρέπει να συγκεντρωθούμε άμεσα στο επόμενο παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός δεν πρέπει να ξαναγυρίσει στο ΣΕΦ. Είναι έμπειρη ομάδα και αν χρειαστεί πέμπτο παιχνίδι θα είναι ακόμα πιο επικίνδυνη.
Κάναμε σχεδόν τέλειο ματς σε άμυνα και επίθεση. Παίξαμε σε πολύ υψηλό επίπεδο, πετύχαμε εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό και τους κουράσαμε".

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ: Δεν ήταν εύκολο, εμείς το κάναμε να δείχνει έτσι. Ήμασταν συγκεντρωμένοι σήμερα (σ.σ 27/05) και όλοι έκαναν το κάτι παραπάνω για να έρθει η νίκη. Τώρα θέλουμε άλλη μία νίκη σε δύο ματς, αλλά θέλει προσοχή γιατί ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα. Στο ΟΑΚΑ αυτός είναι φαβορί για το 2-2, αλλά εμείς θα πρέπει να προσπαθήσουμε. 

Δεν είναι μόνο η ενέργεια γιατί όση και αν έχεις αν δεν υπάρχει καθαρό μυαλό και ευστοχία δεν γίνεται τίποτα. Στο ΟΑΚΑ παίξαμε 25 λεπτά πολύ καλά, αλλά αυτό δεν έφτασε οπότε για την Τετάρτη (30/05) θέλουμε το κάτι παραπάνω. Θα πρέπει να είμαστε 40 λεπτά συγκεντρωμένοι.

ΕΪΣΙ ΛΟ: Ήταν ένα σκληρό παιχνίδι. Ξέραμε πως όποια πάρει τη νίκη θα βρεθεί πιο κοντά στον τίτλο. Θέλαμε να επιβάλουμε ένα γρήγορο ρυθμό και να πάρουμε, όπως και έγινε, βοήθεια και ενέργεια από τον κόσμο ματς. Κάναμε ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο. Οι αντίπαλοί μας επέστρεψαν στο ματς, όμως, αντιδράσαμε σωστά και στο τέλος πήραμε τη νίκη. Τώρα πάμε στο ΟΑΚΑ. Σίγουρα θα είναι ένα διαφορετικό ματς, ενώ ο αντίπαλός μας θα έχει και την βοήθεια του κόσμου του, όμως εμείς θα παλέψουμε για τη νίκη που θα μας δώσει τον τίτλο.

Ήταν δύσκολο να βλέπω από έξω το ματς. Δεν ήθελα να απογοητεύσω τους συμπαίκτες μου. Έπρεπε, όμως, να επιστρέψω όταν θα είχα ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημά μου, καθώς αλλιώς θα μπορούσα να προκαλέσω μεγαλύτερη ζημία. Ευτυχώς σε αυτό το διάστημα οι συμπαίκτες μου έκαναν εξαιρετική δουλειά. Σήμερα ήθελα να είναι θετική η παρουσία μου για την ομάδα μου και νομίζω πως τα κατάφερα».

ΖΕΛΙΜΙΡ ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ: «Συγχαρητήρια στον ολυμπιακό για την δίκαιη νίκη. Ανοίξαμε πολύ άσχημα το παιχνίδι και με εξαίρεση την αρχή 3ου δεκαλέπτου παίξαμε άσχημα. Ένα στοιχείο που μαρτυρά ότι ο Ολυμπιακός ήταν πιο επιθετικός και στις δύο πλευρές του γηπέδου, είναι ότι στο πρώτο ημίχρονο πήρε 13 αμυντικά ριμπάουντ. Όταν προσθέσουμε και το στοιχείο των 12 λαθών που μας βγάζει συντελεστή -12, τότε μπορούμε να καταλάβουμε πολλά. Συγχαρητήρια δίκαιη νίκη Ολυμπιακού».

Highlights...
Photo Gallely... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157629923210956, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}