Skip to main content

Σίφουνας στον τελικό

Ο Ολυμπιακός ήταν απολαυστικός στην Καβάλα και νικώντας 87-55 την τοπική ομάδα προκρίθηκε για έκτη συνεχόμενη χρονιά στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ο Ολυμπιακός ήταν απολαυστικός στην Καβάλα και νικώντας 87-55 την τοπική ομάδα προκρίθηκε για έκτη συνεχόμενη χρονιά στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα από το ξεκίνημα του ματς εμφανίστηκαν αρκετά σοβαροί και συγκεντρωμένοι και ήδη στο 10'το σκορ ήταν 23-6 υπέρ των Πειραιωτών. Ο Έλληνας τεχνικός έκανε συνέχεια αλλαγές και δοκιμές, αλλά ο ρυθμός δεν έπεφτε. Οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν στο +29 στο ημίχρονο (48-19) και κάπου εκεί τα πάντα τελείωσαν.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μοίρασε τον χρόνο σε όλους τους παίκτες και έκανε δοκιμές ενόψει Κάχα Λαμποράλ. Οι Πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδος εκτός από ουσία, προσέφεραν και αρκετό θέαμα με τους περίπου 1.000 φιλάθλους που βρέθηκαν στο κλειστό της Καλαμίτσας να χειροκροτούν ουκ ολίγες φορές. Στο 30' ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 65-36 με τον ημιτελικό να τελειώνει 87-55.


Τα δεκάλεπτα: 6-23, 19-48, 36-65, 55-87

Καβάλα (Κορωνιός): Πάνος 11, Αράπης 4, Γκαγκαλούδης 9 (1), Καλαμπάκας 7 (1), Κρστέβσκι 6, Στυλιανού 1, Στεφανίδης 9 (1), Γκράντι 2, Πιεβάλιτσα, Βελισσαρίου 6, Μίτροβιτς.
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 14, Παπανικολάου 4, Άντιτς 8 (1τριπ, 10ριμπ), Σπανούλης 10 (2),Περπέρογλου 5 (1)  Μάντζαρης 5, Σλούκας 6 (1), Μαυροειδής 6, Πάουελ 8, Γκετσεβίτσιους 13 (3), Κατσίβελης 2, Πρίντεζης 6.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ: «Για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα ήμασταν σοβαροί σήμερα κι αυτό φαίνεται από τη διαφορά στα ριμπάουντ και στις ασίστ. Ίσως το γεγονός ότι η διαφορά πήγε από το πρώτο ημίχρονο στους 30 πόντους δεν μας έδωσε κίνητρο στην επανάληψη, η Καβάλα έβαλε νέα παιδιά που το μέλλον τους ανήκει και άλλαξαν λίγο οι ισορροπίες. Δεν υπάρχουν πολλά να σχολιάσουμε για το παιχνίδι, θέλω να ευχηθώ καλή τύχη στην Καβάλα».

Για την Κάχα Λαμποράλ: «Η Κάχα Λαμποράλ άλλαξε προπονητή κι εδώ κι ένα μήνα έχει αλλάξει η ψυχολογία της κι εμείς καλούμαστε να κερδίσουμε τρεις συνεχόμενες φορές το δεύτερο του ισπανικού πρωταθλήματος. Αυτό δεν είναι εύκολο και πρέπει να το καταλάβουν όλοι. Η Ευρωλίγκα ξεκινά από το μηδέν».


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΥΡΟΕΙΔΗΣ: «Παίζαμε έναν ημιτελικό σήμερα, δεν υποτιμάμε κανένα αντίπαλο κι αυτό κάναμε και σήμερα. Μπήκαμε δυνατά από το ξεκίνημα και δε δώσαμε κανένα δικαίωμα στην Καβάλα. Κάναμε κάποια λάθη, αλλά νομίζω ότι γενικότερα ήμασταν πολύ σοβαροί και δώσαμε και θέαμα στον κόσμο που ήρθε σήμερα».

ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΡΩΝΙΟΣ: «Δε θέλω να σχολιάσω τίποτα για το παιχνίδι γιατί η διαφορά είναι τεράστια. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι εμείς μετά την άδεια και τις προσθήκες δυο παικτών θα πρέπει να ανασυνταχθούμε, να βάλουμε το κεφάλι κάτω και να δουλέψουμε πολύ γιατί τα πράγματα δεν είναι εύκολα για μας και οι δυο νίκες που κάναμε με τον ΚΑΟΔ και το Περιστέρι δε σημαίνουν τίποτα. Ο Ατσάρε έχει κλείσει και θα έρθει μετά τα Χριστούγεννα, ψάχνουμε ακόμη ένα πεντάρι».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ: «Συγχαρητήρια στην ομάδα του Ολυμπιακού. Έπαιξαν το παιχνίδι όπως ακριβώς το ήθελαν. Εμείς ήρθαμε στο γήπεδο για να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο μας αναλογεί. Δεν μπορέσαμε να κάνουμε το παιχνίδι μας. Κοιτάμε μπροστά γιατί έχουμε ένα σημαντικό παιχνίδι με τον Κολοσσό με το νέο έτος». 

*Ο Έισι Λο ήταν άρρωστος και έτσι δεν αγωνίστηκε. Ο Αμερικανός γκαρντ έμεινε εκτός από το παιχνίδι με την Καβάλα και τη θέση του στη 12αδα πήρε ο Δημήτρης Κατσίβελης, ο οποίος έφτασε στην Καβάλα το πρωί του Σαββάτου.

Highlights...
Photo Gallely... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157632456695528, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}