Skip to main content

Στον θρόνο του ξανά!!!

Ο Ολυμπιακός νίκησε 100-88 την Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό της Ευρωλίγκας και στέφθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και τρίτη συνολικά στην ιστορία του, Πρωταθλητής Ευρώπης.

Ο Ολυμπιακός νίκησε 100-88 την Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό της Ευρωλίγκας και στέφθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και τρίτη συνολικά στην ιστορία του, Πρωταθλητής Ευρώπης.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν άρχισαν καλά το παιχνίδι την ίδια στιγμή που οι Μαδριλένοι ευστοχούσαν σε «τρελά» σουτ. Έτσι, το πρώτο δεκάλεπτο τελείωσε με 27-10 υπέρ της Ρεάλ. Τα επόμενα τρία δεκάλεπτα, όμως, άνηκαν ολοκληρωτικά στους Πρωταθλητές Ελλάδος και Ευρώπης.
Στη δεύτερη περίοδο, Περπέρογλου, Σλούκας και Κατσίβελης ανέλαβαν δράση και μαζί με τον Χάινς ο Ολυμπιακός κατάφερε να «ψαλιδίσει» τη διαφορά και να τη ρίξει στο -4 στο ημίχρονο.

Το δεύτερο μισό ανέλαβε δράση ο ΜVP, Βασίλης Σπανούλης. Ο αρχηγός των Πειραιωτών με συνεχόμενα τρίποντα έβαλε την ομάδα του μπροστά και ήταν πλέον θέμα χρόνου η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να «χτίσει» μια διαφορά. Έτσι και έγινε. Ο Σπανούλης συνέχισε να «πυροβολεί» φτάνοντας πετυχαίνοντας 22 πόντους σε ένα ημίχρονο και έτσι ο Ολυμπιακός έφτασε στη νίκη με 100-88 και στην κατάκτηση της κούπας.

Δεκάλεπτα: 10-27, 37-41, 61-61, 100-88.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 13, Λο 20 (1), Άντιτς 10 (1), Σπανούλης 22 (5), Περπέρογλου 10 (2), Σερμαντίνι 3, Σλούκας 11, Πάουελ 2, Πρίντεζης 5, Παπανικολάου 5, Κατσίβελης.
Ρεάλ Μαδρίτης (Λάσο): Ντρέιπερ, Φερνάντεθ 21 (2), Σουάρεθ 5, Ρέγες 4 (1), Μίροτιτς 7 (1), Ροντρίγκεθ 17, Μπέγκιτς 6, Κάρολ 5 (1), Γιουλ 14 (4), Σλότερ 9.

ΕΙΣΙ ΛΟ:«Τα καταφέραμε και πάλι. Είναι απίστευτο συναίσθημα. Δεν σταματήσαμε να το πιστεύουμε στιγμή και αυτό είναι που κάνει την ομάδα ιδιαίτερη. Το να νικήσεις το τρόπαιο δύο συνεχόμενες χρονιές είναι τρελό. Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος που είμαι μέλος αυτής της ομάδας. Ήμασταν πίσω με 17 στο πρώτο δεκάλεπτο, όμως επιστρέψαμε και νικήσαμε το ματς. Όλοι στην ομάδα αξίζουν τα εύσημα. Αλλάξαμε προπονητικό επιτελείο. Φέραμε κάποιους νέους παίκτες. Όμως παραμείναμε οι ίδιοι. Είμαστε πάντα Ολυμπιακός».


ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ: «Θα το πω όσο πιο απλά μπορώ, αυτή η ομάδα δεν μπορεί να χάσει σε τελικό! Είναι τρελό και απίστευτο! Τα καταφέραμε πάλι! Ήρθαμε εδώ για να παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό. Όχι μόνο πήραμε την Ευρωλίγκα και υπερασπιστήκαμε τον τίτλο, αλλά εάν δείτε το ταμπλό σκοράραμε 100 πόντους! Πραγματικά, δεν μπορώ να πω περισσότερα. Το ταμπλό είναι εκεί».


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΣΙΒΕΛΗΣ: «Είναι απίστευτο! Δεν μπορώ να το περιγράψω με λέξεις. Είναι το όνειρο του καθένα να επαναλάβει αυτή την επιτυχία, την κατάκτηση της Euroleague. Νιώθω καταπληκτικά! Δεν παίξαμε τόσο καλά στην αρχή και δεν βάλαμε τόση ενέργεια και προσπάθεια στο παιχνίδι μας. Βελτιώσαμε την άμυνά μας στο δεύτερο μέρος, βάλαμε κάποια ελεύθερα σουτ και νικήσαμε το παιχνίδι. Είναι πολύ νωρίς για να ξέρουμε ποιος από τους δύο ευρωπαϊκούς τίτλους είναι πιο ιδιαίτερος. Είμαι πολύ χαρούμενος και θέλω να απολαύσω τη στιγμή».


ΚΩΣΤΑΣ ΣΛΟΥΚΑΣ: «Δεν ξέρω αν έχει άλλα θαύματα. Να ζήσουμε το σημερινό γιατί αυτό που κάναμε φέτος ήταν πολύ δύσκολο. Γράψαμε μία χρυσή σελίδα. Είχαμε πει ότι η Ρεάλ είναι μεγάλη ομάδα αλλά έχει σκαμπανεβάσματα. Είχαν 5/6 στην αρχή αλλά συνεχίσαμε. Κάναμε το παιχνίδι μας και τελικά νικήσαμε και πιο εύκολα απ ότι περιμέναμε. Είμαστε αρκετά νέα παιδιά και υπάρχει εξαιρετικό κλίμα γιατί και οι παλιοί είναι καταπληκτικά παιδιά. Είμαστε ενωμένοι και συνεχίζουμε. Περιμένω πώς και πώς να γυρίσω στην Ελλάδα για να το πανηγυρίσουμε με τον κόσμο μας».

ΤΖΟΣ ΠΑΟΥΕΛ: «Είναι ευλογία. Προσπαθήσαμε πολύ όλη την σεζόν. Αυτό είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα. Να έρχεσαι στον πρωταθλητή Ευρώπης και να τον βοηθάς να το ξαναπάρει. Αυτό είναι υπέροχο για την ομάδα αυτή που δεν τα παρατάει ποτέ. Δεν τα παρατήσαμε ποτέ, όχι μόνο απόψε αλλά σε όλη στην σεζόν. Ήταν ένα σκληρό παιχνίδι, η Ρεάλ είναι καλή ομάδα αλλά εμείς τα καταφέραμε».

ΚΑΪΛ ΧΑΙΝΣ: «Ακόμα και όταν βρεθήκαμε πίσω με -17, δεν αγχωθήκαμε, δεν σταματήσαμε να το πιστεύουμε. Ξέραμε ότι αν παίξουμε καλά μπορούσαμε να κάνουμε τη δουλειά και να γυρίσουμε το ματς. Έπρεπε να γίνουμε πιο δυνατοί. Να ξεκινήσουμε από την άμυνα. Είχαμε τον Σπανούλη που έτρεξε το σερί και μας βοήθησε. Όλα πήγαν καλά και φτάσαμε στη νίκη.Κάνω αυτό που χρειάζεται η ομάδα. Είμαι πολύ ευτυχισμένος που κερδίσαμε. Αυτό που ζούμε τα δύο τελευταία χρόνια είναι εκπληκτικό».


ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΕΡΠΕΡΟΓΛΟΥ: «Έβαλα κάποια σουτ, αλλά ο τίτλος μετράει. Ξεκινήσαμε πολύ άσχημα, βρέθηκαμε να χάνουμε με 17 πόντους, αλλά δεν τα παρατάμε ποτέ. Αυτό είναι το χαρακτηριστικό της ομάδας. Κοιτάξαμε φάση-φάση να μειώσουμε την διαφορά και όταν πια κλείσαμε το ημίχρονο στο -4, τότε το ξέραμε ότι δεν υπήρχε περίπτωση να χάσουμε το τρόπαιο».

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ: «Πρέπει ο κόσμος να είναι περήφανος για μας. Κάναμε ένα μεγάλο παιχνίδι για τρία δεκάλεπτα γιατί στο πρώτο δεν υπήρχαμε. Είναι μια μεγάλη χαρά για όλους τους Έλληνες στις δύσκολες στιγμές που περνά και σε όλο τον κόσμο του Ολυμπιακού. Είναι μια ασύλληπτη επιτυχία.Θέλω να το αφιερώσω στη γυναίκα μου που είναι πάντα δίπλα μου, στη μητέρα μου, τον αδερφό μου, τον πατέρα μου που δεν είναι εδώ αλλά πάντα τον σκέφτομαι όταν μπαίνω στο γήπεδο, όπως και στη γιαγιά μου που με μεγάλωσε και μου έδωσε τα εχέγγυα για να είμαι καλός άνθρωπος».

Highlights...
Photo Gallely...

{myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157633794166333, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}