Skip to main content

Επιστροφή στις νίκες

Το παιχνίδι με την Τσεντεβίτα είχε το χαρακτήρα τελικού πριν ξεκινήσει κι έτσι εξελίχθηκε. Ο Ολυμπιακός είχε άγχος και οι Κροάτες ήταν… ελεύθεροι. Στο τέλος όμως οι «ερυθρόλευκοι» του Γιώργου Μπαρτζώκα πήραν την πολύτιμη νίκη.

Το παιχνίδι με την Τσεντεβίτα είχε το χαρακτήρα τελικού πριν ξεκινήσει κι έτσι εξελίχθηκε. Ο Ολυμπιακός είχε άγχος και οι Κροάτες ήταν… ελεύθεροι. Στο τέλος όμως οι «ερυθρόλευκοι» του Γιώργου Μπαρτζώκα πήραν την πολύτιμη νίκη.

Οι Πειραιώτες ξεκίνησαν συγκεντρωμένα κι έδειχναν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα συντηρώντας μια διαφορά κοντά στους δέκα πόντους. Με το ξεκίνημα της επανάληψης όμως τα πόδια βάρυναν και οι Κροάτες με όπλο την άμυνα ζώνης και την ευστοχία τους μείωσαν τη διαφορά και πήραν και… κεφάλι στο σκορ.

Στο τέλος όμως το… καθαρό μυαλό επέστρεψε στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο και η ψυχραιμία έφερε μια πολύτιμη νίκη. Ο Κάιλ Χάινς, ο Βασίλης Σπανούλης, ο Κώστας Παπανικολάου και ο πολύτιμος Κώστας Σλούκας ήταν αυτοί που έφεραν τη δεύτερη νίκη στους Πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης.

Δεκάλεπτα: 22-16, 42-35, 56-53, 79-77
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 8, Λο 8 (1), Αντιτς, Σπανούλης 21 (2τριπ., 7ασ.), Περπέρογλου 2, Σλούκας 10 (1), Μαυροειδής, Πρίντεζης 13 (1 τριπ., 7ριμπ.), Παπανικολάου 14 (1), Μάντζαρης 3 (1)
Τσεντεβίτα (Μάλκοβιτς): Καρ 2, Ράιτ 7, Σούπουτ 8 (1), Μπάμπιτς, Αντριτς 15 (1), Σούτον 7, Μπίλαν 16, Ιλιέφσκι 2, Ζελαμπάλ 11 (1), Γκριν 9 (3)

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ: "Όσοι ήταν στο γήπεδο κατάλαβαν κάτω από ποια πίεση παίζαμε. Φαινόταν στην ατμόσφαιρα, έπρεπε να κερδίσουμε για να συνεχίσουμε στη διοργάνωση. Φάνηκε από τον τρόπο που σουτάραμε. Σπανούλης, Αντιτς, Πρίντεζης, Περπέρογλου αστόχησαν μόνοι τους και πιεστήκαμε περισσότερο. Παλέψαμε για τις κατοχές και πήραμε 18 ριμπάουντ. Ευχαριστώ τον κόσμο γιατί μας έσπρωξε

Η Τσεντεβίτα έσφιγγε στην άμυνα και μας άφηνε τα σουτ. Εμείς τα χάναμε κι εκείνοι κέρδιζαν σε αυτοπεποίθηση. Έβαλαν δύσκολα καλάθια όπως και το τελευταίο που σκόραραν. Πήραμε τα σουτ γιατί μας τα έδωσαν οι Κροατες. Βαριά φανέλα του Ολυμπιακού, πολύς κόσμος την ακολουθεί και πρέπει να μάθουν οι παίκτες να παίζουν με αυτή την πίεση και νομίζω ότι θα τα καταφέρουν.

Δεν υποτιμάμε καμία νίκη κι έτσι όπως ήρθε ήταν πολύ σημαντική. Έχω την αίσθηση ότι θα λυθούν τα χέρια μας και τα πόδια μας στη συνέχεια. Με τον καινούριο παίκτη θα βρούμε ισορροπίες στο παιχνίδι μας.

Είναι προφανές ότι χρειάζεται βελτίωση η άμυνα μας. Κάθε ματς έχει διαφορετική μορφή και οι αντίπαλοι έπαιξαν καλά. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να είμαστε ήρεμοι και να αξιολογούμε τα πράγματα θετικά. Δεν είμαστε ενθουσιασμένοι προφανώς με την εμφάνισή μας, αλλά μετράει η νίκη. Επί της ουσίας πληρώνουμε το αποτέλεσμα με την Ζαλγκίρις. Αν χάναμε, αποκλειόμασταν. Αυτό που μετράει είναι μόνο η νίκη. Καμία ομάδα δεν είναι φαβορί. Αν αποβάλλουμε όλοι μας τον τίτλο του φαβορί και το άγχος που κουβαλάει μαζί του θα παίξουμε πολύ καλύτερα. Οι παίκτες έχουν περισσότερες δυνατότητες από αυτά δείχνουν.

Έκανα την εισήγησή μου γιατί πιστεύω στον Πάουελ. Μπορεί να ταιριάξει σαν δίδυμο με όλους τους άλλους ψηλούς είτε ως «5» είτε ως «4». Πρόκειται για καλό χαρακτήρα και σε όποιες ομάδες πήγε τις βοήθησε να βελτιωθούν. Οι επιλογές δεν ήταν πολλές, αλλά είμαι ευχαριστημένος από τον παίκτη που πήραμε".

ΚΩΣΤΑΣ ΣΛΟΥΚΑΣ: «Νομίζω πως επειδή όλοι έπεσαν στον Βασίλη, πήρα εγώ τη μπάλα, ένιωθα καλά πήρα και τις βολές και έτυχε να τις πάρω εγώ τις βολές. Θέλω να ξεκαθαρίσω πως η ομάδα είχε άγχος. Η Τσεντεβίτα ήρθε να κάνει το παιχνίδι της, δεν ελέγξαμε τα επιθετικά ριμπάουντ και τον ρυθμό, αυτοί έκαναν το παιχνίδι τους και θέλω να ευχαριστήσω πολύ τον κόσμο για τη στήριξη του στο τέλος»

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ: «Μετά από τις βαριές ήττες με Εφές και Ζαλγκίρις, κάθε ματς θα είναι τελικός και κρίσιμο. Δεν θα κρυφτούμε, υπήρχε άγχος. Σίγουρα η κάθε νίκη θα πρέπει να φέρνει χαρά στα αποδυτήρια, όλοι είμαστε στεναχωρημένοι και τα έχουμε με τον εαυτό μας λόγω των κακών τελευταίων εμφανίσεων. Θέλουμε να ανέβει η ψυχολογία μας λίγο. Κάναμε πάλι κάποιες κακές επιθέσεις και πήραμε κακά σουτ. Κάναμε πολλά λάθη στην άμυνα και δώσαμε λέι απ και εύκολα καλάθια στους ψηλούς. Όλα θα φανούν στο παρκέ παιδιά, εκεί θα φανεί με τη δουλειά, ό,τι και να λέμε εμείς εδώ δεν αλλάζει τίποτα. Να δούμε τα λάθη στο βίντεο και να δουλέψουμε».

ΜΠΟΖΙΝΤΑΡ ΜΑΛΚΟΒΙΤΣ: «Είναι πολύ σημαντικό, αλλά παράλληλα και πολύ δύσκολο όλο αυτό. Έχω δέκα νέους παίκτες, έχουν μείνει μόνο τρεις, τέσσερις παλιοί. Χάσαμε περίπου ένα μήνα προετοιμασίας γιατί παίκτες, όπως οι Ράιτ και Ιλιέφσκι ήταν τραυματίες. Έχω νεαρούς παίκτες που δεν έχουν μάθει να είναι πρωταγωνιστές. Για το ματς έχω να πω ότι ξέραμε πως το στιλ του Ολυμπιακού είναι τα ριμπάουντ. Είχε 18 επιθετικά. Δεύτερον χάσαμε πολλές μπάλες στο πρώτο ημίχρονο χωρίς λόγο. Είμαστε νέα ομάδα, αλλά είμαι ικανοποιημένος από τους παίκτες μου. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό εύχομαι να είναι τυχερός και να πάρει τα αποτελέσματα που θέλει. Μπορεί να ήμουν προπονητής του Παναθηναϊκού, αλλά το λέω και το εννοώ».

Highlights...
Photo Gallely... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157631914937762, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}