Skip to main content

Δε χάνει στο ΣΕΦ

Τις βάσεις για την πρόκριση στους «16» της Ευρωλίγκα έβαλε ο Ολυμπιακός επικρατώντας της Κάχα Λαμποράλ με 84-82.

Τις βάσεις για την πρόκριση στους «16» της Ευρωλίγκα έβαλε ο Ολυμπιακός επικρατώντας της Κάχα Λαμποράλ με 84-82.

Αν μάλιστα οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν χάσει και τη διαφορά στα τελευταία δευτερόλεπτα τότε η βραδιά θα ήταν η ιδανική.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πολύ αγχωμένος απέναντι στους Βάσκους του Ντούσκο Ιβάνοβιτς και βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ.

Σπανούλης και Πρίντεζης ανέλαβαν να οδηγήσουν τους συμπαίκτες του, ενώ από κοντά ακολούθησε και ο Δημήτρης Κατσίβελης που έκανε σπουδαίο παιχνίδι. Οι Ισπανοί όμως έχοντας τον σπουδαίο Μίρζα Τελέτοβιτς σε μεγάλη βραδιά, έβρισκαν πάντα τον τρόπο να μένουν κοντά στο σκορ και να διεκδικούν τη νίκη. Ακόμα κι όταν στο 39’20’’ ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 82-75 δεν τα παράτησαν και στο τέλος εκμεταλλευόμενοι μια λάθος πάσα του Κατσίβελη μείωσαν σε 84-82 μην επιτρέποντας τον Ολυμπιακό να έχει το πάνω χέρι σε περίπτωση ισοβαθμίας των δυο ομάδων.

Δεκάλεπτα: 19-26, 46-41, 65-62, 84-82
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 11, Λούκας 3, Άντιτς 8 (2), Σπανούλης 21 (2), Πελεκάνος 3 (1), Παπαδόπουλος 5, Γκετσεβίτσιους 5 (1), Πρίντεζης 11 (1), Παπανικολάου 12, Σλούκας, Κατσίβελης 5 (1).
Κάχα Λαμποράλ (Ιβάνοβιτς): Ρίμπας 7 (1), Πριτζιόνι 8, Ντόρσεϊ 4, Σαν Εμετέριο 14 (1), Γκολούμποβιτς, Ερτέλ 4, Όλεσον 9 (1), Τελέτοβιτς 32 (5), Μπιέλιτσα 4.

ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ: «Το σημερινό παιχνίδι ήταν πολύ καλό, είχε ρυθμό, ευστοχία και πάρα πολλά τρίποντα και για τις δύο ομάδες. Δίκαια κερδίσαμε. Δεν ξεκινήσαμε το παιχνίδι όπως θα θέλαμε. Δεχτήκαμε 26 πόντους και κάναμε 2 φάουλ. Ο Παπαδόπουλος έπαιξε ένα καλό παιχνίδι μετά τον τραυματισμό, αλλά είχαμε άγχος.

Η Κάχα Λαμποράλ ετοίμασε το παιχνίδι της με χαμηλότερο σχήμα, με τρίποντα και το πέτυχε στο πρώτο δεκάλεπτο. Στη συνέχεια ελέγξαμε το παιχνίδι. Είπα να μην πάρω τάιμ άουτ για να μην προσβάλουμε τους αντίπαλους προπονητές και φτάσαμε στα τελευταία δευτερόλεπτα να κερδίσουμε με 2 πόντους. Ό,τι είχα να πω στους παίκτες μου, τα είπα στα αποδυτήρια και ο στόχος μας είναι ο ίδιος. Να μπούμε στους 16 και να δείξουμε ένα καλύτερο πρόσωπο. Ήμασταν καλοί σήμερα αλλά κάναμε τρομερά λάθη στα τελευταία 12’’».

ΚΑΪΛ ΧΑΪΝΣ: «Για εμάς ήταν πολύ σημαντικό ματς, θέλαμε να παίξουμε καλά και το κάναμε. Ο Τελέροβιτς Είναι εξαιρετικός στην επίθεση . Κάνει σπουδαία σουτ, μεγάλα σουτ, προσπαθήσαμε να τον σταματήσουμε και να μην του αφήσουμε εύκολο δρόμο προς το καλάθι. Δεν είχε τη συμπαράσταση πια από τους ΝΒΑer, αλλά κάναμε ότι μπορούσαμε. Χάσαμε την διαφορά στο τέλος τη συγκέντρωσή μας, πρέπει να παίζουμε και στα σαράντα λεπτά όσο και να είναι το σκορ. Το γκρουπ είναι πολύ περίπλοκο και χρειαζόμαστε κάθε πόντο αυτή τη στιγμή».

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ: «Το ξεκίνημα ήταν κακό. Ήμασταν πιο αποφασισμένοι στο δεύτερο και στο τρίτο δεκάλεπτο και πήραμε αυτό που θέλαμε. Δεν πήραμε τη διαφορά. Θέλουμε μόνο νίκες ως το τέλος και να κοιτάξουμε τι θα βγει. Δεν μπορούμε να κρεμάσουμε κάποιον για ένα λάθος. Τα λάθη τα κάνει η ομάδα και όχι μόνο ένας παίκτης».

Highlights...
Photo Gallely... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157628808315787, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}