Skip to main content

Πρώτη ήττα

Ο Ολυμπιακός γνώρισε την πρώτη φετινή του ήττα σε φιλικό προετοιμασίας. Οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν στη δεύτερη αγωνιστική του Gloria Cup από την Ουνικάχα Μάλαγα με 82-69.

Ο Ολυμπιακός γνώρισε την πρώτη φετινή του ήττα σε φιλικό προετοιμασίας. Οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν στη δεύτερη αγωνιστική του Gloria Cup από την Ουνικάχα Μάλαγα με 82-69.

Στο πρώτο δεκάλεπτο η ομάδα μας ήταν ιδιαίτερα εύστοχη. Λοτζεσκι και Λαφαγιέτ έκαναν σπουδαία δουλειά επιθετικά και έτσι οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν 25-22 στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι Ισπανοί ήταν αρκετά εύστοχοι πίσω από τα 6.75 με αποτέλεσμα να καταφέρουν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση και να περάσουν μπροστά με 40-44 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Στο τρίτο δεκάλεπτο η κούραση από την προετοιμασία βγήκε στους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα, κάτι που εκμεταλλεύτηκε η Ουνικάχα Μάλαγα και πήρε προβάδισμα με 54-66. Στην τελευταία περίοδο οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να ανατρέψουν την κατάσταση και μείωσαν σε 64-76 στο 35’. Τελικά η ομάδα μας δεν μπόρεσε να πλησιάσει περισσότερο και έτσι γνώρισε την πρώτη της φετινή ήττα στα φιλικά προετοιμασίας με  69-82.

Δεκάλεπτα: 25-22, 40-44, 54-66, 69-82.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 4 (3ριμπ, 1κλεψ, 1κοψ), Χάντερ 12 (1ριμπ, 1κλεψ, 1κοψ), Ντάνστον 6 (5ριμπ, 1κοψ), Σπανούλης 10 (9ασ), Σλούκας 4 (4ριμπ, 3ασ), Σίμονς 4 (1ριμπ, 1κοψ), Πρίντεζης, Μάντζαρης (4ριμπ, 5ασ, 1κοψ), Κατσίβελης,  Λαφαγιέτ 11 (3τριπ, 2ριμπ, 3ασ), Λοτζέσκι 18 (4τριπ, 3ριμπ, 1κλεψ, 1ασ), Αγραβάνης.
Ουνικάχα Μάλαγα (Πλάθα): Μάρκοβιτς 4, Βασιλειάδης 12 (2), Τόμας 2, Nγκουιράνε, Καράχοτζιτς, Γκρέιντζερ 20 (4), Βάσκεθ 4, Κουζμίνσκας 16 (1), Γκριν 17 (5), Γκολούμποβιτς 7.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ: «Ήταν ένα δυνατό τεστ για εμάς και σίγουρα  θα κερδίσουμε πολλά από αυτό το παιχνίδι το οποίο παίχθηκε σε πολύ υψηλό ρυθμό. Εμείς μέσα από αυτά τα παιχνίδια θέλουμε κυρίως να βοηθήσουμε τους διεθνείς μας γιατί επέστρεψαν με διάφορα θέματα, όπως ντεφορμάρισμα και κάποια προβλήματα μικροτραυματισμών. Μέσα από αυτά τα παιχνίδια θα προσπαθήσουμε να τους βοηθήσουμε αλλά και παράλληλα να βρούμε καλύτερα τους ρόλους μας ως ομάδα».

ΧΟΥΑΝ ΠΛΑΘΑ: «Σίγουρα τα αποτελέσματα στα φιλικά προετοιμασίας δεν έχουν κάποια ουσία, αλλά το να κερδίζεις διαδοχικά ομάδες όπως η Αναντολού Εφές και ο Ολυμπιακός είναι σημαντικό. Κόντρα στον Ολυμπιακό δεν είχαμε σήμερα μεγάλο ροτέισιον και αυτό ίσως να μας κοστίσει στο αυριανό παιχνίδι. Όταν ήρθα πέρσι στη Μάλαγα ο Ντράγκιτς αγωνιζόταν κατά μέσο όρο 11 λεπτά. Μαζί μας μεγάλωσε και δεν εξαρτάται από  εμένα το μέλλον του. Περιμένω και εγώ να δω τι θα γίνει. Ήταν πάντως μεγάλη τιμή να συνεργαστώ μαζί του. Αν μείνει μαζί μας θα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε ομάδα στην Ευρώπη, αν τον χάσουμε θα υποφέρουμε και θα κοιτάξουμε να τον αντικαταστήσουμε όσο καλύτερα γίνεται».