Skip to main content

Προσπάθησε, αλλά δεν τα κατάφερε

Ο Ολυμπιακός γνώρισε τη δεύτερη ήττα του στο TOP-16 στη Βαρκελώνη από τη Μπαρτσελόνα με 76-68.

Ο Ολυμπιακός γνώρισε τη δεύτερη ήττα του στο TOP-16 στη Βαρκελώνη από τη Μπαρτσελόνα με 76-68.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα άρχισε εξαιρετικά το παιχνίδι και προηγήθηκε με 0-5. Οι Καταλανοί απάντησαν, όμως, με επιμέρους 16-4 για το 16-9 λίγο πριν τελειώσει το πρώτο δεκάλεπτο το οποίο βρήκε τους Καταλανούς στο +5 (18-13).

Στη δεύτερη περίοδο οι Πρωταθλητές Ευρώπης προσπάθησαν να πλησιάσουν στο σκορ, αλλά κάθε φορά που το επιχειρούσαν, οι Καταλανοί έβρισκαν τις λύσεις και έτσι το πρώτο ημίχρονο τελείωσε 41-32 υπέρ των Πρωταθλητών Ισπανίας.

Στην τρίτη περίοδο με οκτώ συνεχόμενους πόντους ο Γιώργος Πρίντεζης μείωσε σε 45-40. Λο και Χάινς έδωσαν βοήθειες στον Έλληνα φόργουορντ, αλλά Γιασικεβίτσιους και Χουέρτας έκαναν το 60-52 του τρίτου δεκαλέπτου.

Στην τελευταία περίοδο η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα προσπάθησε για τη μεγάλη ανατροπή. Με συνεχόμενα τρίποντα του Άντιτς και ένα του Βαγγέλη Μάντζαρη από τη γωνία η διαφορά έπεσε στο 72-66, αλλά η ανατροπή δεν ολοκληρώθηκε και ο Ολυμπιακός γνώρισε τη δεύτερη ήττα του στο TOP-16 με 76-68.

Δεκάλεπτα: 18-13, 41-32, 60-52,76-68
Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Σάδα 10 , Χουέρτας 10, Ναβάρο 5, Γιασικεβίτσιους 10, Τοντόροβιτς, Γουάλας 6, Ραμπασέδα, Λόρμπεκ 6, Τζαβάι 2, Μάικλ 12, Τόμιτς 15.
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 6 (3/11διπ, 9ριμπ, 2κοψ), Λο 8, Άντιτς 9 (3/5τριπ), Σπανούλης 9, Περπέρογλου 4, Σερμαντίνι 6, Σλούκας, Πάουελ 4, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης 14 (2), Παπανικολάου 5 (1), Μάντζαρης 3 (1). 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ: Σήμερα δεν παίξαμε τόσο καλά όσο θέλαμε. Έπρεπε να παίξουμε καλύτερα για να κερδίσουμε. Κάποιες αποφάσεις μας ήταν πολύ κακές, το ποσοστό μας στο δίποντο ήταν πολύ φτωχό και το αποτέλεσμα ήταν φυσιολογικό. Δεν κάναμε αυτό που έπρεπε σ’ αυτά που μας έδινε η άμυνα της Μπαρτσελόνα. Το Τοπ-16 είναι πολύ δύσκολο, ειδικά ο όμιλός μας, με πολλά δύσκολα παιχνίδια. Πρέπει όμως να το ξεχάσουμε, να αναλύσουμε τα λάθη μας και να προχωρήσουμε. Δεν μπορούμε να κοιτάζουμε πίσω.
Η άμυνα της Μπαρτσελόνα με τον Σάδα πάνω στον Σπανούλη ήταν πολύ καλή, έχουν όμως κάποιες αδυναμίες που έπρεπε να εκμεταλλευτούμε και δεν πήραμε καλές αποφάσεις στις αδυναμίες αυτές της Μπαρτσελόνα.

ΚΑΪΛ ΧΑΪΝΣ: Έβγαλαν περισσότερη ενέργεια, εκτέλεσαν πιο σωστά από μας και στην άμυνα δεν πιέσαμε όσο έπρεπε. Νομίζω όμως ότι οι λεπτομέρειες έκριναν το παιχνίδι. Εκτελούσαμε σωστά τα συστήματα, αλλά χάσαμε πολλά ελεύθερα σουτ. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα τώρα, δεν έχουμε χρόνο και πρέπει απλά να δουλέψουμε σκληρά. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε παιχνίδι στην έδρα μας και για μας η εβδομάδα που έρχεται είναι κρίσιμη. Το ξέρουμε και πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι.

ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΕΡΠΕΡΟΓΛΟΥ: Ήταν ένα δύσκολο και περίεργο παιχνίδι. Σε κάποιες στιγμές χάναμε τη συγκέντρωσή μας σε άμυνα και επίθεση κι αυτό τελικά μας στοίχισε. Σίγουρα έπαιξε ρόλο, ειδικά στην έλειψη συνεργασιών στην άμυνα, ότι είναι ένα γήπεδο που έχει πάρα πολύ θόρυβο και μερικές φορές δεν μπορούσαμε να επικοινωνήσουμε. Πρέπει να κερδίσουμε και τα δυο παιχνίδια που ακολουθούν, να αρχίσουμε με τη Σιένα που είναι στην έδρα μας και μετά να πάμε για μια μεγάλη εκτός έδρας νίκη.

Highlights...
Photo Gallely... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157632521730320, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}