Skip to main content

Στραβοπάτησε στην Πόλη

Η κακή μέρα από το πρωί φαίνεται και στην Πόλη απέναντι στην Αναντολού Εφές ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός από το τζάμπολ του αγώνα.

Η κακή μέρα από το πρωί φαίνεται και στην Πόλη απέναντι στην Αναντολού Εφές ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός από το τζάμπολ του αγώνα.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν συγκέντρωση και τα πολλά αβίαστα λάθη τους έκαναν ακόμα πιο νευρικούς τη στιγμή που οι γηπεδούχοι βρήκαν ρυθμό από το ξεκίνημα.

Σ’ αυτά τα παιχνίδια αν η γηπεδούχος ομάδα βρεθεί γρήγορα σε καλή μέρα τότε δύσκολα μπορεί να υπάρξει αντίδραση. Η Εφές επέβαλλε το ρυθμό της και ανέβασε τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα από πολύ νωρίς. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα αντέδρασαν στο ξεκίνημα της επανάληψης και μείωσαν στους εννιά πόντους, ενώ θα μπορούσαν να είχαν μαζέψει ακόμα περισσότερο τη διαφορά αν ευστοχούσε σε τρίποντο ο Γιώργος Πρίντεζης. Τελικά οι Τούρκοι βρήκαν τον τρόπο να αντιδράσουν ξανά, ανέβασαν τη διαφορά σε επίπεδα απόλυτης ασφάλειας και την κράτησαν εκεί ως το τέλος αναγκάζοντας τον Ολυμπιακό στην πρώτη του φετινή ήττα στην Ευρωλίγκα.

Δεκάλεπτα: 30-13, 54-32, 74-57, 98-72
Εφές (Μαχμουτί): Φάρμαρ 25 (4/4 τριπ, 8 ριμπ., 9ασ.), Βούγιασιτς 15 (3),Τουντσερί 7 (1), Γκονλούμ, Σαβάνοβιτς 13, Γκόρντον (1), Γκιουλέρ 4, Μπάρατς 11.
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 13, Λο 4, Αντιτς 5, Σπανούλης 14 (2), Περπέρογλου 10 (2), Ντόρσεϊ 3, Σλούκας 5, Μαυροειδής, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης 7 (1), Παπανικολάου 5 (1), Μάντζαρης 6 (2).

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ:  Να δώσουμε συγχαρητήρια στην Εφές για το εκπληκτικό της σημερινό παιχνίδι. Εμείς δεν υπήρχαμε στο πρώτο δεκάλεπτο. Το σκορ ήταν 30-13 έχοντας κάνει 9 λάθη χωρίς πίεση. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στην Εφές να τρέξει και να αποκτήσει αυτοπεποίθηση. Εμείς δεν κάναμε ούτε φάουλ στο πρώτο δεκάλεπτο. Όποια αντίδραση είχαμε μετά, στην ουσία ήταν χωρίς νόημα. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αυτό το παιχνίδι ως μεγάλο μάθημα. Θα πρέπει να επαναρχίσουμε και να δούμε το ρόλο που έχει ο καθένας στην ομάδα. Πιστεύω ότι οι παίκτες μου είναι εγωιστές με την καλή έννοια και τη Δευτέρα για το παιχνίδι του ελληνικού πρωταθλήματος θα έχουμε εντελώς διαφορετική εικόνα. Δεν είναι πρόβλημα για μας ότι παίζουμε απέναντι στον Παναθηναϊκό. Το πρόβλημα είναι η αντίδρασή μας στο πρώτο δεκάλεπτο.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ: Δε ξέρουμε καν τι μας συνέβη. Από την αρχή που μπήκαμε στο παιχνίδι δεν παίξαμε καθόλου καλά κι αυτό θα πρέπει να συζητήσουμε με τα παιδιά. Ξέραμε τι μας περίμενε και δεν το αντιμετωπίσαμε. Μας πληγώνει αυτή η ήττα, είμαστε Πρωταθλητές Ευρώπης και είμαστε αυτοί που όλοι θέλουν να κερδίσουν, αλλά αυτό δε λέει τίποτα. Πρέπει να σηκώσουμε το κεφάλι γρήγορα και να είμαστε έτοιμοι για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.

•    Στο Αμπντί Ιπεκτσί βρέθηκε και ο πρόεδρος της ΚΑΕ Ολυμπιακός κ. Παναγιώτης Αγγελόπουλος για να παρακολουθήσει από κοντά την προσπάθεια των Πρωταθλητών Ευρώπης και Ελλάδας.

Highlights...
Photo Gallely... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157631834983635, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}